Chci sledovat televizi na počítači, případně i nahrávat.

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
heiselpapier
Nováček
Nováček

Chci sledovat televizi na počítači, případně i nahrávat.

Příspěvek od heiselpapier »

Mám kabelovou TV, a TV s audio i video výstupem. Jaký kabel potřebuji k propojení s počítačem? Budu potřebovat tv kartu, když to propojím přes AV výstup přímo z TV? A jaký slot v PC potřebuji k připojení? Děkuji za rady. Pokud zde již je nějaké takovéto fórum, omlouvám se, ale všude jsem viděl jen jak vidět obratz z PC na TV, ale obráceně jsem to nenašel.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tohle možná není nejvhodnější sekce pro tvůj dotaz, ale nevadí. V podstatě máš dvě možnosti (vlastně tři):

1. grafická karta s video vstupem ("VIVO"), do kterého připojíš zdroj nízkofrekvenčního Y/C videosignálu (S-VHS nebo kompozitní výstup z televize či videa propojit kabelem do karty), a pak můžeš přes speciální software sledovat nebo nahrávat. Má to jedno zásadní plus a jedno zásadní mínus - plus je, že když máš hodně kvalitní televizi nebo video, tak může být kvalita obrazu mnohem vyšší, než kdybys použil televizní kartu. Mínus je, že můžeš sledovat nebo nahrávat jen ten kanál, který máš navolený na televizi či videu a nemůžeš tudíž přes samotný počítač přepínat mezi kanály.

2. Druhá možnost je televizní karta - hlavní plus je, že do ní připojíš koaxiální kabel (od antény nebo z kabelovky) a můžeš si na PC ladit co chceš, ale nevýhody jsou takové, že SW dodávaný k TV kartám je většinou dost slabý (je třeba se shánět po alternetivním) a mnoho TV karet má dost nízkou kvalitu obrazu. Dobré výsledky mají karty s čipy od Philipsu, ale taky to není pravidlo - záleží i na tom, jak je navržen zbytek.

3. ta třetí mžonsot je kombinace - TV karty mají i nízkofrekveční vstupy (S-VHS, kompozit), takže se do nich dá "pustit" i signál z videa či televize.

Možná bude lepší, když se zeptáš na konkrétní věci, které bys potřeboval vědět, abych tu nepsal, co třeba už dávno víš, nebo co tě nezajímá :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

no na to aby ses mohl koukat na TV na pc potrebujes TV kartu, ted zalezi jestli mas analogove vysilani nebo digitalni na kabelovce, predpokladam ze mas analogove vysilani tak muzes koupit treba tenhle TV tuner
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24775
na propojeni TV karty na televizni rozvod potrebujes koaxialni kabel a jeste rozdvojku abys mohl mit TV a PC zaroven pripojeny na anteni zdirku
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

[quote="no-X"]
1. grafická karta s video vstupem ("VIVO"), do kterého připojíš zdroj nízkofrekvenčního Y/C videosignálu (S-VHS nebo kompozitní výstup z televize či videa propojit kabelem do karty), a pak můžeš přes speciální software sledovat nebo nahrávat. Má to jedno zásadní plus a jedno zásadní mínus - plus je, že když máš hodně kvalitní televizi nebo video, tak může být kvalita obrazu mnohem vyšší, než kdybys použil televizní kartu. Mínus je, že můžeš sledovat nebo nahrávat jen ten kanál, který máš navolený na televizi či videu a nemůžeš tudíž přes samotný počítač přepínat mezi kanály.

A co je potřeba za software (mám kartu ATI) aby to šlo v PC puštět a nahrávat i se zvukem. :?
heiselpapier
Nováček
Nováček

Děkuji za odpovědi, vím že tato sekce není asi nejvhodnější, ale nevěděl jsem kam to dát. Abych upřesnil svůj dotaz: Nechci kupovat TV kartu, chci vědět jestli můžu jenom nějakým kabelem propojit TV a PC, nejde mi ani tak o sledování jako spíš o nahrávání (software už si k tomu potom snad najdu) Ale o propojování těchto zařízení nevím vůbec nic, takže byycvh uvítal, kdyby mi sem někdo hodil link třeba právě na ten kabel, který můžu použít. Děkuji. Jinak grafiku mám ATI Radeon.
heiselpapier
Nováček
Nováček

Konektory tam mám jen DVI a S VIDEOOut, jde to přes tohle připojit? TV kartu kupovat nechci. Šlo by to nějak připojit třeba přes USB?

Jinak mám sestavu istart od packard bell, a tohle jsem našel na jejich stránkách http://support.packardbell.com/uk/item/ ... p?i=ex023a
Tohle bych asi potřeboval, jen by mě zajímalo jestli to musí být zabudováno v PC, nebo se to dá dokoupit a připojit přes USB
heiselpapier
Nováček
Nováček

http://www.svideo.com/video2usb.html Našel jsem další věcičku, šlo by to přes tohle?
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

heiselpapier píše:Konektory tam mám jen DVI a S VIDEOOut, jde to přes tohle připojit? TV kartu kupovat nechci. Šlo by to nějak připojit třeba přes USB?

Jinak mám sestavu istart od packard bell, a tohle jsem našel na jejich stránkách http://support.packardbell.com/uk/item/ ... p?i=ex023a
Tohle bych asi potřeboval, jen by mě zajímalo jestli to musí být zabudováno v PC, nebo se to dá dokoupit a připojit přes USB
kdyz mas jen Video out tak nahravat nemuzes...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“