Kompletování počítače

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

NoLay
Nováček
Nováček

Kompletování počítače

Příspěvek od NoLay »

Ahoj,chystám se na kompletování počítače s procesorem core 2 duo,ale bojim se abych při tom nějakej díl nepoškodil,je něco na co bych si měl dát při montáži kromě statický elektřiny a hrubýho násilí pozor?
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

spravne a poriadne zapojenie napajacich konektorov, ci sedi spravne RAM,VGA, napajanie diskov atd..
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

Nemohl by si to prosím nějak víc rozvést?Teda spíš takhle,když se budu přesně držet pokynů v příručce od desky a procesoru nemusim se bát že to nějak pokazim?
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

drz sa navodu, vsetko dokladne skontroluj a nemal by byt problem, ale ak sa necitis je lepsie si to dat skompletovat v shope a nemas starosti
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Hlavně až budeš přidělávat desku k case tak tam dej takový ty šestihrany. Pár lidí co znám na to zapomnělo :oops:
NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

Já si to nechi nechat dělat od nikoho,chci se to naučit sám a mám dost omezený finanční možnosti.Tak dobře,díky moc,snad mi to vyjde :)
NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

djgeneral píše:Hlavně až budeš přidělávat desku k case tak tam dej takový ty šestihrany. Pár lidí co znám na to zapomnělo :oops:
No tak zase tak špatně na tom nejsem :-D Desku sem do case už párkrát v životě dával,mě jde spíš o osazení procesoru,nainstalování ramek a zapojení zdroje.Jinak disky a podobně už jakš takš zvládám
Naposledy upravil(a) NoLay dne ned 11. úno 2007, 22:42, celkem upraveno 2 x.
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Drž se návodu, nejdřív si o skládání PC přečti radši pár článků a jestli skládáš poprvý tak by se hodilo, aby byl s tebou někdo zkušenější(kdo nějaký to PC už postavil).

//edit : jak zapojit CPU máš v návodě, Ramky taky (záleží jestli je budeš dávat do duálu nebo ne) a zapojení zdroje by měli taky popsat v návodu (24-pin do desky a 4(8mi) pin 12V pro CPU)
NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

No jo,ale já narazil jen na jedinej aspoň trochu použitelnej návod,a to sem hledal docela dlouho.Nevíš o nějakym dobrym?No úplně poprvý jen osazuju procesor,jinak už sem všechno dělal,bohužel osbně nikoho takovýho neznám.
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

To video je přesně to co sem potřeboval,díky moc!!Ono to není zase tak složitý jak strašej na některých fórech,hlavní je pohlídat si aby byl ten procesor správně orientovanej,hroší to už bude s chladičem,ale tam zas nebude takovej průšvih když se mi podaří mu třeba ulomit nožičku,nebo tak něco.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Neni na tom nic slozityho..ano staticka elektrina na to bacha..jinak asi bych doporucoval nasadit cpu+chladic volne na stole do MB abys videl ze ty udelatka jsou dobre skrz druhou stranu...chapes zejo? :) ..vlastne si to muzes nanecisto zkusit sestavit cely na stole a zkusit esli to vubec nabehne..
NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

Tak už sem se psychicky připravil,prostudoval několik návodů a všechny příručky od základní desky a procesoru,a zejtra jdu na to.Ale mám ještě jeden problém,stane se něco když k tomu nově postavenýmu PC připojim nezformátovanej disk s instalovanym systémem z toho starýho?Mám tam totiž rozdělanej jeden projekt,kterej bych pak nemohl použít ani kdybych disk rozdělil na dvě partice,na jednu dal soubory od něj a druhou se systémem zformátoval.S jeho dokončením v nejbližších dvou měsících nepočítám.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

na 99% nemas sancu aby to slapalo dobre, ak sa to vobec rozbehne.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

Takže už sem ho složil,všechno několikrát překontroloval ale když pc zapnu,tak se nejdřív všechno rozjede a větráky se začnou točit,asi po vteřině se zastaví a pak zase znovu spustí,není něco špatně?Jo a větrák od procesoru dycky udělá jen takovej náznak točení a pak už se netočí, ale na tom jak sem se v jinym topicu dočet asi neni nic špatnýho.A ještě sem se chtěl zeptat na teplovodivou pastu,u procesoru nebyla přibalená a v návodu o ní není ani zmínka,je u tohodle procesoru vážně nutná?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

NoLay píše:Takže už sem ho složil,všechno několikrát překontroloval ale když pc zapnu,tak se nejdřív všechno rozjede a větráky se začnou točit,asi po vteřině se zastaví a pak zase znovu spustí,není něco špatně?Jo a větrák od procesoru dycky udělá jen takovej náznak točení a pak už se netočí, ale na tom jak sem se v jinym topicu dočet asi neni nic špatnýho.A ještě sem se chtěl zeptat na teplovodivou pastu,u procesoru nebyla přibalená a v návodu o ní není ani zmínka,je u tohodle procesoru vážně nutná?
U každého procesoru je nutná , ale myslím si že pasta přibalená byla, ale byla již přímo nanesena na chladiči. Asi špatně rozumím , nebo nam chceš říct že pouštíš pc s bez toho aby se točil ventilator procesoru ještě s box chladičem? :shock:
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

Já nevim,jak poznám jestli na tom chladiči ta pasta je?Ne,nepouštím,asi po 5ti vteřinách běhu sem ho samozřejmě hned vypnul.Ale z tohodle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=87930 vyplívá že se větrák cpu pouští jen když je jeho teplota překročí nějakou hranici,jak to teda je?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

NoLay píše:Já nevim,jak poznám jestli na tom chladiči ta pasta je?Ne,nepouštím,asi po 5ti vteřinách běhu sem ho samozřejmě hned vypnul.Ale z tohodle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=87930 vyplívá že se větrák cpu pouští jen když je jeho teplota překročí nějakou hranici,jak to teda je?
Prostě se podívaš na tu plošku kterou se stýka chladič a CPU , a tam je už od vyrobce nanesena vrstva pasty.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

Tak tam bych řek že nic neni.No nevadí,dám tam svojí pastu.A co s tim mám teda teď dělat?Je normální že se větrák procesoru hned po spuštění netočí nebo neni?Mám pokračovat ve stavbě?A je teda někde chyba když se to asi po vteřině běhu na pár vteřin vypne a zase zapne?
NoLay
Nováček
Nováček

Příspěvek od NoLay »

Takže už je to v pořádku,větrák CPU se točí,jen mu nějakou chvíli trvá než se rozeběhne.Jinak sestava zatím bezvadně funguje,je úžasnej pocit mít to za sebou :) Díky za všechy rady.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“