Adamsquare píše:Výměna větráku by byla teoreticky možná, ale žádný normální 70mm fan k dispozici není. Střihání ani nic podobného nepřichází v úvahu.
no tak to ti nezbyva nic jineho nez si koupit jiny chladic.. z levnych,tichych a ucinych prichazi v uvahu asi jedine AC freezer64 pokud netaktujes muzes skusit i silencer 64 TC, ktery ale chladi o neco hur nez box(predevsim diky 700otackam )
osobne bych ho zkusil regulovat pres potencimetr. "QFAN" u levnych desek funguje jen pro konektor 1(CPUfan) ostatni nemaji potrebne obvody pro regulaci a tak jakakoliv zmena se neprojevi.. proto zkontroluj, kde ho mas napojeny.
Nechci tě podceňovat, ale snad v každém kamenném obchodě s IT najdes redukci napájení ze 12 na 5 nebo 7 V nejsem si úplně jistej. Stojí kolem 50Kč. Jestli chceš mít totální klid a 400Kč navíc, kup si kontrolní panel třeba od Primecooleru - http://www.primecooler.com/index.php?ak ... &idprod=12
Desky se čtyřpinovým konektorem pro CPU využívají čtvrtý pin k regulaci otáček (PWM).U BOX chladičů je bohužel standardem třípinový fan,takže regulaci v BIOSu máš na ..... (doplň si sám).Totéž jsem nechápal už u EPOXek (už u své bývalé 8NPA7I s.754) - teď už naštěstí začali prodávat i čtyřpinový chladiče pro AMD,takže sám mám CoolerMaster HyperX a QFan spokojeně používám.Do té doby jsem měl BOX s tímhle - reguluješ si plynule,jak je libo od 5 do 12V: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30179 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180
P.S.Sorry,už to sem dal bezmozek - nevšim jsem si.
Tak jsme sehnali jen regulátor otáček, obyčejný kablík s rezistorem. Prodejce ani nevěděl kolik má ohmů. 85Kč a skutek utek. Zpomalil se z 3200 na 2600ot. ale hlukový efekt = 0
ja to vyresil tak ze sem z boxu sundal vetracek ale nechal tam ten ramecek co tam je pod nim na nej sem nalepil kousky gumy(proti vybracil ale spis aby tam byla mezera) a pridelal na to 80mm fan. z medenyho silnejsiho dratu sem si naohybal takovy hacky a ty sem zahaknul za pasiv pritahnul tim ten fan bylo to jen provizorni ale na 1800ot. to chladilo lip nez box na 3500ot. a hluk byl vpoho.
CPU: AMD Athlon X2 3800+@2800MHz + Scythe Ninja rev. B RAM: Corsair 1024MB DDR2 800CL5 Twins GK: WinFast GF7600GT EXTREME(610/1700) + Zalman VF900Cu HDD: 250GB WD2500KS SATA DVDRW: Samsung DRW SH-S183A SATA CASE: Aopen H700A PSU:Chieftec CFT-560W cable man.
+ notebook Asus A6R B028(cel M 1.6GHz, Ati Xpress200, Gk: Ati X300, 60GB HDD, 15,4"Wscreen
no nejlevnější způsob je připájet si tam odpor ne? Určitě nějaký vyhovující najdeš. Aha teď ale čtu, že stříhání ani nic podobného nepřichází v úvahu..tak to pro tebe nebude to pravé řešení no. Ale jinak nic levnějšího není.
nemusis strihat, proste si udelej redukci mezi desku a fan s odporem, to vyjde na par korun. nebo redukci z fanu na 5V ze zdroje, tzn spojit cernej s cernym a cervenej ze zdroje s cervenym na fanu. Vse jde taky udelat do 10kč
Úplně nejlevnější a nejjednodušší regulace,co jsem používal,je vytáhnout z konektoru kablíky (červenej a černej) a připojit je na 5V větev ze zdroje (zasunout do konektorů pro IDE) - větrák jede i na 5V a je tichej.Kontroluj si ale teplotu CPu,abys ho nepřehříval - nevím,jak uspořádanou máš skříň - a na OC to taky není!
Hale dyt máš desku ASUS...na cdčku co ti k ní dali je program PC PROBE. V něm se to dá krásně nastavit.....otevři ho>CONFIG>PREFERENCE>ENABLE QFAN>APPLY
man_in_black píše:Hale dyt máš desku ASUS...na cdčku co ti k ní dali je program PC PROBE. V něm se to dá krásně nastavit.....otevři ho>CONFIG>PREFERENCE>ENABLE QFAN>APPLY
QFAN nefunguje, takže nějaký software to těžko zachrání
Po odhlučnění je to lepší... nechám to už být, stačí