Asus EN8800GTS - chyby v obraze

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
kokisan
Nováček
Nováček

Asus EN8800GTS - chyby v obraze

Příspěvek od kokisan »

Čau všici, mám takový problém, udělal jsem si radost novou sestavičkou, avšak radost se rázem rozplynula po problémech které nastaly.

SESTAVA :

AMD dual-core A64 x2 5200+ (socket AM2)
ASUS M2N32-sli deluxe, dualchannel DDR2 800Mhz
KINGSTON hyperXlowlatency CL4, 2x1GB DDR2 800MHZ vhodné pro DUAL
ASUS EN8800 GTS 640MB DDR3 Sli
LG L2000C 2x LCD 20"

Super, ze začátku je člověk vždy ohromen, obzváště když přejdete z nějakých 800x600 na 1600x1200.
Čeho jsem si ale všiml byly řezy v obraze PŘI POHYBU, něco jako tohle :

http://www.nhancer.com/help/images/VSync.jpg

Ale řez byl daaaaleko lépe vidět. Při pohybu šikmo nahoru nebo dolu se řezy pohybují, čím rychlejší pohyb tím větší katastrofa.
Proběhl i test různých LCD. (předem CRT se mi na stůl nevejdou :-))

Podařilo se mi najít v CONTROL PANELU nVidia vynucení zapnutí Vertical sync pro konkrétní hru.
Problém byl vyřešen do té doby, než jsem postřehl že pohyb je opožděný, cuknete myší a hne se to až po chvíli. ONLINE střílečky jsou paSsé, selhávám !!!

Také nechápu proč má GK možnost funkcí, které nejsou k využití. Čím větší AA tím hůře to běží.
Př. CompanyOFheroes 1600x1200 všechno full by tedy mělo šlapat jako po másle, nebo se pletu ??? Pohyb je dosti vycukaný i s Vertical sync.
Ale když už vám to dělá i u her jako VC atd....
Zajímavé je, když monitoruji teplotu GK tak je to někde na 52 stupních.
Kde by nemělo docházet ke zpomalení !!!
Není ta karta nějaká vadná ??? :-D
Především není moc levná tak mě pochopte, že se v tom tak vrtám :wink:

Další problém, ve stole, který jsem si vlastnoručně vyrobil, něco škvrčí, možná červotoč, co mám dělat ???

//Thellwin - upraven název threadu
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Ovladace na grafiku a veskery HW mas aktualni?
Vykon sestavy je v poradku? (skore v 3D marku atd? )
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tady bych to viděl na problém s drivery. Jak říká kamikadze, vyzkoušej nejnovější. Přeinstaluj drivery k MB i GK.

To chybují tímto způsobem všechny hry ?

Ad škvrčení ve stole - pokud je to opravdu červotoč, tak doporučuji poslouchat nahlas metal a on určitě uteče :oops:
Goldnoob team proud member!
kokisan
Nováček
Nováček

Příspěvek od kokisan »

No, když dám aktualizovat ovladač automaticky, píše že nenašel lepší.

A to u všeho.

Našel jsem kdesi novějšína GK a aktualizoval ručně, ale stále nic.

Nevíte nějaké linky na tyhle věcičky ??? Viděl jsem screenshot SW na taktování GK a tak, ale nevím kde to stáhnout :sad:

Zkoušel jsem i mít aktivovaný jen jeden monitor
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Asus EN8800GTS - chyby v obraze

Příspěvek od Wuuduu »

kokisan píše:Další problém, ve stole, který jsem si vlastnoručně vyrobil, něco škvrčí, možná červotoč, co mám dělat ??
Cervotoca najdes lahko, musia byt vidiet dierky, alebo na zemi vysypane triesky
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
kokisan
Nováček
Nováček

Příspěvek od kokisan »

No, celou grafárnu jsem nainstaloval znova z CD, najednou to frčí, nechápu ale kde se stal problém, hrabal jsem se pouze v nastavení pro konkrétní hry.
Takže se bojím, že to udělá časem zas.

jsem z toho blázen, každopádně díky za rady a za link

AD červotoč, : je tam lump, co s tím ??? stůj je obrovský a ze všech stran přišroubovaný ke zdi
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ad červotoč - radši jiný thread, nejlépe na smetišti :)
Goldnoob team proud member!
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

když máš zaplé to Vsyns, zkoušel jsi třeba frapsem měřit, jestli fps na těm 75Hz monitoru opravdu odpovídá?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
kokisan
Nováček
Nováček

Příspěvek od kokisan »

FRAPS - změřím, 3dMARK taky, až bude čas, každopádum vše už běží super .... jsem šťasten

Jen bych se ještě zeptal jestli máte zkušenosti s tím V-syncem ?? jak to vlastně funguje a tak ?? Zdali to někdo z vás vůbec používá, já se bez toho neobejdu, jinak se na to nedá dívat.

Zdali je to tedy výsadou u LCD ?? Protože na CRT jsem si těchto vad u nikoho nevšiml, přičemž nikdo z mých kamarádů netuší co je to v-sync :)

předem dík koki
Dzambor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzambor »

v-sync je vertikalna synchronizacia a mala by sluzit na to ak by sa pri klasickom vykreslovani objavili chybi vo vykreslovani tak v-sync by mal upravit obraz aby sa spravne zobrazoval... :oops:
kokisan
Nováček
Nováček

Příspěvek od kokisan »

Tak jsem po bádání zjistil, že jak jsou v CONTROL PANELU dva způsoby nastavení, jedno globální a druhé přímo pro konkrétní programy,
tak když je natsaveno pro KONKRÉTNÍ hru V-SYNC vynuceno a
zároveň to samé nastavím v globálu, pak vznikne to opoždění.
Hnu myší a obraz se pohne se zpožděním.
Jako kdyby běžely dvě V-synce najednou.

!!!NECHáPU!!!

Avšak stalo se, že se mi to GLOBÁLNÍ nastavení samo přenastavilo do podoby KONKRÉTNÍHO nast. --- tudíž problém

Stejně se cítím tak nějak omezen tím, že musím zapínat tuto funkci.
Protože bez ní nic dobře neběží.
Všude ty hnusný řezy v obraze..
Viděl jsem to i u spousty lidí a když jsem je na to upozornil, prý že si toho ještě nikdy nevšimli... :lol:
Ono čím větší monitor, tím víc je to znát že jo.. No mě to rozhodně štve..
A V-sync je takový obelhávající řešení, je to vlastně podvod v tom, že řádek vždy čeká na nový a tak nějak se to doplňuje. takže mě to vlastně okrádá o FRAMY mezi tím..

Ale sakra to jenom já jsem takovej puntíčkář ??? :sad:

Teď nevím jestli mám hodit z okna monitory, nebo tu grafárnu..

A jen tak mimochodem zkuste si něco pustit v klonu na dvou monitorech,
a budete se divit jak je GK na tuhle věc nepoužitelná, jsem docela zklamán... To není výkon, ale krádež :(

A to jsem si naivně myslel, že budu mít dva monitory a ještě TV vše současně v provozu :-D
Andre3D
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Andre3D »

To kokisan.

Skus si zapnout v ovládači ,,trojité vyrovnávání“ (Zapnuto- umožňuje ovládači udržovat zvýšenou frekvenci rámů při frekvenci rámů menší než hodnota VSYNC). :)
kokisan
Nováček
Nováček

Příspěvek od kokisan »

jj už jsem zkoušel, ale koho má bavit u každé hry testovat 5 dnů nastavení, než si zahraje.

CONTROL PANELS to je katastrofa, běžně se mi stává, že když si sekundární monitor přepnu na Televizi a následně chci zpět do módu dvou LCD, buď
se mi přehodí mástr na druhou stranu, nebo se tam transportujou všechny ikony. No je to děs, potom to všechno vrátit do původního stavu. Někdy to se mnou total odmítá spolupracovat a nejde duhé LCD ani nahodit

:x
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ja to vidím na ovládače...
problém je že už dlho žiadne niesú iba na Vistu
na 8800 sú dosť nedorobené, a ešte aj SLI k tomu
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
kokisan
Nováček
Nováček

Příspěvek od kokisan »

tak už je to tu zas :((

Zse se všechno začalo cukat jak blázen, opět odinstalovat ovladače a nainstalovat znova a už to běží, nevim co se kde podělá, že se tohle stane
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

kokisan píše:tak už je to tu zas :((

Zse se všechno začalo cukat jak blázen, opět odinstalovat ovladače a nainstalovat znova a už to běží, nevim co se kde podělá, že se tohle stane
Mrkni ke me...
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=82091

Taky asus
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“