Tento projekt je vpodstate moja druha modovaná skrinka (pričom prvý projekt je dočasne odsunutý na vedľajšú koľaj). Absencia akejkoľvek skrine na PC ktorý primárne používam ma donútila vytiahnút zaprášenú case ktorú mi daroval kamas Michal. Absencia foťáku zapríčinila to, že tento worklog zakladám na polceste k cieľu.
Od začiatku až do teraz bol tento mod plánovaný čo najjednoduchším moddingovím slohom, teda žiadne ghetto pimp vychytávky ale krutá lowcost realita. Na rovinu nič na tejto skrinke sa neuberá smerom originality. Vsadil som odzačiatku na istotu vyberal čisto estetické riešenie inšpirované mnohými modmi ktoré ma ovplivnili. Zbožňujem zaoceánske projekty a Defyant-ove moddingové kreácie.
So samotnými úpravami som začal v polovici decembra s tým, že som mal Januárovú pauzu a k práci sa vrátil dnes. Budem sa snažiť popísať hlavné úpravy, niektoré nebudu hneď badateľné a je možne, že budú popísane v neskorších updatoch. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, fotím druhý deň a snažim sa neduhy vychytávať.
Pohľad na prestriekanú kostru. Použitý šedý základ a myšacia šedá v spreji PRIMA, spreje nekvalitné, oteru neodolné - výhýbať sa oblúkom a nezlákať cenou. Za niečo stojí aspoň ten základ. Zároveň boli zagitované záslepky na najake pridavne porty či čo to bolo (vidno zvnutra)

Veľmi ma potešilo, že je kostra dostatočne široká na to aby sa dozadu vošiel 120mm fan. Odflexoval som povodny plech kde bola diera na 80mm fan a podlepil hliníkovým plechom a zagitoval. Ano zozadu vydno malé no zanedbateľné nedostatky.

Detail krytu koša mechaník, je to plexi ohnuté do pravého uhla pripevnené zdola 4xM4 skrutami. Zo spodnej strany bude strieknuté sprejom teda bude vytvárať zaujímavý lesklý a priestorový povrch.

Vpredu som pôvodný plech takisto odflexoval a nahradil 1,5mm hliníkovým.
Na skúšku je osadený Glacialtech vetrak. Neskor bude nahradeny svietiacim.

Čelo skrinky. Upravené. Neviem čo dodať. Kopa gitovania a brusenia. Na dieru vetráku bola použitá 110mm novodurová rúrka.

Detail na ovládací panel. K nemu sa dostaneme pri nasledujúcich updatoch kde dorobím elektriku. Bude obsahovat regulátor vetrákov, lpt displej (podsvietenie som zmenil na modré), ovládanie osvetlenia celej case (jedným tlačítkom vypňem každé svetlo v case, kvoli filmom apod.)

No a prichádza na rad robota spravená dnes.
Kritka na ovládací panel vyrobená zlepením dvoch záslepiek. Dovŕtaval som dierku vpravo. Bude v nej umiestnený vypínač osvetlenia

Ako vypínač bude použité reset tlačítko. Chcel som použiť rovnaký motív ako ostatné ovládacie prvky a to chróm tak som odcudzil spolužiakovy gombík z pera. Prepáč Matej, že ti vyschlo inak báječné guličkové pero! Je to chrómovaná mosadz, bola kúsok matná no jemné preleštenie jej pomohlo.

A máme tu pre niekoho veľmi neoddelitelnú súčasť každého modu - priehľadnú bočnicu! Tak často popisovaný úkon, že ja sa s tým unúvať nebudem. Navrh som použil, myslím dosť štandardný, neoriginálny no esteticky pekný

Bočnica čaká v dielni na prebrúsenie.
Rád si prečítam každú reakciu