přídavné USB porty

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
weller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

přídavné USB porty

Příspěvek od weller »

Koupil sem si přídavny USB dva konektory na zadní panel počítače ktery se zapojují na konektor na základní desce jenže mám problém potom co to zapojím tak mi přestane fungovat jeden ten IDE kabel na kterym mám zapojenou CD mechaniku a další harddisk vůbec nevim čím to je
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Jakej máš board?
weller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od weller »

jankop píše:Jakej máš board?
Mám ASUS P4S533-MX
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Koukám pěknej hybrid: http://www.baber.com/baber/411/asus_p4s533-mx.htm
Fungují při tom ty USB konektory? Možná jsi je zapojil naopak.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Díval jsem se do manuálu tvé základní desky. Neměl by být problém.
Zapojuješ ty rozšiřující porty opravdu do správného konektoru? Nemáš ten konektor kabelu otočený? To by pak mohlo způsobit zkrat na 5V! Vezmi si manuál, přesně specifikuj konektor USB_56 a zkontroluj orientaci připojeného kabelu třeba podle obvyklých barev na prvním obrázku na http://www.fancon.cz/usb-error-over-cur ... panel.html
V případě tvojí desky jinak není třeba nic vymýšlet, prostě připojíš a musí to fungovat.
weller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od weller »

Tak už to funguje přečetl sem si ten článek v tom odkazu a zkusil sem odpojit ten poslední pin jak je tam psáno a už to jede díky.
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

To teda koukám. Protože ten tvůj board v popise USB_OC pin vůbec nemá. Podle manuálu je tam pouze NC - nezapojený pin. Proto jsem psal, že nemusíš nic vymýšlet. Neměl jsi posunutý celý konektor? Ale když to funguje, tak fajn.
weller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od weller »

Měl sem ho i předtím zapojenej dobře taky sem si myslel že je to blbost ale už to byla poslední možnost tak sem to vyzkoušel a jede to úplně v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“