Project :STORM

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

čistič
Začátečník
Začátečník

Project :STORM

Příspěvek od čistič »

Tak tohle je můj návrh nové skříně pro PC.Jelikož mám dvouprocesorovou stanici od Dellu,sehnat skříň pro rozměry desky E-ATX za solidní cenu je velmi těžké.Tak jsem se rozhodl,že si vyrobím svou dle mých představ.Jako materiál jsem si zvolil plexi,kvůli lepší opracovatelnosti,protože nemám možnost kvalitních nástrojů na opracování nějakého kovu.Zde přikládám návrh:
Obrázek
je to má první práce:-)berte to trochu s rezervou
MSI-9141,2xXeon 3.06GHz,2GB DDR,SCSI 2x72Gb a 2x147GB,GK MSI GF 5700LE,pinnacle PCTV Sat a DC10+
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Lock?Přečti si pravidla :wink:
čistič
Začátečník
Začátečník

další práce

Příspěvek od čistič »

Tak tady je můj první výtvor,skříń z plexi o tloušťce 5mm,snad to nebude moc slabý :?

Obrázek

a tady je vyřezání děr do přední části skříně,která bude z plexi 2x5mm
Obrázek
Obrázek
MSI-9141,2xXeon 3.06GHz,2GB DDR,SCSI 2x72Gb a 2x147GB,GK MSI GF 5700LE,pinnacle PCTV Sat a DC10+
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

Celá skříň je z plexiskla,pospojovaná lištami profilu L z hliníkovýho plechu tlošťky 1.5mm.Šrouby jsou zapuštěné,zatmelené a zabroušené do hladka.Někdo možná řekne,že by byli lepší kdyby byli vidět.Ale já chci skříń celou černou s průhlednou bočnicí,takže by mi to nějak nešlo k sobě.

Do přední stěny skříně jsem vybral 2 ventilátory od revoltecu:

Obrázek

jsou to ventilátory 120x120 a když jsem je zkoušel na prázdno,tak docela slušně svítí a nejsou moc slyšet.

Nad ventilátorama bude box s CDRW,DVD a FDD.Nad ním by mělo být několik regulátorů pro ventilátory a taky LCD display s modrým podsvícením 20x4(který jsem koupil v GME).

Jen tak mimochodem,co říkáte na tloušťku plexi skříně 5mm,bude to stačit?Přední část skříně bude silnější,tvořená dvěma plexi 5mm na sobě.
Předem děkuji za veškeré připomínky a názory.
xOsiriSx
Nováček
Nováček

...

Příspěvek od xOsiriSx »

Mno rozhodně bych udělal pevné vzpěry... Rozhodně to bude křehčí než plech, moc bych do toho nekopal.

BTW: Přidal bych trochu víc fotek práce a né jen kupu slov, to je k ničemu, jak ten větrák vypadá na obrázku si každej dokáže představit, důležité je, co s ním uděláš ty... Zatím není co hodnotit....
Omyl, řekl ježek a slezl z kartáče...
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

jj,díky moc.na vyztužení dám po obvodu duralový hranol 10x10mm.Mělo by to stačit.ale koupím to až příští týden,te´d se tam nedostanu.mají ho ve Feroně za 60kč/m.

Dnes jsem vyřezával otvor na ventilátory,nejdřív jsem si to odvrtal,ale nebylo to ono,měl jsem strach,že to plexi prskne,dělalo to zvláštní zvuky.tak jsem zvolil pájku a objel jsem to dokola
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
tak a tohle je výsledek,te´d to ještě vybrousit.ale to až příště :)

omluvte prosím kvalitu fotek,je to foceno pouze mobilem s 2M foťákem
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

sry ale je to hnus... :oops: . pro si ty diry neudelal rovnou vykruzovakem? stoji cca 130kc ... a vysledek je super ...
maw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maw »

to je uplně fuk, proč kupovat zbytečně vykružovák. až to zabrousí tak to bude uplně v pohodě
AMD Athlon 64 3200+ 2,0 @ 2,4 ghz, MSI K8N Neo 4, 2x512MB a-data, nVidia GeForce 6600(429/629), maxtor 160GB ;seagate barracuda 7200.10 320 GB, ec 400w, Akasa fan control, Acer AL1916,
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

protože jsme jej nikde nesehnal a budu dělat ještě díry na 80 větrák,takže by mě to vyšlo trochu dráž než jsem počítal.myslím,že bych to mohl docela slušně zabrousit a skříň bude celá zatmelená,vybroušená a nastříkaná.takže třeba to nebude zas tak špatný.Ale to je pouze můj názor,třeba se mýlím.dělám to poprvé
dj.okurka
Nováček
Nováček

Příspěvek od dj.okurka »

dulezity je jestli se to libi tobe ne ostatnim ty na to budes koukat nejvic :)
bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

No nechám se překvapit.
Jak budeš řešit upevnění MB a mechanik, taky plexi, nebo něco z jinýho case?
Na tom nákresu to červený na MB je grafika? Nešel by teda ten outtake fan dát trochu vejš? Myslim že chlazení by to pomohlo :wink:

CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

MB je upevněnej přímo na nerezovým plechu přímo od Dellu.kterej bude přidělanej k tomu plexi.Má to zvláštní uchycení,který bych asi nedokázal vymyslet jinak.
Co se týče mechanik,tak budou taky v plexi,vymýšlím právě nějakej box,kterej bych chtěl trochu odhlučnit a aby v něm mechaniky tolik nevibrovaly.Ještě jej musím zabrousit a pak hodím foto.
Ten fan na zadní stěně ještě není taky úplně dořešenej,ty rozměry jsou pouze teoretický.všechno záleží na tom,kolik tam bude místa když tam hodím MB.
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

čistič píše:Ten fan na zadní stěně ještě není taky úplně dořešenej,ty rozměry jsou pouze teoretický.všechno záleží na tom,kolik tam bude místa když tam hodím MB.
no sorry, ale tohle vsechno bys mel mit predem vymereny
xmickey
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmickey »

Skřín z plexi ? To bude extrém...už se těším Jen tak dál
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

To plexi ale nebude průhledný,zvolil jsem ten materiál jen proto,že se bude líp opracovávat než plech.Nemám totiž skoro žádné nástroje,takže všechno dělám na koleně :wink:
xOsiriSx
Nováček
Nováček

...

Příspěvek od xOsiriSx »

Takže esli to chápu, tak ty to nakonec nastříkáš lakem? :? Podle me by bylo lepší udělat to čirý, bylo by to originalnější...
Omyl, řekl ježek a slezl z kartáče...
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od filletzz »

xOsiriSx píše:Takže esli to chápu, tak ty to nakonec nastříkáš lakem? :? Podle me by bylo lepší udělat to čirý, bylo by to originalnější...
mně se to právě líbí takhle, dá se tam vymyslet spousta blbostí s podsvícením a hlavně to vypadá jako jeden kus :)
a s plexi se taky mnohem líp pracuje než s kovem (pokud nemáš profi nástroje na kov)
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

jj,asi tak nějak.Kdybych chtěl skříń průhlednou,koupil bych ji novou,ale to už by nebylo ono.
Mám jen blbou aku vrtačku,kterou musím každou hodinu dát na nabíječku.takže práce pokračuje velice pomalu.Ale snažím se,pokud to vyjde,zítra hodím fotky :wink:
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

No a tady jsou už odvrtané díry na ventilátory a na box pro mechaniky.
Je to teprve hrubá práce,jen odvrtané.ještě to přijde trochu rozšířit,vybrousit,zatmelit a nastříkat.
Obrázek
Tohle je box na DVD a CDRW,taky jen hrubá práce,slepeno z plexi,mírně zatmeleno a nachystáno
Obrázek
tady s mechanikama,které taky přijdou upravit
Obrázek
a ještě jsem zapoměl,tohle je má prozatimní skříń...důvod proč to všechno dělám.Ale už bez mechanik a jen s jedním HDD,abych mohl na net.
Obrázek
Obrázek
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

Tak se omlouvám,ale nějak jsem neměl čas abych zase trochu pokročil,ale snažím se to dohnat.Potřeboval jsem vystužit trochu skříň,přeci jenom plexi 5mm není dost silné.Tak jsem nakoupil hliníkové tyče 10x10mm
Obrázek
alespoň na vystužení rámu skříně.
Obrázek
Obrázek
Škoda jen,že jsem to předtím spojoval plechama,mohlo to být kvalitnější a estetičtější :( Ale ve finále to nepůjdou vidět ani šrouby s maticí,ani plechy,protože mám v plánu tam dát plastové lišty (momentálně si nevzpomenu na název),kterýma povedu veškeré kabely aby nebyli vidět.

aby otvory pro ventilátory byly vyhlazené (předešlé připomínky mi pomohly)tak jsem tam dal novodurovou trubku 110mm,která přijde ještě zakitovat a zabrousit.Prozatím jen přilepená k plexi.
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) čistič dne pon 12. úno 2007, 07:45, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“