Máte někdo nějaký nápad?
Radeon 9550 AGP v novější desce nefunguje
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- tovog
- Nováček

-
Radeon 9550 AGP v novější desce nefunguje
Měl jsem spolehlivě fungující zánovní AGP grafickou kartu Radeon 9550 v počítači s Pentiem 3, chipset VIA. Nyní jsem počítač upgradoval na Pentium 4 (1.7GHz), základní deska je jedna z prvních pro P4, chipset opět VIA. Radeon v AGP slotu bohužel nefunguje, počítač ani nepípne. Když tam vrazím starou nVidia TNT2, tak běží. Může se jednat o nějakou elektronickou nekompatibilitu mezi AGP slotem a kartou? Vím, že použití nekompatibilních AGP karet je zabráněno fyzicky pomocí přepážek a výřezů (rozdílné komunikační napětí), ale zde karta vsunout lze. Dal novější BIOS, nepomohlo. Radeon je funkční, zkoušel jsem ji opět ve staré desce. Stará deska má AGP 4x a nová také. V nové desce jsem zkoušel ještě Radeon 7000 AGP, ten šlape. Jenže je výkonově tak na stejné úrovni, jako TNT2. 
Máte někdo nějaký nápad?
Máte někdo nějaký nápad?
Tomáš Vognar
- fobos
- Začátečník

- tovog
- Nováček

-
- tovog
- Nováček

-
V BIOSu základní desky jsou navíc tyto volby. Teoreticky by mohly řešit tento problém, ale nejsem si jistý, jak to nastavit, abych kartu nepoškodil. Máte s tím někdo zkušenost? Manuální nastavení má moc možností. Teď mám auto.
AGP Comp. Driving
Use this item to signal driving current on AGP cards to auto or manual. Some AGP cards need stronger than normal driving current in order to operate. We recommend that you set this item to the default.
Manual AGP Comp. Driving
When AGP Driving is set to Manual, use this item to set the AGP current driving value.
AGP Comp. Driving
Use this item to signal driving current on AGP cards to auto or manual. Some AGP cards need stronger than normal driving current in order to operate. We recommend that you set this item to the default.
Manual AGP Comp. Driving
When AGP Driving is set to Manual, use this item to set the AGP current driving value.
Tomáš Vognar
- no-X
- Středně pokročilý

To je nesmysl.Meloon píše:Doska ti VGA nezobere koli vyssej voltazi AGP 4x slotu a tu 9550 ktora je AGP 8x nezvlada. Neostava insie ako upgradovat MB.
tovog: pokud nepomůže update BIOSu, nezbyde ti asi nic jinýho, než HW vyměnit. Zřejmě jde o nekompatibilitu dvou konkrétních kusů hardwaru, nebo jedna z komponent odchází.
Nejlepší moderátor ve výslužbě