Jaký router?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Hogwash
Začátečník
Začátečník

Jaký router?

Příspěvek od Hogwash »

Budu mít druhé pc a netuším jak je mám zapojit na internet na starým pc to mám přes síťovku a nevím jaký router mám vybrat aby byl taky RJ45.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

obvykle tu jako nejjednodussi varantu doporucujeme SMC7004VBR v.3
viz:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26250
Toshiba Tecra A6
Hogwash
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hogwash »

Super a to je na RJ-45 ne na USB? a nevis jak se to bude nastavovat?
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Souhlasím s Bajgym.... Tenhle router je OK.... A to WAN rozhraní (na internetový modem) je RJ-45.... Nastavení se dělá přez exproler... Mělo by to být v manuálu..... Já sem se vykašlal na tyhle kompaktní řešení a používám PC jako router se systémem pfSense.... Je to perfektní firewall a je zadarmo... Umí i přiřadit rychlost každému PC zvlášť..... Jen by si ho asi nechtěl... Je poměrně složitý, ale za to učinný....
Hogwash
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hogwash »

Star_Gate píše:Souhlasím s Bajgym.... Tenhle router je OK.... A to WAN rozhraní (na internetový modem) je RJ-45.... Nastavení se dělá přez exproler... Mělo by to být v manuálu..... Já sem se vykašlal na tyhle kompaktní řešení a používám PC jako router se systémem pfSense.... Je to perfektní firewall a je zadarmo... Umí i přiřadit rychlost každému PC zvlášť..... Jen by si ho asi nechtěl... Je poměrně složitý, ale za to učinný....
A da se na tom routeru nastavit jakou rychlost bude mit pc1 a pc2? nebo jak to bude s rychlosti?
Star_Gate
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Star_Gate »

Dá a jak pěkně.... Dělá se to buď podle priorit v procentech, a nebo podle konkrátní rychlosti.... Mohl bych ti pomoct s nastavením, kdyby si chtěl....
Ale musíš mít starší PC aspoň 333MHz, 128MB RAM, a 2x síťovku..... Ale zase se to vyplatí.... Jestli potřebuješ víc, tak se ozvi, ale budu tu až večer....
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“