Vysvětlení-nechápu rychlost mého modemu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
nuchal
Nováček
Nováček

Vysvětlení-nechápu rychlost mého modemu

Příspěvek od nuchal »

Ahoj, jsem připojený pomocí mobilu a když něco stahuji je tam rychlost okolo1,5-2Kb/s . Jenže při načítání stránek to je pohroma jak to trvá.Při testu rychlosti připojení mi to ukazujejen třeba2,6kbit/s.Jak to že když mám takové stahování,tak proč načítání je tak pomalé.Vím že mám pěknou želvu, jenže........ . Díky za vysvětlení. Mám GPRS 4+2
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Velmi stručně - už se to tady řešilo. ET i TM používají pro přístup do inetu NAT - server pro překlad síťových adres. Po zalogováni Ti přidělí IP z množiny privátních adres a na net routuje přes NAT. Protože to nemaj vyladěný a serverů je málo (a jsou HW nic moc a tudíž značně přetížený), trvá překlad IP dlouho. Zkus si třeba traceroutnout libovolnej server a uvidíš ty příšerný pingy.

Pokud už stahuješ, nic se nepřekládá a data jedou bez zpoždění danýho NATem. Ovšem Tvoje rychlosti jsou na 4+2 strašně nízký, download by Ti měl jet kolem 5kB. Podívej se na nastavení telefonu, a zejména na nastavení rychlosti portu, přes kterej komunikuješ. Některý drivery nahazujou mizerný rychlosti - potřebuješ min. 57600.

EDIT: mrkni sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=7763
..
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“