takže když jsem zjistil, že na ten Zalman waterblock nikdo úchyt nemá, nezbylo než jej vyrobit.
Vzhledem k tomu, že jsem se s tím nechtěl moc babrat, vymontovávat motherboard a všelijak s tím blbnout, vzniklo po delším přemýšlení a zkoumání tohle.
Využil jsem toho, že ten plast kolem procesoru má na vhodných místech 4 dírky. Provrtal jsem pár distančních sloupků z GM Electronic a přišrouboval jsem je pomocí šroubků M3, podložek a matiček k těm dírkám

Pak jsem na ten WB namontoval kousek plechu který slouží k uchycení do jiného socketu.
Na vršky distančních sloupků jsem přišrouboval kousky mosazné kulatiny trochu ošmidlané frézou s vyříznutou drážkou pro přesnější polohování. Uprostřed každé té kulatiny je díra s vyříznutým závitem M4 do které se umístí šrouby přitlačující waterblock na procesor. Ještě jsem se nerozhodnul, jestli budou ty šrouby přitlačovat ten wb prostřednictvím těch pružících plechů z původního klipsu nebo jestli použiju delší šrouby a budu přitlačovat přímo ten waterblock. U těch plechů je fajn, že to trochu pruží, ale nevím co s tím provedou vibrace. Když se plechy nepoužijou, mám trošku strach aby se nerozštíplo to plexi na wb při těsném utažení, ale zase by to lépe přitlačovalo. Ve finále to každopádně bude chtít všechny šroubky které drží distanční sloupky v tom plastu okolo zakápnout epoxy, aby se vlivem vibrací matky pomalu neuvolnily.
Prozatímní výsledek vypadá zhruba takhle a wb se jeví jako docela dobře přitisknutý k procesoru.

Má k tomu někdo nějaké technické poznámky ? Třeba jsem něco přehlédl a vůbec to nebude fungovat