Bootovat z většího disku?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Yeseteer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Bootovat z většího disku?

Příspěvek od Yeseteer »

Ahojte....mám desku K7S5A (postarší to stroj) s postarším diskem, kterej se začal sypat (vadných sektorů přibývalo), tak sem koupil 250GB disk. Deska je sice schopná pochopit jen 136GB, někde sem se ale dočetl, že když disk naoddíluju, tak ho to najde v poho celý. Stalo se, Wokna potom disk našly jako 250. Potom sem ale na jeden z oddílů nainstaloval Windows XP..chvíli to vypadalo, že jede všechno jak má, ale po pár dnech windows nenajeli a fluslo to po mě hlášku, že systém nemůže najít soubor: System32\Drivers\Ntfs.sys. Tudíž wokna se nekonaj..... Ale po vložení instalačního CD se ani toto nerozjelo: hláška, že nelze načíst soubor setupdd.sys... Nevíte někdo čím to je? Je to způsobeno tím diskem? Nebo bude chyby někde jinde?
Jožínku, přestaň běhat dokolečka nebo ti přibiju i tu druhou nožičku...
radonko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radonko »

ja mam podobnu skusenost, kupil som k starsej doske novy disk, nainstaloval XP, vsetko islo v pohode, ale po tyzdni, dvoch zrazu nic :o
preinstaloval som to a zas to chvilu islo a jeden den zas nic, mne to robilo ze sa pri nabehu XP tesne pred nabehnutim prihlasovania sa vzdy restartol.....
zistil som ze problem je v komunikacii starsieho cipsetu a noveho disku,
presnejsie v korektnom vypnuti disku pri vypnuti PC, doska vypla disk skor ako stihla hlavicka zaparkovat....
riesil som to tak ze som v biose vypol podporu power manaznetu /APM/,
potom musis sice vypinat PC rucne ale Win uz nepada

neviem ci ti to pomoze, ved vyskusaj
Yeseteer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yeseteer »

U mě to asi způsobilo několik věcí najednou. Jednak téměř vybitá systémová baterie. A druhak pravděpodobně virus, kvůli kterému okna padala a pak už se ani nerozjela....
ted už všechno šlape bez problému....
Jožínku, přestaň běhat dokolečka nebo ti přibiju i tu druhou nožičku...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“