Jakým formátem vypalujete?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět

DVD-R/RW
10
43%
DVD+R/RW
11
48%
DVD-RAM
2
9%

Celkem hlasů: 23
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

Zajímalo by mě jestli převládá pouze -R/RW

nebo se najdou i ti co pálí +R/RW??? :?
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Nehlasuji, na + i -. Pokud pálíš na + jako DVD Video, tak je to čitelný na všem. A teď jsem přišel k zajímavému zjištění, že data vypálená na +RW mi přečetla naprosto v pohodě Toshiba 1402, která by to umět neměla. Tak jsem koukal jak vejr.
A v hlasování chybí možnost na + i -.
Wizzard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzard »

zatiaľ len -, ale uvažujem, že skúsim aj +, lebo mám problémy s čítaním - nápálených médií aj na vlastnej napaľovačke
Obrázek
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Záleží moc na tom, jaká media používáš. Já mám LG4040B a jsou media 4x, na která lze spolehlivě pálit jen 2x, např. Commodore, Multidisk(Eximpo). Chce to vyzkoušet. Jinak kvalitní značková media by měla být bez problémů.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pálím podle toho jaký se mi dostanou do ruky Verbatimky :D buď + nebo -, na tom už nesejde, moje mechaniky přečtou obojí.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Souhlas, jestli + nebo - je dnes uz celkem fuk, jinak taky me prekvapila starsi DVD mechna od Toshiby, neumela cist +R/RW, ale po flashi firmware absolutne v pohode.... :-D Nove mechaniky jak v PC tak v stolnich DVD strojich uz prectou mysim cokoliv... 8-)

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Palim dnes vacsinou - ...... aj ked mechanika zvlada aj + ......... ( zatial mam vsak lepsi prisun lancnejsich - medii... )
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já pálím na všechny tři, tedy jak + a -, tak i RAM... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

k přepisům - pálím zatím na DVD+RW skvělé značky Dysan, protože je to jediný co se tady v krajským městě dá koupit :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

jednoznacne + format je to lepsi format ako ten -,- format by mali zrusit nac 300tisic format ked moze byt jeden a lepsi nac 300dalsich a kazdy chybovy :lol:
happy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od happy »

JirkaH píše:Nehlasuji, na + i -. Pokud pálíš na + jako DVD Video, tak je to čitelný na všem. A teď jsem přišel k zajímavému zjištění, že data vypálená na +RW mi přečetla naprosto v pohodě Toshiba 1402, která by to umět neměla. Tak jsem koukal jak vejr.
A v hlasování chybí možnost na + i -.
Právě že pokud pálíš DVD Video, tak by mělo být -R (kompatibilta se stolními přehrávači).

Osobně pálím +R/RW protože na to pálím rychleji než na -R 8)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

tak to je blbost uplne stare dvdcka co boli mali format dvd+ a az potom prisiel dvd-,teda tak sa my zda ze +format bol skorej ako - novim ak to je zle tak potom berem spet ale tak sa my zda ze to je tak :oops:
Mike
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

prve boli DVD-R a az potom DVD+R

...inak ja palim zatial len na DVD-R, DVD-RW a DVD-RAM, ale chystam sa skusit aj +R...
[size=0]Intel Core 2 Duo E6400 | Gigabyte GA-P965-DS3 |OCZ 2GB PC6400 Gold Gamer XTC | eVGA GeForce 7600GT KO 256MB | Seagate Barracuda 250GB 7200.10 16MB | LG GSA-4040B | SB Audigy Platinum | Logitech Z-640 | Logitech Keyboard | Logitech MX700 | Antec NeoPower 480W | Thermaltake Tsunami | 17" LCD Toshiba LD17B101
[/size]
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

a preco potom ked som skusal na mrtne starom dvd prehravaci asi z pomedzi prvych nejaka yamaha tak tam to bolo naopak - necitala a + citala :?
HILL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DVD+

Příspěvek od HILL »

Pálím na Memorexi R+ a RW+ a ABSOLUTně v pohodě. Dokonce, když je vypálím pomalu 2x tak me je starší stolní mašina, která by + neměla umět vyhodnotila jako DVD ROM a valila v pohodě:o))
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Ja palim na oboji, ale spis na +. I kdyz mam doma dvd+r 4x,jde na ne zapisovat 8x :)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

no to ide ale mna by zaujimalo ze ci by palila ta palicka taky isty cas 4x medium a 8x medium 8x rychlostami alebo ta 8x by bola predsa len rychlejsia :?
Ladis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladis »

Také pálím na oba dva formáty asi stejně, ale hlasoval jsem pro "+", protože se hlasovat dá jenom jednou a není možná volba "oba formáty", čímž by se zohlednily dnešní obojetné vypalovačky.

Jinak pro janofa: pokud pálím 4x, tak není rozdíl mezi délkou pálení +R, nebo -R, pouze podle druhu a objemu dat. Třeba DVD Video na plné medium trvá kolem 14 minut a 30 sekund.
Pokud pálím na 4x medium rychlostí 8x, tak je vypáleno za dobu mírně přesahující 8 minut. Pálit 8x na medium 8x jsem zatím neměl tu čest.

//Bathory: promazáno
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“