Ahoj
Mám takový problém: Koupil jsem základní desku MSI 6337LE5 za 10Kč s nafouknutýma kondenzatorama. Po výměně kondíku se rozjela a dá se používat. Bohužel jsem zjistil že má špatný napětový regulátor(po změně napětí nedojde na jeho výstupu ke změně, při překročení určité hranice napětí(1,5V) dojde k přepnutí napětí na 1,66V na výstupu).
Problém je tento regulátor sehnat. Proto prosím o rady, kde by se dal sehnat.
Dík
Scháním regulátor SC1189SW na základní desku MSI6337LE5
- michalv
- Začátečník

-
Scháním regulátor SC1189SW na základní desku MSI6337LE5
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- michalv
- Začátečník

-
Tak nakonec jsem zjistil že nejspíš vadný nebude. Po prozkoumání datasheetu jsem zjistil má vstupy, no apotom při provozu jsem logickou sondou zjistil že bios posílá do tohoto regulátoru špatné nastavení(při 1,5V pouštěl nastavení na 1,66V). Vyřešil jsem to tak, že jsem vstupní piny nadzvedl(aby do nich nešel žádný signál) a připojil na ně přepínač za staré základní desky, ten jsem pak podle schematu zapojil na vývod 1.
Výsledek je takový, že s manuálním nastavení napětí vše funkuje jak má(boužel už ale nemůžu měnit nastavení v biosu, ale to mě už tak nevadí).
Výsledek je takový, že s manuálním nastavení napětí vše funkuje jak má(boužel už ale nemůžu měnit nastavení v biosu, ale to mě už tak nevadí).
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz