Nejde mi fan na cpu

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
PaloXP
Začátečník
Začátečník

Nejde mi fan na cpu

Příspěvek od PaloXP »

Mam nove pc asi tri mesiace a este snim nebol ziadny problem.Ale vcera vecer som ho zapel a diody svietily ale monitor sa nerozvietil.Dnes rano som ho zapel a zasa to iste.Tak som rozbobral skrinku,vsetkym pomikal a us ide.
Problem je v tom ,mam dosku gigabyte S3 a core 2 duo ze sa mi nechce roztocit ventilator na cpu.Najprv sa roztocil aj ked sa tocil pomaly ale teras sa us netoci vobec.Tak som ho zapojil do druheho konektoru co je na maticnej doske ale teras ventilator ide hlucnejsie ako ked bol zapojeny tam kde bol predtym.Mam novy zdroj Forton,nic som v biose nemenil a predsa z nicoho nic mi nechce ist ventilator ked ho zapojim tam kde bol predtym.
PaloXP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaloXP »

Tak som ho teraz vypol a zapojil som fan konektor tam kde ma byt a zapol som pc a fan sa nechcel roztocit,ale ked zacal nabiehat windows tak sa zacal pomaly roztacat a zastvovat a zas roztacat.A na taky 6 pokus sa uz nezastavyl a toci sa ale myslim ze nejako pomaly.Neviem kde je chyba
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mas zaplou automatickou regulaci fanu v biosu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
PaloXP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaloXP »

V biose mam zapnutu automatickou regulaci.Ked teraz zapnem pocitac tak mi nejde fan,ale ked vypnem po 10 minutach a znovu zapnem tak ide
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no vsak o tom pisal woyta... 8-) ....po tych 10 minutach uz mas procak nahriaty na urcitu teplotu....a nestihne sa ochladit ako na taku teplotu ako pri prvom starte..tak preto sa ti uz pri dalsom starte toci ventilator.. :wink:
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
PaloXP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaloXP »

Ahaa diki za odpovede.Tieto nove technologie. :)

//Woyta Tohle je tady mezi nama uz hezkejch par let.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“