Pomoc s výběrem repasovaného notebooku(T30xAcerxFJS)

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
grifin
Začátečník
Začátečník

Pomoc s výběrem repasovaného notebooku(T30xAcerxFJS)

Příspěvek od grifin »

Ahoj, rozhoduji se mezi těmito notebooky:

IBM T30 (P4 1,6Ghz, 512MB RAM, 40Gb disk, Combo, 16MB ATI Radeon 7500 - vlastní videopaměť, XGA 14,1", XP Pro)

Acer 3003 (Sempron 3000+ 1,8Ghz, 512MB RAM, 40GB disk, sdílená VGA SiS M760GX max 128MB, 60GB, DWDRW a hlavně WXGA, XP Pro)

a v úvahu připadá ještě postarší FJ Siemens s 1,4Ghz P4, 512MB RAM a intel extreme graphic 2 (ale ten má jen cdrw)

O co mi jde - o práci (z toho důvodu bych jasně volil IBM), o filmy a několik her. Hraju pouze vzácně Morrowind, nebo Flashpoint, a byl bych moc rád, kdyby to šlo na notebooku spustit. Nic novějšího nepožaduji.
Moje zkušenost s desktopovým Radeonem 7200 64MB Ram a Morrowindem byla taková, že to nelidsky trhalo - proto bych se rád zeptal majitelů IBm T30, jaký že 3D grafický výkon lze od tohoto řešení očekávat (například ve srovnání s intel extreme graphics 2, na které už to hrát šlo)
U toho Aceru je nejlepší záruka, širokoúhlý display a dost dobrá konfigurace za málo peněz, ale hrozně mě odrazuje SiS grafika a bojím se lacinosti Acerů.
grifin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od grifin »

Tak jsem zakoupil od známého nakonec ten Acer, výkon docela ujde, ale až vlastně při koupi jsem zjistil, že nemá tv out. Nevíte, jestli lze nějak dodat alternativně, například prostřednitvím tv tunneru do pcmcia?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

bohužel tuner nepomůže, tohle je věc grafiky
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Ano lze to převodníkem sranda za cca 1600Kč :-)
grifin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od grifin »

Godzzila píše:Ano lze to převodníkem sranda za cca 1600Kč :-)
Nevíš, kde se ten převodník dá sehnat? Už jsem o tom taky uvažoval, ale v Krupu mi řekli, že jejich dodavatel ukončil výrobu.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“