Problém s připojením LITEON LH18A

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
PVC
Nováček
Nováček

Problém s připojením LITEON LH18A

Příspěvek od PVC »

Zdravím a prosím o radu.
Vyměnil jsem svoji původní mechaniku LG H20L za LITEON LH18A, pod WinXP. Bohužel se mi nepodařilo ani přes největší úsilí nastartovat WinXP se zapojenou novou mechanikou LITEON. BIOS ji normálně vidí jako MASTER (je sama na IDE 2). WinXP se kousnou ve startovací obrazovce (kde běží kostičky). Pomůže jen tvrdý restart. Původní mechaniku jsem regulérně odinstaloval a odebral. Protože se nedostanu do Windows ani v nouzovám režimu (opět jen tvrdý restart), nemohu "nic dělat" třeba s ovladači. Nepomáhá ani přehazování mechaniky na jiný řadíč, kabel IDE je nový. Přeinstalaci WinXP se mně opravdu nechce dělat, proto píši sem.
Ve Windows jsem tu novou mechaniku viděl jen jednou a to když jsem do ní připojil napájení už za běžících Windows, normálně se objevila v Tento počítač, asi za 20s systém zatuhnul - opět tvrdý restart.

Základní deska:
CPU typ AMD Athlon 64, 2100 MHz (10 x 210)
Název základní desky MSI K8N Neo (MS-7030) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Čipová sada základní desky nVIDIA nForce3 250Gb, AMD Hammer
Pracovní paměť 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS Typ Award (08/25/05)

Děkuji předem.
PVC
Nováček
Nováček

Příspěvek od PVC »

Tak problém byl v tomto: k základní desce jsem měl nainstalovány IDE ovladače od INVIDIE, se kterými si tato mechanika nerozumí, odinstaloval jsem je a je to zatím v pohodě. Samozřejmě ještě teď nevím, jestli bude vše fungovat ok, předchozí vypalovačka LG, tyto ovladače potřebovala, jinak nechodilo lightscribe.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Potvrzuji bohužel stejnou zkušenost s Lite-On SH-16A7S :( ... po odinstalaci driverů od NVidie vše OK.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“