Problém při pokusu o přidání RAM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
eEro
Nováček
Nováček

Problém při pokusu o přidání RAM

Příspěvek od eEro »

Ahoj,
narazil jsem na problem, kdyz jsem chtel pridat 1GB RAM Kingston 400 Mhz (CAS 3) do desky MSI 845PE Max2 (Socket 478), kde uz jsem mel 512MB RAM (CAS 2,5) na 133Mhz. Deska podporuje 333Mhz. Kdyz jsem pamet vlozil do slotu, pocitac behal cely den. Druhy den jsem pc zapnul, 3 hodiny pracoval a najednou mi zcernal monitor, za chvili naskocil a tato situace se zacala cim dal tim casteji opakovat az treba 2 sekundy obraz sel, 2 nesel..
Vyndal jsem novou pamet, ale situace se nezmenila pouze nekdy nezobrazuje treba 10 sekund. Zkousel jsem snad vsechny kombinace zapojeni pameti ve slotech (mam 3), ale pocitac stale nebeha.

Pokud nekdo tusite, cim by to mohlo byt, prosim poradte. Predem se omlouvam za chyby, ktere jsem zde udelal, ale v oblasti HW jsem amater.
Dekuji.

eEro
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Vyndej a zandej obě paměti, přitom sloty profoukej, aby v nich nebyl náhodou nějaký prach.
Zkontroluj teploty. A kabely od grafány k monitoru.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
eEro
Nováček
Nováček

Příspěvek od eEro »

Dik za odpoved. Tak sem vyndal pameti i grafarnu, profouknul sloty a vlozil moji puvodni pamet (512MB) do prvniho slotu od procesoru. Zapnul jsem pc, obraz nenabehl, jen se rozhoukala deska (zvuk jako hasici). Zkusil jsem dat ramku i do ostatnich slotu, ale pocitac ani nepip. Vratil jsem ramku do prvniho slotu a to same - cerna obrazovka, zvuk zadny.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Takto vypadá na desku. Ještě vyzkoušej paměť a grafárnu na jiném počítači a jestli jsou v pořádku, tak je asi po desce.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Paměti“