To je moire, dost velký problém jak pro vývojáře her, tak pro vývojáře grafických čipů. Z principu se může objevovat na texturách s pravidelnou kresbou vždy a změnou v nastavení filtrace se pouze dosáhne změny ve vzdálensoti/úhlu, při kterém je moire viditelné.
Jakou máš grafiku? Pokud min. X1300, mohlo by trošku pomoct zapnutí HQ-AF a nastavení Catalyst AI na high.
Ale dělá to například i v Rainbow Six Vegas. Na začátku Terrorist hunt na mapě městečka, je taková plechová roleta na jednom z baráků hned na startu.
Svislá struktura toho plechu se taky pěkně vlní v moire.
tohodle jsem si nikdy nevsim, dela to i na nv kartach?
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty
moire tohohle typu je prostě jev - a spíš chyba vývojářů, ale to je složitější... dalo by se to zredukovat kvalitní fitlrací textur, ale jak říkám, tím se pouze mění vzdálenost, ze které se moire nejvíce projevuje
myslim ze mysli to, co delal hl1 z zacatku ve vlaku u ocelovejch dveri... nevim jak u ati, ale u nvidii se plocha ktera byla rovnobezna s pohledem kamery delila na casti s ruznou kvalitou textury, a pri pohybu to delalo dojem vlvneni hranic ruznych kvalit... nevim jak jinak to popsat..
To jsou hranice mip-map viditelné kvůli bilineární (případně bilineárně/anizotropní) filtraci. A to je snadno řešitelné nastavením driverů/hry (na úkor výkonu) - pokud tedy ty drivery nejsou ocheatovnaný do tý míry, že nic lepšího, než bilneární filtraci nepovolí
Nevím, nevím, ale pod slovem "vlnění" si představuju trochu něco jinýho - to už spíš to moire...
No asi takhle, kdyz bezim s hracem, tak priblizne v polovine obrazovky jakoby se obraz delil na dve poloviny, ktere k sobe nesedi uplne presne.
Neco podobneho mi to dela i trba u intra Company of heroes kde jsou rychle prechody!Ve hre uz pak ok..
Ale v tom fotbale je to fakt dost neprijemne, nevite nekdo jak to poresit?
Diky
Frikulin píše:No asi takhle, kdyz bezim s hracem, tak priblizne v polovine obrazovky jakoby se obraz delil na dve poloviny, ktere k sobe nesedi uplne presne.
Neco podobneho mi to dela i trba u intra Company of heroes kde jsou rychle prechody!Ve hre uz pak ok..
Ale v tom fotbale je to fakt dost neprijemne, nevite nekdo jak to poresit?
Diky
Nejsem sis tále jistý, co myslíš. Jsou dvě možnosti:
1. hranice mip-map - vyřešíš zapnutím HQ-AF v ovládacím panelu grafiky
2. tearing kvůli vypnuté vertikální synchronizaci - vyřešíš zapnutím vertikální synchronizace (ve hře a ovládacím panelu grafiky)