Compaq LTE 5000 - problém
Moderátor: Don
- DivX
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Compaq LTE 5000 - problém
Zdravim, dostal se mi do rukou poměrně starší kousek notebooku Compaq.
CPU Intel 75MHz, 32MB RAM, 1MB VGA 640x480, 810MB hdd.
Standartně na něm sou W95 ale jelikož chybí soubor 'himem.sys' tak OS nanajede:/
..ono by to nebyl problem ho tam dohodit, ale nefunguje disketová mechanika:((( kupodivu 1.44" :))) CD-ROMkou to bohužel nedisponuje.
Jediné co mě tak napadá je vytáhnout hardisk a fláknout ho do desktopu.
Jenže když sem ho vytahl (je to 2,5") nebyl na něm klasicky konektor ale myslim že to je 'ZIF'. Proto se chci zeptat nedá se na to sehnat redukce??
Napadlo mě ještě to něják propojit (sesítovat) přes COM nebo tak něco ale to sem nikdy nedělal tak neivm:/
CPU Intel 75MHz, 32MB RAM, 1MB VGA 640x480, 810MB hdd.
Standartně na něm sou W95 ale jelikož chybí soubor 'himem.sys' tak OS nanajede:/
..ono by to nebyl problem ho tam dohodit, ale nefunguje disketová mechanika:((( kupodivu 1.44" :))) CD-ROMkou to bohužel nedisponuje.
Jediné co mě tak napadá je vytáhnout hardisk a fláknout ho do desktopu.
Jenže když sem ho vytahl (je to 2,5") nebyl na něm klasicky konektor ale myslim že to je 'ZIF'. Proto se chci zeptat nedá se na to sehnat redukce??
Napadlo mě ještě to něják propojit (sesítovat) přes COM nebo tak něco ale to sem nikdy nedělal tak neivm:/
MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Dos ma standardnte v sobe pripojeni pres LPT port (tiskarnovy), musis modifikovat autoexec a config.sys
Pres seriovy port nepripojuj - je to hroozne pomaly.
(Na obou pc musis mit dos stejne verze)
"DOS
1) Connect bi-directional parallel cable to each of the parallel ports to be used
2) Run INTERSVR.EXE on the Host computer
3) Load the INTERLNK.EXE device driver from CONFIG.SYS on the Client computer. (DEVICE=path\INTERLINK.EXE). You will have to reboot to activate the new CONFIG.SYS Drive names will be added to Client computer in sequence for access to Host drives.For optional parameters and switches, consult the DOS user’s manual."
Pres seriovy port nepripojuj - je to hroozne pomaly.
(Na obou pc musis mit dos stejne verze)
"DOS
1) Connect bi-directional parallel cable to each of the parallel ports to be used
2) Run INTERSVR.EXE on the Host computer
3) Load the INTERLNK.EXE device driver from CONFIG.SYS on the Client computer. (DEVICE=path\INTERLINK.EXE). You will have to reboot to activate the new CONFIG.SYS Drive names will be added to Client computer in sequence for access to Host drives.For optional parameters and switches, consult the DOS user’s manual."
- honny
- Středně pokročilý
vydělej HDD z toho hliníkovýho obalu... a bude mít standartní konektor
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian
- DivX
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mno on tam relativně je... ale přimo konektor ne... jen je na něj připajeny ten dryhyhonny píše:vydělej HDD z toho hliníkovýho obalu... a bude mít standartní konektor
konektor (imho ZIF) je přidělaný na tom hlinikovém obalu a z něho vede takový plast s plošným spojem do IDE pinu...
sx02: a to by šlo pak aj z windowsu..? problem ale asi bude na druhy pc dostat stejnou verzu dosu:((
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- honny
- Středně pokročilý
není připájenej. Tenhle NTB tu mám. Na kusy. Odšroubuj ty 4 šroubky, oddělej hliníkovej kryt, vydělej disk. Uvidíš.DivX píše:na něj připajeny ten dryhy
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian
- grifin
- Začátečník
Když už jsme u těch oldschool notebooků, tak bych si taky přihřál polívčičku. Mám tu jeden starej notes (P133Mhz) bez systému. Problém je, že můžu připojit buď disketovku nebo CD-ROM (Z CD ale bootovat nejde, to jde jen z Céčka, nebo z FDD). Nějak nejsem schopen logicky zvládnout postup instalace Windows 98 (asi nějak uložit command.com a ovladače pro CD-ROM na disk a nastartovat se zapojenou cd-romkou?) Neřešil někdo z vás podobný problém?
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
bootni se z flopky, dej
sys c:
copy autoexec.bat c:
copy config.sys c:
-- to ti nahodi zakladni system na disk, ted zbyva nahodit ovladace CD, to z hlavy nedam
Nebo sem nekde videl instalacku DOSu7.10, ta se nainstalovala, CDROM se nacitali defaultne, takze nahodis tenhle DOS z FDD (2x FDD, druha je nepovinna, nekde sem to videl na netu jako free (7.10 je z Win98 afaik) tak to dyztak nekam upnu) a vymenis mechaniky a akorat nainstalujes (prehodis mechaniku->nabootujes->d:\setup
sys c:
copy autoexec.bat c:
copy config.sys c:
-- to ti nahodi zakladni system na disk, ted zbyva nahodit ovladace CD, to z hlavy nedam
Nebo sem nekde videl instalacku DOSu7.10, ta se nainstalovala, CDROM se nacitali defaultne, takze nahodis tenhle DOS z FDD (2x FDD, druha je nepovinna, nekde sem to videl na netu jako free (7.10 je z Win98 afaik) tak to dyztak nekam upnu) a vymenis mechaniky a akorat nainstalujes (prehodis mechaniku->nabootujes->d:\setup
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- DivX
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
omfg... máš pravdu! já už to měl tak rozdělané, ale to vypadalo že je to na to ( tam kde by měl byt konektor) napájený:))) prostě stare dobre provedeni compaq:))) valim pro redukci :)honny píše:není připájenej. Tenhle NTB tu mám. :) Na kusy. Odšroubuj ty 4 šroubky, oddělej hliníkovej kryt, vydělej disk. Uvidíš.