Zmrznutie po skonceni prehravania DVD filmu.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

duro28
Nováček
Nováček

Zmrznutie po skonceni prehravania DVD filmu.

Příspěvek od duro28 »

Moja zostava:

MB MS K8N-NEO4-F, So939, NF4,4DDR,PCX,GbLAN,SATA(R),ATX
SAPPHIRE ATI Radeon X700 128MB GDDR3, PCI Express, VGA/DVI/TVo L-Ret
Kingston 512MB CL 2,5 400MHZ
160GB WD

Skusal som uz rozne ovladace ci na grafiku alebo chipset dosky, preinstalovat windows, rozne dvd prehravace a stale to iste. Ako spustim DVD film a vypnem pocitac do 5 sek totalne zamrzne - uz iba tvrdý reštart. AJ kodeky som skusal, jedine to nerobi ked DVD film otvaram po castiach cez BS Player
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

takze ty pustit film, po prehrani normalne ukoncis prehravac a kdyz chces vypnut pc tak se sekne? nejak som ta nepochopil. kdyztak napis programy co jsi zkusil, ja odporucam windvd 7 (8 je somarina)
duro28
Nováček
Nováček

Příspěvek od duro28 »

Nie počitač sa zasekne do 5 sekund ako vypnem DVD prehravac. A nezalezi ci pozeram cely film alebo len sekundu z filmu, Skusal som Power DVD 6 a 7, WinDVD 7, a Windows media player.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jaké použivaš kodeky? Takže to dela i u jinych formatu než DVD?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
duro28
Nováček
Nováček

Příspěvek od duro28 »

U inych formatoch to nerobi ani u mpeg, lebo ked to v BS Playery otvorym po castiach tak to nezmrzne.
Kodeky ktore pouzivam: XviD-1_1_0-Beta1
Elecard MPEG2 Decoder Package 2.0
Codecs6030_allin1

Skusal som to aj bez kodekoch.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

duro28 píše:U inych formatoch to nerobi ani u mpeg, lebo ked to v BS Playery otvorym po castiach tak to nezmrzne.
Kodeky ktore pouzivam: XviD-1_1_0-Beta1
Elecard MPEG2 Decoder Package 2.0
Codecs6030_allin1

Skusal som to aj bez kodekoch.
allin??? mnoho veci pro nic...nikdy nepouživat akorát jsou konflikty v kodecích....ALe nekdy se ho odinstalaci ani nezbaviš....píšu to tu furt dokola :)
Jen to co potrebujes...ne allin..
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Já s All in 1 nemám sebemenší problém. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Mr. Dirk píše:Já s All in 1 nemám sebemenší problém. :)
Tak to jsi jediny;)
POkud použivaš PC treba k uprave videa a zvuku, máš TV nebo sat kartu, strihove programy tak ti all in jelikož ti do systemu nainstaluje hodne balastu hodne blbne, kodeky jsou ruzne verze a ani neviš co ti tam propašuje...
nenáročny user co se do uprav videa týka tak mu možna stači....
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Dzin píše: Tak to jsi jediny;)
POkud použivaš PC treba k uprave videa a zvuku, máš TV nebo sat kartu, strihove programy
Ani jedno. :) Ale měl sem tak půl roku TV kartu, chvílu sem střihal video a bez problémů. :wink:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

no nvm ale nemuze to delat nejakej lock na mechanice? zkus ten film zkopirovat na disk, pak zpustit.

ja taky s allin1 nemam problem, striham video a mel jsem tv kartu.
duro28
Nováček
Nováček

Příspěvek od duro28 »

skusal som to aj prehrat z disku a nic, co sa tyka kodekov tym to nie je bo som to skusal bez nich a postupne po jednom.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Mr. Dirk píše:
Dzin píše: Tak to jsi jediny;)
POkud použivaš PC treba k uprave videa a zvuku, máš TV nebo sat kartu, strihove programy
Ani jedno. :) Ale měl sem tak půl roku TV kartu, chvílu sem střihal video a bez problémů. :wink:
Ale ano nekomu to občas jede, ale allin je znamej tím že se objeví pak zamrzáni, konflikty v kodecích apod. Ale proč davat do PC mnoho veci znichž hodne nebudu použivat? Když stahuješ program tak si taky stahnes jeste k tomu 50 dalších? Pak si nainstaluješ nejakou aplikaci a ta sebou prinese novou verzi kodeků a už je problem system neví jestli ma vzit verzi xx nebo xy a je mazec. Doporučuji projit si tu pár threadů a pak je videt že problemy s zamrzaním win a že jednou jde a po druhe ne treba zvuk atd. tak temer vždy je to záležitosti packu mnoho veci pro nic jako k- lite a allin.
Ale klidne dál použivej all in :) když to šlape a chces mit v PC to co nepotrebujes...taky sem drive použival..
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

duro28 píše:skusal som to aj prehrat z disku a nic, co sa tyka kodekov tym to nie je bo som to skusal bez nich a postupne po jednom.
No prave to je záležitost presne kodeku aspon v mnoha případech. Ono nainstalovat kodek a odinstalovat už to neni jednoduche, instalacni program se tvari že ok ale kodek zustane a hned je problem. Nekdy pomuže jen reinstal, nekda na pctuningu bylo hezky popsano jak funguji "nefunguji" kodek packy. Zkus jine drivery na VGA nekdy to taky pomůže.
duro28
Nováček
Nováček

Příspěvek od duro28 »

drivre na vega som uz skusal (trojo) aj na chipset dosky, takze asi pomoze znova reinstal windows
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

duro28 píše:drivre na vega som uz skusal (trojo) aj na chipset dosky, takze asi pomoze znova reinstal windows
No bude to nejrychlejší asi :)
Dej tam pak jen to co potrebujes, ffdshow a jen to nezbytne...
na www.pctuning.cz je hezky članek o kodecích.
duro28
Nováček
Nováček

Příspěvek od duro28 »

Tak konecne som si nasiel cas a preinstaloval som windows. Ako prve som po nainstalovani vyskusal prehrat DVD a znova to zmrznutie. Po druhom preinstalovani som vynechal ovladac na grafiku filmy uz nemrznu. Takze to je v ovladacoch od grafiky. Co som este zistil ze po nainstalovani ovladacoch od VGA sa mi ATI Radon x700 ukazuje ako ATI Radeon X550. Vie niekto poradit co s tym?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

duro28 píše:Tak konecne som si nasiel cas a preinstaloval som windows. Ako prve som po nainstalovani vyskusal prehrat DVD a znova to zmrznutie. Po druhom preinstalovani som vynechal ovladac na grafiku filmy uz nemrznu. Takze to je v ovladacoch od grafiky. Co som este zistil ze po nainstalovani ovladacoch od VGA sa mi ATI Radon x700 ukazuje ako ATI Radeon X550. Vie niekto poradit co s tym?
Jiny drivery jsi zkoušel? Zkus třeba Omegy...
duro28
Nováček
Nováček

Příspěvek od duro28 »

Este nie, skusim to a dam vediet
duro28
Nováček
Nováček

Příspěvek od duro28 »

Tak som skusal ten driver omega, ale nic po nainstalovani mi v spravcovi zariadeni nedetekovalo vobec ziadnu graficku kartu, ale ak som spustil DVD film po jeho ukonceni sa znova objavilo zmrznutie. Odinstalovanie uz nepomohlo.
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

duro28 píše:Tak som skusal ten driver omega, ale nic po nainstalovani mi v spravcovi zariadeni nedetekovalo vobec ziadnu graficku kartu, ale ak som spustil DVD film po jeho ukonceni sa znova objavilo zmrznutie. Odinstalovanie uz nepomohlo.
tak se vrat zpet pomoci bodu obnovy a testni neco jinyho. podle me kdyz nainstalujes catalysty a pak treba power dvd, ktery ma kodeky pro dvd v sobe, tak to musi jit.
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“