FS Amilo Pa1510: grafická chyba (docela "hnus")

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
EasyShare
Začátečník
Začátečník

FS Amilo Pa1510: grafická chyba (docela "hnus")

Příspěvek od EasyShare »

Tak tenhle obrázek je z mého NB u hry GTA San Andreas. Kartu jsem zkoušel nastavovat jak na 128MB, tak i 256MB (grafika). Zkoušel jsem snad všechna nastavení ve hře a ve windows a nic. Jedno jsem ale zjistil: čím horší rozlišení, tím je to více vidět! Nevíte někdo co s tím? Otázka je ovšem, jestli se grafika nepo.....

P.S.: Je to foceno digi foťákem, všimněte si těch čtverečků přes celý obrázek.

http://www.uloz.cz/show/file/3071-106_0735.JPG
http://www.uloz.cz/show/file/3072-106_0736.JPG
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Nj ae ta integrovaná grafika taky stojí za hovno.
Zkus jiný ovladače. a hru jsi mel nastavenou i na max?? rozliseni vyhlazovani?
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Hru jsem zkoušel i na max a taky to dělalo. Ovšem řekl jsem si, že ji odinstaluju a znova nainstaluju a ono to pomohlo. Což je divné, ale bojím se, aby to nedělalo znova... Jinak při spuštění hry se v horním levém a pravém rohu objeví takové bílé body, jako by na kalibraci obrazu. Když jsem měl ten problém, tak se ty body při spuštění nezobrazili.
Ovšem přecejen je to sice u integrované, ale 256MB grafiky divné.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

EasyShare píše:Hru jsem zkoušel i na max a taky to dělalo. Ovšem řekl jsem si, že ji odinstaluju a znova nainstaluju a ono to pomohlo. Což je divné, ale bojím se, aby to nedělalo znova... Jinak při spuštění hry se v horním levém a pravém rohu objeví takové bílé body, jako by na kalibraci obrazu. Když jsem měl ten problém, tak se ty body při spuštění nezobrazili.
Ovšem přecejen je to sice u integrované, ale 256MB grafiky divné.
No jako to je normal integrovaná grafika ktera nema zadnou svoji paměť to co nastavujes v ovladacich je kolik pameti si muze sezrat z RAMky.
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Takže potvrzuji, že to dělá i nadále. Prostě někdy jo a někdy ne. Taky jsem nastavoval VGA ze 128MB na 256MB. Včera jsem zapnul pc a bylo to hozené na 128, tak jsem to znovu nastavil na 256 a dnes to bylo opět spadlé na 128. Zkusil jsem to znova a zatím se aktuálně nastavení drží. To je dost divné. Jinak při přihlášení u 1. zapnutí jednou blikne lcd u nb, to je ale asi běžné, snad tedy. Volal jeśem do servisu a tam mi řekli, ať to raději přivezu na testnutí. Tak nevím, jestli by tomu něco mohlo být...
(u té hry ten problém u mého stolního pc vůbec není, a to ikdyž jsem zkoušel použít interní 64mb grafiku)
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

No, ještě vyzkouším použít ReForce, jestli to nemělo společné něco s frkvencí. Ovšem pochybuju, že to pomůže. Kdyžtak mi prosím napište Váš názor. Díky

P.S.: Opravdu je bohužel vidět, že VGA si bere z RAMky, jinak už to zase spadlo z 256MB na 128MB (VGA), ale proč?
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Tak opravdu to nepomohlo, v pátek jej zavezu do servisu.
Chci se zeptat, lze vyreklamovat 1 vadný pixel (mrtvý bod)???
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

EasyShare píše:Chci se zeptat, lze vyreklamovat 1 vadný pixel (mrtvý bod)???
Dle mýho názroru záleží na tom jestli na to výrobce dává záruku (např. Asus u některejch modelů) nebo ne. Myslím, že FSC ji nedává takže asi budeš mít smolíka.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Opět jsem nastavoval VGA ze 128MB na 256MB sdílené paměti. Po restartu to nastavení bylo ok. Jenže další den, když jsem NTB zapnul, tak tam bylo jen 128MB. Neví někdo, proč to takhle blbne, to nastavení ?
Díky
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

jak je nastavená barevná hloubka ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
EasyShare
Začátečník
Začátečník