pomoc s odstranenim ovladacu na graf. kartu

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
DJ Obelix
Nováček
Nováček

pomoc s odstranenim ovladacu na graf. kartu

Příspěvek od DJ Obelix »

Zdravim,

potreboval bych, zda by se nekdo obetoval a napsal mi tu podrobny postup (tzn. pro naproste lamky), jak kompletne odinstalovat ovladace sve graficke karty (Ati Radeon x700) a nasledne do nich dostat mnou pozadovane aktualni drivery (rozhoduji se mezi poslednimi catalysty 7.1 a aktualnimi omega drivery - obe instalacky uz mam ulozene v PC).

Problem byl v tom, ze po prvnim upgradu mych ovladacu z prehistoricke verze z roku 2005 (pravdepodobne puvodni - PC mi sestavoval kamarad) na 7.1 mam problemy s hranim jakychkoliv her a 3D aplikaci (po cca dvou minutach se mi obraz sekne a VPU recover mi to vyresetuje) a nepomohly zadne jine ovladace, kterymi jsem onu 7.1 prepsal (starsi verze catalystu, DNA ani Omega - vsude to hazelo tu samou chybu), tak jsem se rozhodl pro tuto variantu, ale nevim, co od celeho procesu kompletniho odebrani ovladacu ocekavat. Vsem predem moc dekuji za pomoc :wink:
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Takze postupuj takto :wink: :

1.Ovladaci panel/odstranit programy/Ati display driver
2.odstranit a restart
3. stahuj catalysty 7.1 (omegy radsej nie): http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1550
4.restart

hotovo :)
DJ Obelix
Nováček
Nováček

Příspěvek od DJ Obelix »

Meloon píše:Takze postupuj takto :wink: :

1.Ovladaci panel/odstranit programy/Ati display driver
2.odstranit a restart
3. stahuj catalysty 7.1 (omegy radsej nie): http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1550
4.restart

hotovo :)
diky, jestli to bude takhle jednoduche, tak budu rad :wink: Jen stale nevim s tema catalystama, protoze prave nainstalovanim 7.1 vlastne zacaly vsechny ty me problemy :?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

DriverCleaner
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
DJ Obelix
Nováček
Nováček

Příspěvek od DJ Obelix »

Dzin píše:DriverCleaner
A ten se pouziva po odebrani jako "docisteni" nebo je take odebere rovnou cele?
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pinďoureček »

1. Odebrat (odinstalovat) stávající Control Panel a drivery
2. Restartovat do nouzového režimu, spustit DriverCleaner, nechat odmazat zbytky
3. Restart do normálního režimu a nainstalovat nové drivery
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“