Srceni zdroje

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Srceni zdroje

Příspěvek od Jan Machalík »

Cuss,

koupil jsem si X1950XTX a dal ji do kompu.Jede nadherne, je to stabilni a vysledky jsou podle meho ocekavani.Co me trochu znepokojuje, je obcasne srceni zdroje pri hrach nebo 3D Marcich, nevim jestli se mam obavat nebo jestli to nemam resit.Podle kalkulacky mi pri 100% zatezi procesoru bere PC 401W, takze ve vykonu zdroje bych problem nevidel, navic pri hrani her se mi vyuziva jen jedno jadro, takze to berme jako 50% zatez CPU, kde tech 401W PC nebere ani nahodou.Jak rikam, srseni je obcasne, zadnou nestabilitu jsem nespozoroval.Zdroj jsem kupoval v cervenci na doporuceni prodejce, ktery mi rek, ze Topower a Tagan je vlastne to same akorat v jinem kabate.To se mi vicemene potvrdilo.

Jaky je Vas nazor ?mam se bat nebo to nemam resit ?Predem diky za odpoved
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Srceni zdroje

Příspěvek od Nordir »

Jan Machalík píše:Cuss,

koupil jsem si X1950XTX a dal ji do kompu.Jede nadherne, je to stabilni a vysledky jsou podle meho ocekavani.Co me trochu znepokojuje, je obcasne srceni zdroje pri hrach nebo 3D Marcich, nevim jestli se mam obavat nebo jestli to nemam resit.Podle kalkulacky mi pri 100% zatezi procesoru bere PC 401W, takze ve vykonu zdroje bych problem nevidel, navic pri hrani her se mi vyuziva jen jedno jadro, takze to berme jako 50% zatez CPU, kde tech 401W PC nebere ani nahodou.Jak rikam, srseni je obcasne, zadnou nestabilitu jsem nespozoroval.Zdroj jsem kupoval v cervenci na doporuceni prodejce, ktery mi rek, ze Topower a Tagan je vlastne to same akorat v jinem kabate.To se mi vicemene potvrdilo.

Jaky je Vas nazor ?mam se bat nebo to nemam resit ?Predem diky za odpoved
Bohužel Topower dělá vynikající Tagany/OCZ, ale bohužel třeba i horší Spire/Hipro apod. A pokud srší při zátěži tak bych zkusil vyzkoušet jinej zdroj.

Mrkni sem jestli Ti to pomůže http://www.jonnyguru.com/SMPS_UL.htm
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tu znacku neznam, ale co jsem se jen namatkove dival tak Topower 480W a Tagan 480W jsou jaksi v jinych cenovych relacich..
Lepe receno Topower je o tretinu levnejsi, takze tomu asi odpovida i ta kvalita..

Sam se podivej
Topower SPW 480W

Tagan TG480 U15

A pro srovnani treba zde na foru velmi oblibeny Enermax Liberty 400W

Vyssi cena samozrejme nezarucuje kvalitu, ale tady by to platit mohlo.. ( Vyjma zdroju Chill - predrazenych a dokonce nebezpecnych zdroju.)

A samotny vypocet spotreby pc.. To je taky na nic.. Zmer to sam primo z odberu, zadna kalkulacka to nikdy nespocita presne..
Pokud bych mel zdrave odhadovat, bude to kolem 300W pri plne palbe
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Srceni zdroje

Nordir píše:Bohužel Topower dělá vynikající Tagany/OCZ, ale bohužel třeba i horší Spire/Hipro apod. A pokud srší při zátěži tak bych zkusil vyzkoušet jinej zdroj.
No to je problem vyzkouset jiny zdroj, v blizkem okoli maj jen zdroje typu EC.Jde mi jen o to, jestli je to srseni nejaka predzvest neceho spatneho nebo jestli si z toho mam delat hlavu.Pres vecer zkusim nechat zaplej 3D Mark aspon tak na 5hodin a uvidim, bude se neco stane nebo to pojede :roll:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Palec123 píše:Pokud bych mel zdrave odhadovat, bude to kolem 300W pri plne palbe

No nevim nevim, si vem kolik zere jedno jadro Presscot a ja mam dve :?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak jsem zkousel neco pohledat a:
http://www.ddworld.cz/images/stories/805/spotreba.gif

Takze je to dokonce mene, pouzita karta byla X1900XT, tak tvoje sestava si vezme o neco malo vice, rekl bych ze v radu jednotek Wattu..
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Palec123 píše:Tak jsem zkousel neco pohledat a:
http://www.ddworld.cz/images/stories/805/spotreba.gif

Takze je to dokonce mene, pouzita karta byla X1900XT, tak tvoje sestava si vezme o neco malo vice, rekl bych ze v radu jednotek Wattu..
Diky, kdyz to vidim, hned jsem klidnejsi :) Myslim ze to tedy neni nic zavazneho a nejspis to nebudu dale resit, protoze ten zdroj da mnohem vic jak 300W
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak a je to tady, presne to co jsem nepotreboval.Pustil jsem 3D mark06 a odesel od pc, v zapeti na to jsem uslysel obrovskou ranu.Pribehnul jsem k pc a zjistil, ze ve zdrooji cosi explodovalo.Vyhodil mi jistic, ktery jisti vsechny zasuvky v mem pokoji a koupelne, nadhera no :( Takze dnes posilam zdroj na reklamaci a doufam ze prodejce bude vstricny a zdroj mi obratem vymeni za jiny.Za chvili jdu koupit nejakej zdroj do 700KC, vice se mi do nej davat nechce, budu ho mit jen do te doby nez dostanu z reklamace jiny.Samozrejme vyndam grafickou kartu a pojedu na nejaky PCI, a podtaktuju procesor na 2GHZ.jojo, mam proste pech, co koupim to reklamuju :oops:
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Mel si pretizenou 12V Vetvu a Piskali ti civky v Zdroji ... da se to docasne zapatlat tmelem ... to je trochu utlmi ale ten piskot znamena ze zdroj jede z posledniho ... uz proste nezvlada
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Shark NX píše:Mel si pretizenou 12V Vetvu a Piskali ti civky v Zdroji ... da se to docasne zapatlat tmelem ... to je trochu utlmi ale ten piskot znamena ze zdroj jede z posledniho ... uz proste nezvlada
JJ, ted uz je to beztak jedno, zdroj jsem poslal na reklamacku a musim doufat ze mi uznaji reklamaci, protoze pri vytahovani zdroje z case jsem trochu zavadil o konstrukci skrine a mirne se odlepila ta samolepka :oops:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“