22" pod 10000Kč?
Moderátor: maXXmilian
- PetoS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
22" pod 10000Kč?
http://www.alza.cz/lcd-acer-al2216wsd-d69067.htm
Myslite si, ze je to kvalitnejsi monitor alebo ta cena pri tej uhlopriecke odpoveda kvalite? Ako by sa hodil do domacnosti? Diky.
Myslite si, ze je to kvalitnejsi monitor alebo ta cena pri tej uhlopriecke odpoveda kvalite? Ako by sa hodil do domacnosti? Diky.
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Hosenfeld
- Začátečník

No všechny 22" LCD jsou bohužel TN. Papírově vypadá prakticky úplně stejně jako můj Samsung 225BW, se kterým jsem naprosto spokojenej, ale těch 3500 korun rozdílu v ceně asi někde bude znát.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Ghost_svk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- dragon2001
- Začátečník

a kupodivu to není TN ale PVA takže také další body plus...chtělo by to asi osobně vidět a vyzkoušet ale asi bych se toho moc nebál.Má zároveň i D-sub
i DVI a za tyhle peníze vám konkurence monitor těžko nabídne kromě společnosti BENQ zde je také zajímavý 22" LCD model...ten ale bohužel má pouze D-sub..Sám poslední dobou kupuji monitory BENQ a musím říct,že se po stránce kvality zdají slušné.Nečekejte EIZO ale za super peníz solidní LCD.A celkem dost často bývají se 100% body takže to je také velké plus.
- Mirkana
- Začátečník

-
dragon2001 píše:no já myslím,kdo nechce vyhazovat zbytečně moc peněz proč ne...
a kupodivu to není TN ale PVA takže také další body plus...chtělo by to asi osobně vidět a vyzkoušet ale asi bych se toho moc nebál.Má zároveň i D-sub
i DVI a za tyhle peníze vám konkurence monitor těžko nabídne kromě společnosti BENQ zde je také zajímavý 22" LCD model...ten ale bohužel má pouze D-sub..Sám poslední dobou kupuji monitory BENQ a musím říct,že se po stránce kvality zdají slušné.Nečekejte EIZO ale za super peníz solidní LCD.A celkem dost často bývají se 100% body takže to je také velké plus.
Kamarade kde jis vzal že je to PVA ? blbost je to TFT klasika TN
Naposledy upravil(a) Mirkana dne sob 3. úno 2007, 21:30, celkem upraveno 1 x.
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
- dragon2001
- Začátečník

- dragon2001
- Začátečník

http://www.acer.cz/acereuro/page9.do?sp ... 3692529381
tu je přímo odkaz tak se na to podívejte.....
tu je přímo odkaz tak se na to podívejte.....
- Mastero
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- dragon2001
- Začátečník

- Mastero
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- dragon2001
- Začátečník

- dragon2001
- Začátečník

tak asi to tak bude ,že je to TN..ale na jednu stranu co z toho...proč kupovat drahej monitor,kterej jak znám ty ze svého okolí nejdýl do roka prodají a budu se hnát opět za extémním rozlišením a nejnovějšími technologiemi...a teď ruku na srdce...má to význam????? A nebo koupit levnej monitor viz Acer nebo BENQ a udělá vám stejnou službu ale za mnohem míň peněz??? Záleží jak kdo má rád svoji peněženku......ale to už je na každém z nás....
pro moje běžné použití a využití bude BENQ a ACER plnně dostačovat a ušetřím aspoň prachy na lepší grafiku což je taky velké plus.....
pro moje běžné použití a využití bude BENQ a ACER plnně dostačovat a ušetřím aspoň prachy na lepší grafiku což je taky velké plus.....
- Wilik
- Administrátor

No, jelikoz prave za vyse uvedenym 22" Acerem sedim, tak muzu rict, ze je to na 99% opravdu TN. Kdyz jsem nad nim uvazoval, tak jsem mel strach z odezvy a pozorovacich uhlu. Odezva je naprosto bezproblemova a nikde jsem nezaznamenal, ze by se cokoli mazalo - ani rychle scrolovani, ani hry (UT). Uhly jsou taky v pohode - resp. pri porovnani s predchozim 19" Samsungem 940N (udava 160/160) a LG 1952S (udava 160/160) a timto (udava 170/160) - byl nejhorsi ten Samsung, mezi LG a Acerem nenachazim rozdil.
Podani barev je bezproblemove a pro beznou kazdodenni praci ci zkouknuti nejakeho filmu to nema chybu. Jediny "problem" co jsem zaznamenal byl pri detailnim pozorovani fotek ve vysokem rozliseni, kdy na nekterych mistech bylo patrne jen 6bitove (tj. 16,2M) podani barev - coz ale pri normalnim uzivani nepostrehnete.
Podani barev je bezproblemove a pro beznou kazdodenni praci ci zkouknuti nejakeho filmu to nema chybu. Jediny "problem" co jsem zaznamenal byl pri detailnim pozorovani fotek ve vysokem rozliseni, kdy na nekterych mistech bylo patrne jen 6bitove (tj. 16,2M) podani barev - coz ale pri normalnim uzivani nepostrehnete.
- dragon2001
- Začátečník

- Screak
- Nováček

-
- Holda
- Středně pokročilý

- adyk
- Nováček

225BW nebo 226BW
Ja uvazuji nad samsung 225BW
http://www.samsung.com/Products/Monitor ... CBQXAA.asp
anebo samsung 226BW http://www.samsung.com/Products/Monitor ... SFVXAA.asp
Za ty penize myslim odpovidajici kvalita.
http://www.samsung.com/Products/Monitor ... CBQXAA.asp
anebo samsung 226BW http://www.samsung.com/Products/Monitor ... SFVXAA.asp
Za ty penize myslim odpovidajici kvalita.
- Screak
- Nováček

-
délka 47,5cm a šířka 30cm, uhlopříčka 56cm...Holda píše:kolik cm to ma na delku a na sirku? Pouze LCD bez plastu kolem....Uvazuju jestli poridit 22" nebo 24"Screak píše:Tak dneska jsem si přivezl domu ten ACER 22". Pokud nad nim někdo uvažuje, tak do něj rozhodně jdete, zatím jsem z něj unešenej...Kdyžtak se ptejte...
DFI Lan Party nf4 ultra-d; AMD 3200+Venice@2600;1GB Corsair; ATI x1950PRO 256MB; 160 SataII Seagate...
- marcos
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zdárek.tak jsem si pořídil taky toho Acera..ale mám jeden problém, poblikává mi dispaly..ve windowsech to moc vidět neni ale jakejkoliv film,tmavá stránka nebo cokoliv a je to hrůza...windows mi povolej jen 60hz obnovovací frekvenci..pak jsem zkoušel dát i 100 ale nepomáhá to..grafiku mám ATI RADEON x16000 takže problém bych v tom taky neviděl..doinstalovávali jste někdo k tomu ovladače do windows?dají se stáhnou na Aceru,ale mě je windowsy odmítnou..ale jinak ten monitor je super..až vyřešim tohle tak budu uplně spokojenej.
MTB:GIGABYTE Z97X-Gaming 3, Intel Z97, 1x PCIe x16, DDR3 3200, SATA III RAID, USB 3.0, VGA, DVI, HDMI, Killer GLAN, 8ch audio, ATX, sc1150; Procesor:Intel Core i5-4460 Quad-Core, 3.20GHz (84W);HDD 1:Intel 530 240GB SSD;HDD 2:WD Caviar Green 2000GB SATA II;HDD3:WD Caviar Green 2000GB, SATAII;Blu-Ray:LG BH10LS30-LRB;Operační paměť:4x4GB DDR3 Kingston 1600Mhz, Dualchannel;Skříň:Fractal Design Define R4 Black Pearl - Window;Zdroj:Fortron Aurum S 500;OS:Microsoft Windows 10 Pro