Snížení spotřeby, aneb jak na grafiku...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Snížení spotřeby, aneb jak na grafiku...

Příspěvek od rochne »

Zdravim,
nedavno sem zkousel merit cez ati tools proud, kterej jde do GPU pri urcitejch taktech. Prisel sem na udivujici vec na moji X1800GTO:

Takze def. takty 495/495 Voltage 1,1V/1,9V (gpu/mem)
Windows: 11A
Burn: 22A

OC 680/720 Voltage 1,32V/2,2V
Windows: 20A
Burn: 33A

Podtaktovana 250/270 Voltage 0,9V/1,79V
Windows: 5.5A
Burn: 11.5A - burn na techhle taktech nema snad ani cenu merit, ale vykon je stejnej jako X1600 Mobile pri max. performance

Jelikoz PC u me doma jede docela casto a i kdyz tam nejsem, tak se uz vyplati pouzivat C'n'Q a podobne a napadlo me jestli neni i nejaka alternativa pro grafarnu, ona polovicni spotreba pri podtaktovani je pri nahozenem PC 24/7 docela poznat, kdyz stejne hraju jen obcas...
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ati tray tools jsou tvůj lék. Nastavíš si profily OC/UC a jedeš.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

presne tak.. ATT umi profily co ti budou automaticky prepinat pri 3D (napr max. takty) a pak pri prechodu do 2D minimalni takty... jinak podtaktovat tam pude urcite jeste vic, jelikoz si muzes nastavit limit pro pretaktovani dolu i nahoru.. takze dokud nebudou artefakty nebo pomaly prehravani videa tak muzes snizovat...
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

ja stejne pouzivam svoji x1900gt pri 202/207 a 0,95V/1,75V a na meneni profilu pouzivam AtiTool je bych rek jednodusi nez ATT a ucel splni taky
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

palda píše:presne tak.. ATT umi profily co ti budou automaticky prepinat pri 3D (napr max. takty) a pak pri prechodu do 2D minimalni takty... jinak podtaktovat tam pude urcite jeste vic, jelikoz si muzes nastavit limit pro pretaktovani dolu i nahoru.. takze dokud nebudou artefakty nebo pomaly prehravani videa tak muzes snizovat...
ATi Tools me neulozej Voltage do profilu :( Muzu tam klikat jak chci, ale nikdy si nezapamatuje .... Proste odkliknu, ze chci i voltage, dam OK, ale on si to nezapamatuje ... :(
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

palda píše:presne tak.. ATT umi profily co ti budou automaticky prepinat pri 3D (napr max. takty) a pak pri prechodu do 2D minimalni takty... jinak podtaktovat tam pude urcite jeste vic, jelikoz si muzes nastavit limit pro pretaktovani dolu i nahoru.. takze dokud nebudou artefakty nebo pomaly prehravani videa tak muzes snizovat...
mohl by jsi prosim trochu priblizit, kde nastavit aby se mi pri spusteni nejaky hry nataktovala grafika a pri widlich zase podtaktovala? Jen takovej strucnej navod prosim. Mam takovej pocit ze to asi souvisi s tema "game profiles", ale nejak to uplne nechapu a hlavne bych to nechtel nastavovat pro kazdou hru zvlast, ale proste pro vsechny najednou. dik
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

robuTEKK píše:
mohl by jsi prosim trochu priblizit, kde nastavit aby se mi pri spusteni nejaky hry nataktovala grafika a pri widlich zase podtaktovala? Jen takovej strucnej navod prosim. Mam takovej pocit ze to asi souvisi s tema "game profiles", ale nejak to uplne nechapu a hlavne bych to nechtel nastavovat pro kazdou hru zvlast, ale proste pro vsechny najednou. dik
vytvor si dva profily v overclocking: jeden pro 2D a druhej pro 3D... potom tam mas polozku automatic overclocking a tam jen priradis profily a samo ti to prepina...
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

palda píše: vytvor si dva profily v overclocking: jeden pro 2D a druhej pro 3D... potom tam mas polozku automatic overclocking a tam jen priradis profily a samo ti to prepina...

jo ahaaa, tak proto mi to nedavalo smysl ty "game profiles" kdyz to prez ne vubec neni :) To "auto overclocking" me vubec nenapadlo. Ted kdyz na to koukam, tak uz mi je to jasny. Dik ;)
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

Zkoušel jsem to v AtiTools. Jelikož moje X800 nepodporuje změnu voltáže softwarovou cestou, tak mi neva, že Ati Tools neumí uložit napětí do profilu. Nastavil jsem si pro 2D takty 200/200, tedy při default napětí. Teplota se dolů nehnula, a co víc, Widle mi za chvilku zamrzly. Měl jsem puštěnou jenom telku v okně. Že by tyhle takty nestačily na 2D režim?? :o
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

jiri9 píše:Nastavil jsem si pro 2D takty 200/200, tedy při default napětí. Teplota se dolů nehnula, a co víc, Widle mi za chvilku zamrzly. :o
Taky to muze bejt tim, ze ti pameti nedaj tak malou frekvenci ;) Moje GDDR3 koncej na 270 niz se obraz rozpada ...
rochne píše:on si to nezapamatuje ... :(
Co s tim ??? Ja si moc bez zvysovani napeti nepomuzu a musel bych to delat ruco ... :sad:
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

a este mi povedzte kde sa v ATT/AT meni to napatie ? ani v ATT ani v AT som to nenasiel. Da sa to vobec menit na RV570 ?
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Meloon píše:a este mi povedzte kde sa v ATT/AT meni to napatie ? ani v ATT ani v AT som to nenasiel. Da sa to vobec menit na RV570 ?
bohuzel u RV570 to softwarove nejde

rochne píše: Co s tim ??? Ja si moc bez zvysovani napeti nepomuzu a musel bych to delat ruco ... :sad:
mno ja bych pouzil AtiTool tam to jde v pohode
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Lazovak píše:mno ja bych pouzil AtiTool tam to jde v pohode
Kdybys cetl, tak vis ze mi to nejde v Ati Tools ulozit do profilu !
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

rochne píše:
Lazovak píše:mno ja bych pouzil AtiTool tam to jde v pohode
Kdybys cetl, tak vis ze mi to nejde v Ati Tools ulozit do profilu !
kdybys cetl pozorne tak vis ze v AtiTool to jde cili chyba neni v softu :wink:

EDIT: nezamenuj ATT s AT!!
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Lazovak píše:kdybys cetl pozorne tak vis ze v AtiTool to jde cili chyba neni v softu :wink:
EDIT: nezamenuj ATT s AT!!
Yey, Ati tray tools, hups preklep ... Hele ja nejsem uplne blbej a samozdrejme vim, ze to tam jde, ale on si NEZAPAMATUJE ze chci, aby se do profilu ulozila i Voltage, muzu na to OK klikat kolikrat chci, ale pri pristim otevreni vlastnosti uz to "Voltage" odskrtnuty neni ... Zase jen Clock ... :roll:
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

rochne píše: Yey, Ati tray tools, hups preklep ... Hele ja nejsem uplne blbej a samozdrejme vim, ze to tam jde, ale on si NEZAPAMATUJE ze chci, aby se do profilu ulozila i Voltage, muzu na to OK klikat kolikrat chci, ale pri pristim otevreni vlastnosti uz to "Voltage" odskrtnuty neni ... Zase jen Clock ... :roll:
ok s ati tray tools ti nepomohu ty nepouzivam, zkus ten ati tool myslim ze budes taky spokojen
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Lazovak píše:ok s ati tray tools ti nepomohu ty nepouzivam, zkus ten ati tool myslim ze budes taky spokojen
Lool tak tohle uz je moc :lol: :lol:
Jasne ze pouzivam Ati Tools, tohle sem poradne pomotal :oops: sorry :roll:
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

rochne píše:
Lazovak píše:ok s ati tray tools ti nepomohu ty nepouzivam, zkus ten ati tool myslim ze budes taky spokojen
Lool tak tohle uz je moc :lol: :lol:
Jasne ze pouzivam Ati Tools, tohle sem poradne pomotal :oops: sorry :roll:
:roll: ale zase pises s na konci je to teda AtiTool

a co ti v nem nejde? vytvorim profil, dam properties zaklikam co chci aby se ulozilo cili i voltaze nastavim takty, pak settings a voltage nastavim voltage dam apply a ulozit do daneho profilu a musi to fungovat. me to vzdy takto funguje jak s x1800gto tak s x1900gt
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Lazovak píše:a co ti v nem nejde? vytvorim profil, dam properties zaklikam co chci aby se ulozilo cili i voltaze ...
No to dam, ale on si to nastaveni ulozeno voltazi do profilu nezapamatuje !
Dam properties, vyberu co chci, dam OK a nic. Kouknu do properties a tam zas zaskrtnuty jenom clock ... :(
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

rochne píše:
Lazovak píše:a co ti v nem nejde? vytvorim profil, dam properties zaklikam co chci aby se ulozilo cili i voltaze ...
No to dam, ale on si to nastaveni ulozeno voltazi do profilu nezapamatuje !
Dam properties, vyberu co chci, dam OK a nic. Kouknu do properties a tam zas zaskrtnuty jenom clock ... :(
jinak sem to prehodil, vytvor profil, dej settings -> voltage -> nastav a uloz do vytvoreneho profilu a pak zpet v properties uz bys to mel mit zaskrtle
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“