Project: PERIOD, Update: 20.5.2007, takmer finiš

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

iwhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Project: PERIOD, Update: 20.5.2007, takmer finiš

Příspěvek od iwhy »

PERIOD

Tento projekt je vpodstate moja druha modovaná skrinka (pričom prvý projekt je dočasne odsunutý na vedľajšú koľaj). Absencia akejkoľvek skrine na PC ktorý primárne používam ma donútila vytiahnút zaprášenú case ktorú mi daroval kamas Michal. Absencia foťáku zapríčinila to, že tento worklog zakladám na polceste k cieľu.

Od začiatku až do teraz bol tento mod plánovaný čo najjednoduchším moddingovím slohom, teda žiadne ghetto pimp vychytávky ale krutá lowcost realita. Na rovinu nič na tejto skrinke sa neuberá smerom originality. Vsadil som odzačiatku na istotu vyberal čisto estetické riešenie inšpirované mnohými modmi ktoré ma ovplivnili. Zbožňujem zaoceánske projekty a Defyant-ove moddingové kreácie.

So samotnými úpravami som začal v polovici decembra s tým, že som mal Januárovú pauzu a k práci sa vrátil dnes. Budem sa snažiť popísať hlavné úpravy, niektoré nebudu hneď badateľné a je možne, že budú popísane v neskorších updatoch. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, fotím druhý deň a snažim sa neduhy vychytávať.

Pohľad na prestriekanú kostru. Použitý šedý základ a myšacia šedá v spreji PRIMA, spreje nekvalitné, oteru neodolné - výhýbať sa oblúkom a nezlákať cenou. Za niečo stojí aspoň ten základ. Zároveň boli zagitované záslepky na najake pridavne porty či čo to bolo (vidno zvnutra)
Obrázek

Veľmi ma potešilo, že je kostra dostatočne široká na to aby sa dozadu vošiel 120mm fan. Odflexoval som povodny plech kde bola diera na 80mm fan a podlepil hliníkovým plechom a zagitoval. Ano zozadu vydno malé no zanedbateľné nedostatky.
Obrázek

Detail krytu koša mechaník, je to plexi ohnuté do pravého uhla pripevnené zdola 4xM4 skrutami. Zo spodnej strany bude strieknuté sprejom teda bude vytvárať zaujímavý lesklý a priestorový povrch.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Vpredu som pôvodný plech takisto odflexoval a nahradil 1,5mm hliníkovým.
Na skúšku je osadený Glacialtech vetrak. Neskor bude nahradeny svietiacim.
Obrázek

Čelo skrinky. Upravené. Neviem čo dodať. Kopa gitovania a brusenia. Na dieru vetráku bola použitá 110mm novodurová rúrka.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Detail na ovládací panel. K nemu sa dostaneme pri nasledujúcich updatoch kde dorobím elektriku. Bude obsahovat regulátor vetrákov, lpt displej (podsvietenie som zmenil na modré), ovládanie osvetlenia celej case (jedným tlačítkom vypňem každé svetlo v case, kvoli filmom apod.)
Obrázek

Obrázek

No a prichádza na rad robota spravená dnes.

Kritka na ovládací panel vyrobená zlepením dvoch záslepiek. Dovŕtaval som dierku vpravo. Bude v nej umiestnený vypínač osvetlenia
Obrázek

Obrázek

Ako vypínač bude použité reset tlačítko. Chcel som použiť rovnaký motív ako ostatné ovládacie prvky a to chróm tak som odcudzil spolužiakovy gombík z pera. Prepáč Matej, že ti vyschlo inak báječné guličkové pero! Je to chrómovaná mosadz, bola kúsok matná no jemné preleštenie jej pomohlo.
Obrázek

Obrázek

A máme tu pre niekoho veľmi neoddelitelnú súčasť každého modu - priehľadnú bočnicu! Tak často popisovaný úkon, že ja sa s tým unúvať nebudem. Navrh som použil, myslím dosť štandardný, neoriginálny no esteticky pekný
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Bočnica čaká v dielni na prebrúsenie.

Rád si prečítam každú reakciu :)
Naposledy upravil(a) iwhy dne ned 20. kvě 2007, 15:12, celkem upraveno 3 x.
Athlon XP 2200+, Kingston 1GB, MB ECS M848A rev.2.1, HDD Hitachi 160GB, Fortron 400W, 20" Viewsonic VX2025WM

IWHY*MOTORSUSKA počúva rezkú muziku LAST.fm
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak musím říct, že zatím povedená práce. Jak jsi sám napsal, tak jde o jednoduché úpravy jen podtrhující základní vzhled skříně a tak tomu i je a líbí se mi to. Provedení je kvalitní a je hodně vidět inspirace Defyant's mody...těším se na upgrade.
bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

No zatim je to syrový a svěží, bez zbytečnejch fičurinek, tak snad se to nepokazí jako jinde.
A já se těšim na update :lol:

CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Opravdu to zatim vypada dobře :) jen tak dal
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..krasavec zatim.. celo se me teda moc netyka, ale ten paradne navrzenej kontroler se me mooc libi.. fakt hezky..
yupee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yupee »

souhlasim s tim že je to zatím skvěle odvedená práce, máš můj respect :D
PC1:Intel Celeron D 2,8GHz ;Kingston 1024MB 533MHz CL4 DDR2 ; HIS X1600Pro Turbo DDR3 128MB ; 160GB Seagate SATA2 ; M-Audio Revolution 5.1 ; Gigabyte GA-8I945GZME-RH
PC2:Intel Celeron 2,4GHz ; 256MB 333MHz DDR ; Canyon nVidia GeForce MX400 64MB ; 80GB WD PATA ; Asus P4S8X-X
---> --- <---
iwhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwhy »

Veľmi pekne ďakujem. Som rád, že sa to páči nielen mne, ale aj iným. To sa hned s iným pocitom pracuje keď to ide do publika :)

Mám taký mikro-update.

Okno v bočnici je teoreticky hotové. Ostáva zatmelenie tých odvetrávacích dier na bočnici. Rovnaké su na druhej, ale to už mám davnejšie za sebov.

Z vonkajšej strany som to prelepil aby mi git so sklenným vlaknom neprešiel na druhú stranu. Jednak by to narobilo bordel a vznikla by kopa zbitočného brúsenia pretože by iste zašiel aj tam kam nepatrí. Keďže je dosť mala medzera medzi hranou okna a dierami, potrebujem ju čo najlepšie využiť na pripevnenie plexi, oblepil som tento priestor krepovou páskou. Ostatné vrstvy pôjdu už len z vonkajšej strany. Kedže bočnica je riadna papierovka podložený polystirén mi pomôže aby sa pri brúsení nezkrútila, tak či tak je už poriadne oslabená.

Prichádza víkend a po ňom týždeň prázdnin, takže predpokladám, že sa v týchto dňoch pohnem najviac dopredu. Cez víkend plánujem dať dokopy ovládací panel. Vpodstate regulátor mám hotový dávno, potrebujem už len plošný spoj na ovládanie podsvietenia...

Ciao

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Athlon XP 2200+, Kingston 1GB, MB ECS M848A rev.2.1, HDD Hitachi 160GB, Fortron 400W, 20" Viewsonic VX2025WM

Stany002
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stany002 »

jj souhlasim. Zatim to je fakt pěkný. Jsem zvědavej co s tim jeste uděláš :)
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

Veľmi pekné, pokiaľ budeš takto precízne pokračovať aj ďalej, máme sa na čo tešiť. Vyhoďňare veľmo šikovne ľudze :-D
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

člověče skoro si říkám, že je škoda, že jsi ty díry vykitoval. Vypadaly tam velice hezky a pasovaly k tomu oknu, takže mi to příjde škoda, dost ozvláštnily ten tvar... :o
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Jak jsem viděl tu papírovou pásku na boku do čtverce, šel jsem do mdlob... Ale konečně z toho vylezl pořádnej tvar. U mě velký PLUS!!! Jináč práce zatim moc pěkná :wink: . Jsem zvědav, co máš promyšleno dál.
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Dobře žes udělal to kitování v bočnici - v dřívějším postu jsem viděl ty díry a chtěl jsem napsat ať to zakituješ kdyžtak, naštěstí to tam teď máš, takže není asi co vytknout. Ten tvar okna je dobrý, jednoduchý a ne nějak extravagantní ale při tom ne úplně tuctový, líbí se mi to.
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | Obrázek
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
iwhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwhy »

Ďakujem všetkým za kladné ohlasy :)

@Stoobi: nuž zamýšľal som o tomto od začiatku, keďže som chcel zachovať konzistnentnosť bočníc. Na okno plánujem natiahnúť tónovanú autofóliu a samotné diery by mi v tom prípade pripadali ako rušivý element.

Alan Wake
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alan Wake »

Souhlasím se Stoobim. Ty díry k tomu tak nějak pasovaly a nevypadaly v té bočnici vůbec zle. Ale jde hlavně o to, jak se to líbí (bude líbit) tobě, nikdo z nás to nebude mít doma na stole, takže je hlavní, jak to chceš ty..... :wink:

Jinak k módu, zatím to vypadá dobře, uvidíme co z toho vznikne (nemyslím ve zlým) :) a těším se na další postup....

Třeba by ty díry nevypadaly jako "rušivý element", kdyby si za ně dal nějaký barevný plexi.....např. modrý nebo červený, nevím jaká bude barevná kombinace case, takže nevím jaký by se tam hodilo. Podle toho, že displej bude modře podsvícenej, tak asi použiješ modro-nějakou kombinaci....nebo se mýlím?
Taky by podle mě nebylo zlý, kdy jsi tam dal UV aktivní plexi a podsvítil UV katodou.......chtělo by to hlavně vyzkoušet, ale to už je teď, že......
Moje sestavička - CPU : AMD Athlon 64 X2 3800+ 2,0GHz @ 2,6GHz BOX cooler (coming soon : Thermalright Ultra 120 cooler), MB : DFI LP UT NF4 SLI-DR Venus, VGA : Gigabyte NX7900GTX 512MB PCI-E 650/1600 @ 701/1808, HDD : Seagate SATA 200 GB, Operační paměť : 2x1GB G-Skill F1-4000USU2-2GBHZ, Power Supply : Enermax Liberty 620W Modular System, Kláveska : Logitech G15 Gaming Keyboard, Hlodavec : Logitech MX1000, Audio System : Logitech Z-2300, Monitor : Sony SDM-HS73 LCD 17"

Mafia2Forum.com - Největší mezinárodní portál o Mafii 2
iwhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwhy »

Ano ako hovoríš, doma to budem mať ja. Proste niektoré riešenia sú podpisom a samozrejme, že vždy všetko sa dá spraviť na 10 spôsobov.

Rušívo element by to podľa mňa bol, aspoň v mojích plánoch. Iste, že pri trochu inom menej strohom štýle by sa dali vymýšľať rôzne kreácie a podobne to to je trochu o inom.

Použiť UV som plánoval, lenže jednak k začiatku vznikli problémi s dostupnosťou produktov u nás. Konkrétne nezohnal som cenovo dostupný 120mm vetrák, iba pomerne drahý AC Ryan ktorý by ma pri dvoch kusoch vyšiel na viac ako 1k. A potom boli už len Primecooler a Thermaltake, značky pri ktorých o kvalite vetrákov vysoko pochybujem. Taktiež doteraz neviem zohnať modré UV flexo, ktoré vraj chýba u samotného výrobcu...pri týchto problémoch som ustúpil od UV ostetlenia a zostávama u klasických modrých katód a dvoch modro podsvietených Xilence vetrákov.

Čiže podsvietenie buďe modré, ktoré podľa niektorých je obkukané no ja ho nechcem odcudziť len preto, že ho voľakedy používal hádam každý. Kvoli zladeniu so zvyškom hw buďe základ skrine leštená čierna a ten odoberatelný panel vpredu pojde do striebornej metli.

iwhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwhy »

UPDATE: 19.2.2007

Tak po víkende a dnešku mám nejaký výraznejší pokrok. Dnes som dal dokopy ovládací panel, dorobil chýbajúce pločáky a všetko pozapájal. Ono každú jednú časť / plošák som robil s odstupom času a hlavne do inej case a neplánoval to spájať dokopy preto je to koniec koncov takýto bastl...dalo by sa to vpohode dať dokopy na jednom plošáku.

Konštrukcia je spravená z 2mm hliníkového plechu a U profilov. Pracuje sa s tým báječne aj keď bolo potrebné robiť dosť presne čo sa nie vždy podarilo + plus nejaká tolerancia aby to sedelo s krytkou teda záslepkou...nuž to bolo aj poriadne od oka.

Poskladané to beži, aj regulátor aj osvetlenie. Mám pripravených 6 výstupov na napájanie +12, čo by som rád oddelil aj vo vetrákoch a natiahol samostatne kábel na LED-ky. Horžie je, že keď som to celé dával dokopy nieco ruplo keď som zapájal LPT kábel do modulu displeja a svieti vpodstate nefunguje. Skúsim sa na to ešte pozrieť lebo by mi bolo dosť ľúto keby bol odpísaný po tom čo prežil.

Gitoval som ešte bočnice a nejake drobnosti, ale nemá zmysel fotit to. Takže nabudúce.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zajimaci :) . btw proc si tam neprdnul nejakej prevodnik na usb? odpadnul by velkej kabel :)
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

ty redukce lpt-usb nejsou z nejlevnějších a ten lpt se dá schovat, když si ho rozřízneš na samostatný žilky :)
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
iwhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwhy »

Ten "modul" teda plosak za displej som robil asi rok dozadu a v tej dobe nebolo tolko schem na nete na USB prevodnik k lcd ako dnes. No a prerabat sa mi to nechcelo. Podla mna LPT nie je problem, mne osobne nevadi, problem moze byt akurat u DFI alebo podobnych dosiek kde uz LPT port nie je.

ferooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferooo »

nemas nahodou niekde schemu na ten regulator?
chcem si spravit nieco podobne aj s LED indikaciou napatia, tak zhanam nejake schemy na regulatory. uz ich par mam, len neviem, ktoru si vybrat :roll:
Odpovědět

Zpět na „Projekty“