Seagate 80GB SATA2 Nejde instalovat winXP

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
milly24
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milly24 »

Čaute, mám desku JETWAY V500DAP a nejde mi na ní IDE0 jenom IDE1. Tak jsem si koupil novej SATA2 disk 80GB SEAGATE BARACUDA ale instalator XPček ho nenajde. Bios pro SATA ho najde ale píše mi nějakou hlášku s RAID. Někde jsem četl že se to musí vypnout ale já tu funkci v biosu nemám. PROSÍM PORAĎTE MI! :cry: [/b]
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Seagate 80GB SATA2 Nejde instalovat winXP

Příspěvek od Shit »

milly24 píše:Čaute, mám desku JETWAY V500DAP a nejde mi na ní IDE0 jenom IDE1. Tak jsem si koupil novej SATA2 disk 80GB SEAGATE BARACUDA ale instalator XPček ho nenajde. Bios pro SATA ho najde ale píše mi nějakou hlášku s RAID. Někde jsem četl že se to musí vypnout ale já tu funkci v biosu nemám. PROSÍM PORAĎTE MI! :cry: [/b]
Nastavení BIOSu SATA řadiče máš jaké?
"F6" driver používáš - viz FAQ?
milly24
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milly24 »

V nastavení biosu pro sata (nazačátku mačkám TAB pro vstup) právě nejde vůbec nic udělat. Píše mě to že počet disků není adekvátní k vytváření pole raid. A když vytáhnu ten HDD tak to v tom biosu píše to stejné. Jediné co se dá nastavit je v obyčejném biosu (DEL pří spuštění pc pro vstup) je ENABLE ON CHIP SATA ... nebo nevím jestli jsem pochopil otázku..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

A co volba "Emulate PATA"?
milly24
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milly24 »

Tak tuhle volbu tam vůbc nemám. Ale přemýšlel jsem jestli by pomohlo kdybych si to na jiném pc částečně nainstaloval a jestli by to pak bootovalo. Známý má SATA normálně jako systémový disk a tento problém vůbec neřešil.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Disk je jumperem prepnuty do modu "SATA150" respektive "SATA I" ?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“