Problem htb

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
mety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problem htb

Příspěvek od mety »

Mam menši problem z HTB.Konfiguroval som HTB podľa članku http://www.root.cz/clanky/htb-jemny-uvod/ .Problem je v tom,že pod rootom mi to funguje,ale ak sa prihlasim ako uživateľ,tak už nie :sad:.A ešte k tomu mi nechce spustiť iptables /pričom je zaškrtnuta po spusteni/. Mam mandriva linux LE 2005 čo z tym?poraďte :(
Houska
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houska »

Rozumim tomu spravne ze pokud spustis ty prikazy pod rootem tak ti to funguje, ale pokud to spustis pod normalnim uzivatelem tak ne?
...ale to je naprosto spravne :)

Jestli muzu radit, tak pokracuj ve studiu :)
jestli jsi kamos s anglictinou tak http://lartc.org
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----
slavick
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavick »

Iptables se Ti po startu spustí. Jenom jako obyčejný uživatel nemáš práva s nimi nijak manipulovat. Jak řekl kolega přede mnou, všechno funguje, jak má. Jako obyč. uživatel nemáš právo manipulovat s HTB a ani iptables. To může dělat jenom root.
mety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mety »

Lenže to nefunguje jak ma :( Nastavim si "strop" rychlosti 1024Kbps pod rootom to drži na tych 1024,ale ako uživateľ mi to zas pusti plnu rychlosť 1500Kbps :(.
Viem,že nemam pravo z tym manipulovať pod uživateľom,ale pod rootom shapping funguje a pod uživateľom nefunguje tak som to myslel :sad:
Nefunguje to vobec cez uživateľa /shapovanie,nie tie prikazy/
slavick
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavick »

HTB jsem ještě nikdy nezkoušel, ale jenom tak mě napadlo. Nemá to nastavení být zapsáno v konfiguračním souboru a neměl by běžet nějaký démon, který se stará o HTB?
mety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mety »

NO mne je to jedno,čo tam bude,ja potrebujem iba rovnomerne rozdeľovať rychlosť pri zaťaženi linky medzi uživateľov.Ne aby jeden sťahoval plnou rychlosťou a druhemu ani web stranku nenačita.Ak maš skusenosti z niečim podobnym poraď prosim.Nechcem napr:IPcop,alebo frescoo.Najlepšie by to bolo iba doinštalovať do môjho linuxu.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“