grabování videa z kamery z mini DV

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
mara.t
Začátečník
Začátečník

grabování videa z kamery z mini DV

Příspěvek od mara.t »

Dobrý den,
ve firmě máme koupenou kamery Sony DCR TRV22E pracující s miniDV. Potřebujeme natočené video "grabovat" do PC. Který program je nejlepší? Nabízí se nám Pinnacle Studio ale nezdá se že by tento program měl více funkcí. Videa jsou dost velká a možný by se hodil program který je i komprimuje do nějakého použitelnějšího formátu. Jde mi ale o legální software který bude hradit firma. Děkuji za odpovědi
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: grabování videa z kamery z mini DV

Příspěvek od Dzin »

mara.t píše:Dobrý den,
ve firmě máme koupenou kamery Sony DCR TRV22E pracující s miniDV. Potřebujeme natočené video "grabovat" do PC. Který program je nejlepší? Nabízí se nám Pinnacle Studio ale nezdá se že by tento program měl více funkcí. Videa jsou dost velká a možný by se hodil program který je i komprimuje do nějakého použitelnějšího formátu. Jde mi ale o legální software který bude hradit firma. Děkuji za odpovědi
Kvalita versus cena určite Pinnacle Studio nejlepe 9tku...ano je velky 13GB na hodinu jako všude :) to musiš prvni sestrihat apak renderovat do DVD, avi "DivX treba"... Studio umi ozvučit, dokonce prostorově, pridat titulky, obrazky, vytvorit DVD menu , efekty a mnoho dalsich jestli jsi troufneě na Sonic Studio Vegas tak si priprav hooodne penez a dalsi na DVD akrchitekt jinak Pinnacle je celej balik umi vše od A po Z pro nenáročny střich super...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

uf..noo, snad nám pořídí ITci i větší HDD do PC :)
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak jde to komprimovat rovnou ale každa komprimace je na ukor kvality:)
Nesmis tam toho nacpat hodne...natočíš, sestříhás....nedelej archívy :)
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Já pro grabování používám jednoduchý prográmek WinDV, kterým překopíruješ video do PC. Poté je možný střih a konverze už v jakémkoli programu (např. free VirtualDub). Já osobně používám placený Sony Vegas 6.0, který je bezkonkurenční.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Lukke píše:Já pro grabování používám jednoduchý prográmek WinDV, kterým překopíruješ video do PC. Poté je možný střih a konverze už v jakémkoli programu (např. free VirtualDub). Já osobně používám placený Sony Vegas 6.0, který je bezkonkurenční.
Tak jsou lepši programy ale stoji jako auto střední třídy :)
ale pokud user v živote nesrihal tak se ve Vegáči utopi :) a vzhledem financim radeji Pinnacle...jinak Vegas je super :)
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

noo..takže to asi opravdu vypadá na Pinacle studio. virtual Dub máme...ale načerno (jakože firma nic takového nepovoluje) ale myslím že to potřebuje nainstalovat codeky.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

mara.t píše:noo..takže to asi opravdu vypadá na Pinacle studio. virtual Dub máme...ale načerno (jakože firma nic takového nepovoluje) ale myslím že to potřebuje nainstalovat codeky.
ANo kodeky potrebujes každopadne, stahni DivX , Xvid a co potrebujes hlavne né žadne kodek packy jako k-lite, all in on apod. akorat zasviní system a vetšinou maji jen dekoder a ne koder, potrebujes oboji...
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

Dobrý den, takže máme to Pinacle studio...ale nevím jak nastavit kompresy přímo do mpeg. nikde jsem to nenašel a vždy se to grabuje napřed do avi a pak teprve do mpeg. Bohužel nemáme tak velké disky. (máme 40GB a z toho jen winXP s firemnímy programi zabírá přes 12GB).
nikde jsem nenašel záložku jako "komprese v reálném čase" atd. :?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

mara.t píše:Dobrý den, takže máme to Pinacle studio...ale nevím jak nastavit kompresy přímo do mpeg. nikde jsem to nenašel a vždy se to grabuje napřed do avi a pak teprve do mpeg. Bohužel nemáme tak velké disky. (máme 40GB a z toho jen winXP s firemnímy programi zabírá přes 12GB).
nikde jsem nenašel záložku jako "komprese v reálném čase" atd. :?
Dycky se stříhá v DV avi u analogu bud v mpeg nebo avi pres Huyuffuv kodek...
Je tam možnost natáhnout to v menšim bitrate jsou tam 3 volby v nahravaní...no a pak jedine až v menu vytvorit disk "renderovaní" tam už to uvidis posledni záložka....
BTW: kup si externi hdd usetřiš si problémy..
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Dzin píše:.....Kvalita versus cena určite Pinnacle Studio nejlepe 9tku....
Nebudu zakladat nove tema, tak to tady ozivim.
Konecnce se chystam ke strihu rodinnch nahravek miniDV, chci nejakej soft na strih, konvzerzi na dvd atd...
Vhledem k cene asi Pinnacle studio. Radeji koupit 9 nebo 10?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

durod píše:
Dzin píše:.....Kvalita versus cena určite Pinnacle Studio nejlepe 9tku....
Nebudu zakladat nove tema, tak to tady ozivim.
Konecnce se chystam ke strihu rodinnch nahravek miniDV, chci nejakej soft na strih, konvzerzi na dvd atd...
Vhledem k cene asi Pinnacle studio. Radeji koupit 9 nebo 10?
Já nevím, 9tka je stabilni po opatchovaní a 10tka tam stále jsou problemy, delal sem jen v 9tce ale i ta měla na měsíc plně funkční trial měsíční verzi, vyzkoušej a uvidíš :)
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“