Zdravim, prosím mohl by mi někdo vysvětlit podle tohoto obr.: http://img120.imageshack.us/my.php?imag ... nitto9.jpg
co se děje v mém PC? K NETu jsem připojen přes místního poskytovatele (WiFi) a Firewall Tiny - Activity Monitor (Event Log) mi vypisuje tyto údaje, které se mění každých pár vteřin (na obr. to není již vidět. Ale pochopil jsem to, že se někdo snaží připojit k mému PC? Nebo je to vlastnost WinXP okolních PC a ty se stále snaží hledat nějaké nasdílené okolní PC? Pokud ano, není nějaký způsob, aby mě tito uživatelé (např. MIKLAR, HREBIK-OJW.., JARDA-NOTEBOOK, ..atd) "neviděli"?. Předem velké díky za rady.
Co znamenají údaje v tomto oknu ? viz obr. Tiny firewall-Act
- Weber
- Začátečník

-
- Baron Prášil
- Začátečník

- Weber
- Začátečník

-
Jestli se jedná o tuto službu: "services.msc" -
Podpora rozhraní NetBIOS nad protokolem TCP/IP (jinou NetBIOS službu jsem nenašel) ,
tak tu mám několik měsíců nastavenou na Zakázáno, stav služby - zastaveno. Ale je pravda, že jsem stejný dotaz dával na viry.cz a odpověď byla stejná tzn. zakázat NetBIOS. Ale na mých WinXP Pro SP2 + záplaty do 11/2006 to nějak nefunguje.
Nebo mám špatně nastavený firewall Tiny, ale když zase ukazuje tu značku jednosměrky, tak jsem myslel, že je to OK. Je pravda, že dodnes nevim, zda mám firewal správně nastavenej. Ale NET používám doma cca 2 roky s NOD32 a systém jede stále OK bez "nákazy" (bez reinstalace).
Ještě je zajímavé, že některé služby viz Tvůj odkaz v PC nemám!!
Jsou to:
HID Input Service
Pracovní stanice
Prohledávání počítačů
Server
Shell Hardware Detection
Podpora rozhraní NetBIOS nad protokolem TCP/IP (jinou NetBIOS službu jsem nenašel) ,
tak tu mám několik měsíců nastavenou na Zakázáno, stav služby - zastaveno. Ale je pravda, že jsem stejný dotaz dával na viry.cz a odpověď byla stejná tzn. zakázat NetBIOS. Ale na mých WinXP Pro SP2 + záplaty do 11/2006 to nějak nefunguje.
Nebo mám špatně nastavený firewall Tiny, ale když zase ukazuje tu značku jednosměrky, tak jsem myslel, že je to OK. Je pravda, že dodnes nevim, zda mám firewal správně nastavenej. Ale NET používám doma cca 2 roky s NOD32 a systém jede stále OK bez "nákazy" (bez reinstalace).
Ještě je zajímavé, že některé služby viz Tvůj odkaz v PC nemám!!
Jsou to:
HID Input Service
Pracovní stanice
Prohledávání počítačů
Server
Shell Hardware Detection
- Firefly
- Začátečník

tu podporu rozhraní NETBIOS ve službách zakaž, pak si otevři v Ovládacích panelech -Sít.připojení-Připojení k místní siti-Vlastnosti-Protokol sítě internet-Vlastnosti-Upřesnit-nahoře záložka WINS otevři: nastavení rozhraní NetBios dej na zakázat. A ještě si stáhni tady odsud skvělý prográmek http://www.firewallleaktester.com/wwdc.htm , ten ti zkontroluje ony potenciálně nebezpečné porty, popř. je zavře.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta