Windows XP a velikost RAM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Hynman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Windows XP a velikost RAM

Příspěvek od Hynman »

Jen tak pro zajímavost kolik máte velikost RAMky a jestli máte WIN XP tak jak vám to šlape, já mám 215 MB a někdy to nestačí :shock: . A jak jste na tom vy????
Jako moje topení mám AMD Athlon 2100+(netaktovaný:-(((), GeForce 4 Ti 4200 128 MB, 256 MB RAM, SEAGATE BARRACUDA 30 GB a to vše slopu se síťovou kartou připojeno na MSI KT4 Ultra, chladím to chladičem COOLER MASTER CP5-7JD1B. A jede to celkem slušně.
Mirek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirek »

215MB ? LOL
Proc nepises vse pozpatku ? :-D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Osobně mám 512 a stačí mi to bohatě. Když někomu skládám počítač, tak dávám vždy minimum 256, míň nikdy. Zároveň však musím říct, že 256 bohatě stačí každému normálnímu uživateli. Jediný kdo využije víc je vývojář (já). Pustit si Delphi, databázovej server, atd. už něco vezme.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pirat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirat »

Suhlas mam 512 a 300 volne mal som 256 a slapalo v pohode inak skusal som donuti XP aby viac pouzival pamet taq som nu zaskrtil strankovaci subor ale stale to iste.
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Mam 768 a pro praci ve 3D to je absolutni minimum... spustim render a vyuziti je na max a po pul hodine uz zacina hrabat disk... Jinak pro slusnou praci (games, net, obcas nejaka uprava fotek) doporucuju 512. Pro psani ve wordu staci 256 (128 nestaci ani cistejm WinXP).
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Pokud mate vic jak 512 (a delate jen games, net, atd) tak si UPLNE vypnete pagefile...beha to pak jeste rychlejc... bohuzel pro beh Photoshopu ho potrebujete, ale ten kdo v nem nedela at to klidne vypne.
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows XP a velikost RAM

Příspěvek od miho »

Hynman píše:Jen tak pro zajímavost kolik máte velikost RAMky a jestli máte WIN XP tak jak vám to šlape, já mám 215 MB a někdy to nestačí :shock: . A jak jste na tom vy????
Mam 1GB a nekdy je to tak na hrane unosnosti. Zkuste treba vyvijet aplikace v jave nad Oraclem. Samotne vyvojove prostredi si papne 200MB, par DB v Oraclu + manazer 500MB, OS 100MB. Kdyz dojde fyzicka pamet zacne radit garbage collector a zacnou potize. Ale nejen java je nenazrana. Pri ladeni web service v .NETu + trace SQL dotazu v DB uz to take jevilo znamky pametove krize.

Ale i pro hrace... treba novy Unreal si na 512MB rad swapne.

Zkratka pameti neni nikdy dost :(
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

IT'S FUNNY :-)

Příspěvek od Paja »

pOOLa píše:Mam 768 a pro praci ve 3D to je absolutni minimum... spustim render a vyuziti je na max a po pul hodine uz zacina hrabat disk... Jinak pro slusnou praci (games, net, obcas nejaka uprava fotek) doporucuju 512. Pro psani ve wordu staci 256 (128 nestaci ani cistejm WinXP).
jel jsem na 128MB ramky celkem dost dlouho a dokonce jsem paril i nejake hry :-) neni to tak hrozne jak to popisujete.... akorad spousteni a ukoncovani WIN se trochu protahne oproti PC s vice pameti, WORD je uplne v poho.....

PS: poola: jsi asi grafik co? jsi velmi narocnej....jen si vzpomen na stare dobre casy....486 8MB ram a bylo to delo :-)

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Mám zatím 256 MB (DDR), ale rozdíl oproti 1024 MB (SDR), které jsem měl na staré desce je poznat pouze ve zmiňovaném Photoshopu.
GABO
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GABO »

2x256 MB
Starmen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

RAM

Příspěvek od Starmen »

Jak už někdo řekl na normální domácí použití 256MB je tak akorát, na komfortnější 512.

Pokud jsou ale potřeba některé specifické programy, pak klidně daleko víc dle programu.

pavel.minarik << pokud jedete DB, kterej má alespoň trošku dat, tak 512MB nemůže rozhodně stačit na neswapování. A to se nebavím o spuštěným Delphi, kde když se dělá něco už rozumnýho, tak to taky tuším něco sežere....
Farin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Farin »

Kdy jsem zacinal s WinXP, mel jsem 128MB RAMky a bylo to same cteni zapis na HDD do pagefile pri otevreni Exploreru, pri prepinani s programy, o hrach nemluve - pri dohrani nejake hry jen samotne vyskoceni do hlavniho menu trvalo treba i 1min.Pak jsem dokoupil dalsich 128MB a v te same hre bylo vyskoceni do menu otazkou par sekund. Ted jedu na 768MB a nemuzu si stezovat :-D
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

donedavna jsem mel 256MB a myslim, ze se s tim v XP zit da - pokud neprovozujes najake super 3D aplikace apod. , ale do noveho compu min. 512MB bych doporucil :mrgreen:
It's free software and it gives you freedom!
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nevim jak se pri dnesnich cenach pameti muzete vubec dohadovat jestli 256 nebo 512 ... 512 do XPcek je rozumny "minimum" a pokud chcete vic hrat, pracovat, (proste delat cokoliv narocnejsiho nez psani ve Wordu) tak si proste kupte GB.. za ty prachy to urcite stoji. Nechapu lidi co maj "nabuseny" pocitace a pritom tam maj 256 MB ram....
GABO
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GABO »

Sa necuduj resp. pochop - niektorym proste staci 256 MB...ja osobne mam tolko v praci kde mi to fakt staci (XP1800,GF2), doma zas uz kvoli inym veciam potrebujem tych 512 MB.
kachliik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kachliik »

No já jsem měl 128MB DDR s WXP a když jsem pařil Flashpointa tak se mohl disk uhrabat a ne a ne zhasnout. Teď jsem koupil 512MB DDR a to je fofr, na disk už si skoro nehrábne. Docela jsem ten počítač rok brzdil. Ale 128MB DDR je tak na spuštění XP a Wordu.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Já neříkám, že někomu nestačí 256 MB, ale fakt si myslim ze to uz je dneska hodnota tak akorat na surfing, kancelarskou praci apod. srandy.. na cokoliv jinyho je 512 MB minimum..
Pamet je vec, ktera PODSTATNE ovlivni vykon celyho pocitace, pokud chce nekdo hrat "moderni" hry nebo delat narocnejsi praci pod XP tak by nemel uvazovat o nicem mensim nez 512 MB
mao
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mao »

No, já jedu s WinXP na 128MB DDR (266MHz) a není to zase taková krizovka - na Word to stačí, na HomeSite taky a když pouštím Photoshop (pravda, trošku to trvá), tak upravuji pouze webovou grafiku (max. 10k pixelů). Všechno je relativně v pohodě - dokonce mi šel i FreeLancer v 800x600 plynule a to mám SHIT grafiku (GeForce2MX)...

Prostě kdo si z počítače dělá server nebo pracuje s hi-res grafikou, potřebuje (aspoň) giga, kdo chce hrát náročnější hry vystačí si podle mne s 512MB a kdo jenom píše, vystačí si i s 128MB.

Pochopitelně, objem paměti musí zapadat do celkové koncepce počítače!
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Souhlasím, že pro nový domácí počítač nemá cenu jít pod 512 MB.

BTW. na psaní je Win xp zbytečný. Bohatě stačí Win98SE a 32 MB RAMky.
Mirek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirek »

Pani grafici se nam nejak rozmlsali. Kde jsou ty doby kdy na Photoshop (2.5 pod Win 3.11) stacila 486 s 8MB a taky to slo :-D

Njn, taky budu menit 256MB za 2x256MB (PC400)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“