Windows XP a velikost RAM
- Hynman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Windows XP a velikost RAM
Jen tak pro zajímavost kolik máte velikost RAMky a jestli máte WIN XP tak jak vám to šlape, já mám 215 MB a někdy to nestačí
. A jak jste na tom vy????

Jako moje topení mám AMD Athlon 2100+(netaktovaný:-(((), GeForce 4 Ti 4200 128 MB, 256 MB RAM, SEAGATE BARRACUDA 30 GB a to vše slopu se síťovou kartou připojeno na MSI KT4 Ultra, chladím to chladičem COOLER MASTER CP5-7JD1B. A jede to celkem slušně.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Osobně mám 512 a stačí mi to bohatě. Když někomu skládám počítač, tak dávám vždy minimum 256, míň nikdy. Zároveň však musím říct, že 256 bohatě stačí každému normálnímu uživateli. Jediný kdo využije víc je vývojář (já). Pustit si Delphi, databázovej server, atd. už něco vezme.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Pirat
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- pOOLa
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- pOOLa
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Windows XP a velikost RAM
Mam 1GB a nekdy je to tak na hrane unosnosti. Zkuste treba vyvijet aplikace v jave nad Oraclem. Samotne vyvojove prostredi si papne 200MB, par DB v Oraclu + manazer 500MB, OS 100MB. Kdyz dojde fyzicka pamet zacne radit garbage collector a zacnou potize. Ale nejen java je nenazrana. Pri ladeni web service v .NETu + trace SQL dotazu v DB uz to take jevilo znamky pametove krize.Hynman píše:Jen tak pro zajímavost kolik máte velikost RAMky a jestli máte WIN XP tak jak vám to šlape, já mám 215 MB a někdy to nestačí. A jak jste na tom vy????
Ale i pro hrace... treba novy Unreal si na 512MB rad swapne.
Zkratka pameti neni nikdy dost

- Paja
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
IT'S FUNNY :-)
jel jsem na 128MB ramky celkem dost dlouho a dokonce jsem paril i nejake hrypOOLa píše:Mam 768 a pro praci ve 3D to je absolutni minimum... spustim render a vyuziti je na max a po pul hodine uz zacina hrabat disk... Jinak pro slusnou praci (games, net, obcas nejaka uprava fotek) doporucuju 512. Pro psani ve wordu staci 256 (128 nestaci ani cistejm WinXP).

PS: poola: jsi asi grafik co? jsi velmi narocnej....jen si vzpomen na stare dobre casy....486 8MB ram a bylo to delo

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- xp master
- Čestný člen
- GABO
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Starmen
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
RAM
Jak už někdo řekl na normální domácí použití 256MB je tak akorát, na komfortnější 512.
Pokud jsou ale potřeba některé specifické programy, pak klidně daleko víc dle programu.
pavel.minarik << pokud jedete DB, kterej má alespoň trošku dat, tak 512MB nemůže rozhodně stačit na neswapování. A to se nebavím o spuštěným Delphi, kde když se dělá něco už rozumnýho, tak to taky tuším něco sežere....
Pokud jsou ale potřeba některé specifické programy, pak klidně daleko víc dle programu.
pavel.minarik << pokud jedete DB, kterej má alespoň trošku dat, tak 512MB nemůže rozhodně stačit na neswapování. A to se nebavím o spuštěným Delphi, kde když se dělá něco už rozumnýho, tak to taky tuším něco sežere....
- Farin
- Nováček
-
Kdy jsem zacinal s WinXP, mel jsem 128MB RAMky a bylo to same cteni zapis na HDD do pagefile pri otevreni Exploreru, pri prepinani s programy, o hrach nemluve - pri dohrani nejake hry jen samotne vyskoceni do hlavniho menu trvalo treba i 1min.Pak jsem dokoupil dalsich 128MB a v te same hre bylo vyskoceni do menu otazkou par sekund. Ted jedu na 768MB a nemuzu si stezovat 

- Suleky
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak se pri dnesnich cenach pameti muzete vubec dohadovat jestli 256 nebo 512 ... 512 do XPcek je rozumny "minimum" a pokud chcete vic hrat, pracovat, (proste delat cokoliv narocnejsiho nez psani ve Wordu) tak si proste kupte GB.. za ty prachy to urcite stoji. Nechapu lidi co maj "nabuseny" pocitace a pritom tam maj 256 MB ram....
- GABO
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- kachliik
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já neříkám, že někomu nestačí 256 MB, ale fakt si myslim ze to uz je dneska hodnota tak akorat na surfing, kancelarskou praci apod. srandy.. na cokoliv jinyho je 512 MB minimum..
Pamet je vec, ktera PODSTATNE ovlivni vykon celyho pocitace, pokud chce nekdo hrat "moderni" hry nebo delat narocnejsi praci pod XP tak by nemel uvazovat o nicem mensim nez 512 MB
Pamet je vec, ktera PODSTATNE ovlivni vykon celyho pocitace, pokud chce nekdo hrat "moderni" hry nebo delat narocnejsi praci pod XP tak by nemel uvazovat o nicem mensim nez 512 MB
- mao
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No, já jedu s WinXP na 128MB DDR (266MHz) a není to zase taková krizovka - na Word to stačí, na HomeSite taky a když pouštím Photoshop (pravda, trošku to trvá), tak upravuji pouze webovou grafiku (max. 10k pixelů). Všechno je relativně v pohodě - dokonce mi šel i FreeLancer v 800x600 plynule a to mám SHIT grafiku (GeForce2MX)...
Prostě kdo si z počítače dělá server nebo pracuje s hi-res grafikou, potřebuje (aspoň) giga, kdo chce hrát náročnější hry vystačí si podle mne s 512MB a kdo jenom píše, vystačí si i s 128MB.
Pochopitelně, objem paměti musí zapadat do celkové koncepce počítače!
Prostě kdo si z počítače dělá server nebo pracuje s hi-res grafikou, potřebuje (aspoň) giga, kdo chce hrát náročnější hry vystačí si podle mne s 512MB a kdo jenom píše, vystačí si i s 128MB.
Pochopitelně, objem paměti musí zapadat do celkové koncepce počítače!
- xp master
- Čestný člen