Proč ne nové konzole? nebo snad ano?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Proč ne nové konzole? nebo snad ano?

Příspěvek od shadow »

Z mého pohledu, co jsem tak o tom četl:

Xbox 360

Nevýhody:

- neuvěřitelně hlučný, viz -

http://robotron.bloguje.cz/278179-xbox- ... konzol.php
http://www.czechxbox.info/2006120002-ja ... x-360.html
http://blog.macich.net/1168081133-xbox- ... zenim.html

- vysoké ceny her oproti PC hrám (novinky něco málo pod 2K)

Relativní výhody:

- lze pomocí VGA kabelu připojit k Vašemu LCD a hrát na něm: viz>
http://hardware.teamxbox.com/reviews/xb ... -Cable/p1/

- relativně nízká cena konzole (proti PS3)
- poměrně rozsáhlá nabídka herních titulů, dobrá podpora vývojářů ze strany MS, hry jedou tak jak mají (je jistě jinej zážitek hrát Obliviona na Xbox 360 než cukaně na nedostatečném PC)

Playstation 3:

Nevýhody:

Vysoká cena konzole, vysoká cena her (novinky cca 1,9 K) a vůbec vysoké pořizovací náklady, pokud chcete hrát v plném rozlišení, co konzole nabízí (1080i), nelze připojit k LCD monitoru, ledaže ten Váš už podporuje HDMI (nebo musí podporovat i HDCP?)

Výhody: do budoucna zřejmě kvalitní herní nabídka osvědčených herních značek: Metal Gear Solid, Silent Hill, Final Fantasy ... + samozřejmě multioplatfomrní PS3/XBOX360/PC hry.

Ale jinak též poměrně hlučná.

Nintendo Wii.

Co tak čtu, tak nabídka her mně moc neosluvuje, a revoluční ovládání může být sice fajn na první vyzkoušení, ale na nějaký dlouhodobý hard-core gaming to asi nebude :). Četl jsem, že při chodu se také ozve co se hluku týče...

--------------

Výhodou PC proti výše uvedenému je potenciální minimální hlučnost a řádově nižší náklady na pořízení her. Při rozumném upgradu ani náklady na HW nemusí být tak vysoké.

Snad jenom ta nabídka her nemusí být tak široká a hry Vám nemusí běžet v celé své kráse díky Vašemu zastarávajícímu HW. Toto by u konzole hrozit nemělo...

-----------------------------

Tak co o tom soudíte vy a KDYŽTAK UPŘESNĚTĚ, POPŘ. VYVRAŤTE MÁ TVRZENÍ, neboť s výše uvedenými konzolemi zkušenost nemám !. Informace jsem načerpal jen zprostředkovaně, takže můžou být silně zavádějící.

Mně ztoho vychází překvapivé zjištění: nadále zřejmě zůstanu u PC, a to kvůli malé hlučnosti (při vhodné konfiguraci) a nižším nákladům na hry, které se snažím opravdu poctivě kupovat.
show must go on..
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

XBox 360 jsem naživo neslyšel, ale taková PS2(ne PStwo) taky hučí nehorázně a moc lidem to nevadí + przní DVD filmy na 4:3 TV + drahý hry a příslušenství(chtít 800-v době uvedení snad i 1500- za 8MB! paměťovou kartu je zlodějina) a kolik lidí ji má :D
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Osobne vlastnim Xbox360 a Wii ...

Na Wii jsou hry graficky neskutecne hnusne (mam jich uz asi 10) grafika je jak na PS One nebo na handheldech ... ale jsou tak skvele hratelne ze mi to nevadi (viz muj clanek na PCT) - takova nova hra Wario je naprosta bomba ...

Xbox360 neni hlucny tak ze by to vadilo, mam ho pod TV a sedim na gauci, takze neslysim nic nez zvuky her ... grafika je uchvatna, Gears Of War je nejlepsi hra jako jsem kdy videl, vcetne PC .... i dalsi hry jsou bombasticky vyvedene ... Treba Lost Planet ...

Na hry na PS3 jsem zvedavy velice, osobne si Wii asi necham - hraje ho z 99 procent pritelkyne a kralovsky se u toho bavi a to je pro me nejpodstatnejsi vec ..., az si dostatecne zahraju na Xbox pujde z domu, neni to konzole na dlouho ...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

proc ne konzole? jednoducha odpoved, neexistuji tam takove klasiky :)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Cujo píše:proc ne konzole? jednoducha odpoved, neexistuji tam takove klasiky :)
na konzole existuji ty NEJVETSI klasiky a herni legendy vsech dob ... to jsi dooost prestrelil ...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

to máč pravdu, už docela dlouho si pohrávám s myšlenkou koupit ojetý PS2 a zahrát si všchny final fantasy, gran turismo a metal gear solid, to jsou pecky který nemaj na pc obdoby
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

>Gr8 Vivec - kvůli Final Fantasy jsem si PS2 vlastně koupil :D
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Mr.Nigga píše:>Gr8 Vivec - kvůli Final Fantasy jsem si PS2 vlastně koupil :D
no mě žere, že jako velkej fanda všeho japonskýho sem hrál akorát FF7, takže bych to rád dohnal

ale rád bych domů i Vii, hlavně když člověk pořádá nějakou akcičku tak je to fakt bomba, stejně jako DDR (dance dance revolution, kdo by neznal tak např. http://www.youtube.com/watch?v=qGaHsBxeBfM ) i když v "naší" verzi jde o měkký podložky, daj se zapojit do pc nebo PS, a skáčete na šipky v rytmu hudby, na pářky naprosto dokonalá věc
Lamac
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamac »

no ja nevim, me metal gear solid ani ff moc neuchvatily...... ale za to poradny devil may cryem bych taky nepohrdl :-D
XuB4nU
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od XuB4nU »

co sem slysel ,tak s Xbox360 ma byt spojena i jeho online komunita.kazdy bude mit svuj "account" a muze souperit v ruznych svetovych zebriccich v dane hre ,podpora "chatu" ....mno je toho vic,taky se v tom moc neorientuju...

pc rulez ,4ever 8-)
Na tomto světě jsou dva typy lidí - dobří a zlí. Ti dobří lépe spí
a ti zlí se daleko radši probouzejí.
....Woody Allen
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Shadow nakousl tema, ktery poslední dobou sam dost často řešim :)

Konzole - mít či nemít... Porad se uklidnuju, že tyhle kacířský myšlenky človeka napadaj jen proto, že za poslední cca 3-4mesíce nevyšlo na PC tolik kvalitních titulů jako dřív. Neni se čemu divit, konzole nastoupili v plnej paráde a zraky hračů smerujou na chvili tam, vista je za dveřma a čekaj se změny (DX10 atd.)

Podle me se situace za par mesíců urovná a i na PC bude vyber kvalitních titulů (Bioshock, Stalker :roll: atd.), chce to jen vydržet pres tohle období.

Na konzolích me osobne vadí ovladání (krom Wii - to je proste užasná hračka, jsem z toho nadšenej - fakt dobrej doplněk, na HC hraní to samozrejme neni a snad se to ani nečeká).
Klávesnice + myš je proste klasika a RTS na konzolích radnej taky nejsou, tak k čertu s nima :twisted:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Renus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Renus »

Gr8 Vivec píše:to máč pravdu, už docela dlouho si pohrávám s myšlenkou koupit ojetý PS2 a zahrát si všchny final fantasy, gran turismo a metal gear solid, to jsou pecky který nemaj na pc obdoby
přesně,u mne jde konrétně o jednu serii a to Gran Turismo,3 a 4 jsem v podstatě jen viděl emulovanou 2 si čas od času spustím na pc.)
IBM Thinkpad T42p
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

V podstatě souhlasim se Sentem, že poslední dobou nejsou kvalitní tituly pro PC, jsem na PC zvyklej tak proč mít doma další "bednu" :)

ALE zas mě trochu znervozňuje, jak musim už zase hlídat parametry her, na co mi mašina stačí na co ne, což jestli dobře chápu u konzolí není nutné dokud nepřijde další model...
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

Sentenced píše:....chce to jen vydržet pres tohle období....
já tuhle okurkovou sezónu řeším hrábnutím do archivu pro nějakou klasiku. třebas teď mám rozjetýho Dooma3 - Ressurection of Evil a pak se chystám na Unreal Tournament 2004

pro mě je konzole "další zbytečnej krám do baráku" - PC mi na hraní bohatě stačí a mít na hraní zvláštní zařízení mě prostě nepřitahuje :-)
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tom01 píše:ALE zas mě trochu znervozňuje, jak musim už zase hlídat parametry her, na co mi mašina stačí na co ne, což jestli dobře chápu u konzolí není nutné dokud nepřijde další model...
to je právě nesmírná výhoda konzolí, optimalizace, HW se roky nemění tak vývojáři vědi na čem to má běžet a podle toho se zaříděj, je to krásně vidět na hrách na PS1, když se kouknete na první hry tak graficky nic moc, hry z období než přišlo PS2 jsou tak graficky odlišný, až se to nechce věřit, co z toho HW dokázali vytáhnout
když si vezmete, kolik musíte investovat do herního PC abyste udrželi krok s novejma hrama, tak se mi zdá investice 10k do PS3 celkem v pohodě (až trochu zlevní, kupovat žhavou novinku nee), protože vydrží dalších 6? let
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jj, tohle je obrovská vyhoda a pretahlo to na svojí stranu už hodne zakazníků a hraču, ne kazdyho baví hodinu ladit ruzny režimy AA, AF, stínů, detailů, fyziky a buhví čeho aby pak mohl 4 hodiny hrát...

I dneska dost lidí kupuje starou PS2 pac je v cene prumerny PC grafiky a hraní je bezproblemů.

U novych konzolí je dost brutální cena novych her, PC je ma prece jen levnejší .. (když pomineme tema, ktery sem nepatří a to dostupnost nelegalních her atd.)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

U her na konzole je ale jeden podstatny aspekt - cena i starsi hry moc neklesa ... koupis hru za 2000 a za par mesicu mas velkou sanci ji prodat za 1600, coz u her na PC neexistuje, koupis za 1200 a prodas sotva za 400Kc ... nehlede na to ze existuje obrovska hracska komunita kde muzes hry vymenovat ... ano ceny her na konyole jsou vysoke ale tak si clovek alespon lepe vybere a nekupuje vsechno ...
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

Pro mě je důležitej aspekt i to, že partnerka mi hraní teda "trpí", i když nechápe, ale comp je doma,taky ho potřebuje, no kdybych si pořídil ještě např. PS2 nebo podobně, tak bych s ní nevydržel :sad:
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tom01 píše:Pro mě je důležitej aspekt i to, že partnerka mi hraní teda "trpí", i když nechápe, ale comp je doma,taky ho potřebuje, no kdybych si pořídil ještě např. PS2 nebo podobně, tak bych s ní nevydržel :sad:
kup ji Wii a zazijes raj na zemi .... budes mit klid na PC ... jako ja, od doby co jsem zene koupil Wii si muzu hrat na pocitaci a testovat hw do aleluja ... bud to hraje sama a nebo si zavola sestru/dalsi baby a hrajou ... hromadne ..
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ja som chcel tiež jednu dobu PS2 kôli FF ale potom sa rozbehol projekt PCSX2 kde uz ide väčšina hier a hlavne FF. Jediná škoda ze port na linux sa uz toľko nevyvíja takže musím bootovať do windows. Z dnešních konzol sa mi najviac páči Wii zatial. Xbox 360 robí M$ takže to nemusím a PS3 je drahé jak sviňa a žiadne hry na to niesu pomaly, jediná výhoda je asi to že tam ide linux ale na to mám PC a okrem toho linux nevyužíva ALU jednotky Cellu takže tá rýchlosť je slabá.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“