Námet na článok - ultimátna prenosná databanka

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
MaK
Nováček
Nováček

Námet na článok - ultimátna prenosná databanka

Příspěvek od MaK »

Zdravím, mám 1 problém, ktorý nedokážem sám vyriešiť. A na internete je o tom hrozne málo popísané. Dlho už hľadám spôsob, ako prenášať súbory medzi rôznymi fotoaparátmi. Poznáte to - idete na výlet, každý má svoj foťák, problém potom je, ako všetky fotky spojiť dokopy, keď má každý foťák iné rozhranie, inú pamäťovú kartu.

Na tieto účely má slúžiť USB On-The-Go (alebo aj USB OTG, príp. USB HOST), ale ako som sa presvedčil na vlastnej koži, nestačí akékoľvek zariadenie. Mojim cieľom je nájsť takú kombináciu prenosného disku s USB OTG spolu s čítačkou pamäťových kariet, ktorá bude zvládať všetky hlavné formáty bez problémov (SD,MMC,CF,MS,MS Duo, Mini SD, Micro SD, XD).

Svoj prieskum som začal so zariadením Acer MP-330 (pomerne lacný MP3 prehrávač s USB OTG) a čítačkou MSI StarReader 52in1 (číta všetko, vrátane XD). Problém je, že USB OTG nefunguje ako má. Neviem či je to v kombinácii s čítačkou, alebo či je ten Acer slabý, ale nečíta karty väčšie ako 512 MB a ani niektoré menšie.

Keďže tých zariadení je ale celkom dosť a ja nemám prostriedky na to, skúšať všetky zariadenia, chcel by som poprosiť redakciu PC Tuningu, či by nemohli spraviť článok zameraný na nájdenie takéhoto riešenia (OTG+čítačka). Rozhodne som takýto článok nevidel nikde na internete ani v časopisoch a mohlo by to zaujímať aj ďalších ľudí, nielen mňa.

Ešte info čo som pozisťoval, aké sú problémy s OTG - problém môže robiť PTP protokol pri prenose dát z niektorých foťákov. Preto sa mi viac pozdáva čítačka kariet. Problém môžu robiť karty s veľkou kapacitou (a 4 GB SD dnes nie je vôbec drahá). Dosť veľkú úlohu zohráva aj rýchlosť kopírovanie, keďže USB OTG sa stále vyvíja (najnovšia špecifikácia 1.2).

Bol by som vďačný, keby sa niekto k tomuto nápadu vyjadril. Keby som mal toľko peňazí, tak kľudne skúpim všetky zariadenia s podporou USB OTG (aj keď ich až tak veľa nie je) a napíšem porovnanie sám, ale to žiaľ nie je až také jednoduché.
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“