životnost/používání mechaniky
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- brabee
- Začátečník

-
životnost/používání mechaniky
Zdravím.
Mám 2 mechaniky - DVDRW a CDRW. CDRW už je ale k ničemu, uvažuji že ji vyměním za obyč. DVDROM. Ale má to cenu? Zas tak moc DVRW nevyužívám, sem tam nějaká instalace, film či vypálení DVD. Proto se chci zeptat zde, jaký vliv má používání vliv na životnost mechaniky. Díky za rady a názory.
Mám 2 mechaniky - DVDRW a CDRW. CDRW už je ale k ničemu, uvažuji že ji vyměním za obyč. DVDROM. Ale má to cenu? Zas tak moc DVRW nevyužívám, sem tam nějaká instalace, film či vypálení DVD. Proto se chci zeptat zde, jaký vliv má používání vliv na životnost mechaniky. Díky za rady a názory.
- likc
- Začátečník

-
Samozrejme, ze kazda mechanika ma svoji zivotnost. Vetsinou udavana v cyklech, resp. poctu vypalenych/prectenych CD. Obecne se doporucuje pouzivat DVDRW jen k vypalovani, ale kvuli tomu, ze si jednou za cas neco prehrajes bych asi novou nekupoval. Beztak, kdyz ji budes takle malo pouzivat, tak se Ti rozbije az tesne po zarucni lhute. 
- brabee
- Začátečník

-
- Maxtor
- Začátečník

-
..no imho je zamysleni nad touhle zivotnosti uz dneska zbytecne.. doby, kdy mechanika po roce odesla a tak mel kazdy jednu CD/RW a jednu CD-ROM uz jsou davno pryc.. dnesni DVD vypalovacky davaji naprosto v klidu nekolik let intenzivniho pouzivani.. obecne se dycky bral jako limit mechaniky 2 roky.. v dnesni dobe to vidim klidne i na 3-4.. samozrejme se to ale muze lisit kus od kusu.. obecne by se tim melo dat ale ridit..
- brabee
- Začátečník

-
- sonoluca
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No kdyby byli zadara, pak reknu ze je to jednosonoluca píše:Já myslím, že při dnešních, potažmo budoucích cenách, je to celkem jedno
Takhle s tebou nemuzu souhlasit.
Tohle by me zajimalo... Myslis ze jim cteni medii skodi? To by me zajimalo proc, spise vypalovani je polde me narocnejsi funkce pro mechaniky..lick píše:Obecne se doporucuje pouzivat DVDRW jen k vypalovani, ale kvuli tomu, ze si jednou za cas neco prehrajes bych asi novou nekupoval.
Osobne jsem teda do DVD-ROM neivnestoval, nemel bych pro ni vyuziti..
K tematu:
Na starym PC mam combo TEAC a to uz ma svoje nejlepsi roky za sebou. Ma asi tak 4roky a vypalovani je vzdy neuspesne, pokud nesnizim rychlost vypalovani na 12x, spatne cte cd i dvd.
V tom samem pc mam jeste CD-ROM taky od Teacu, ta ma 7let a v zivote jsem s ni nemel zadny problem...
- likc
- Začátečník

-
Nemyslim, ze by cteni nebo zapis mechanikam SKODIL. Ale motorek se toci, laser sviti, cocka sedne.... Autu taky neskodi, kdyz s nim jezdis, ale taky nebude jezdit vecne.
Asi 15 temat zpet nekdo psal, ze u starych mechanik lze zesilit intenzitu laseru (sroubkem pod cockou) a pak se zlepsi cteni/zapis. Treby by jsi to u toho Teacu mohl zkusit, ale je to alchymie.
Asi 15 temat zpet nekdo psal, ze u starych mechanik lze zesilit intenzitu laseru (sroubkem pod cockou) a pak se zlepsi cteni/zapis. Treby by jsi to u toho Teacu mohl zkusit, ale je to alchymie.
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- likc
- Začátečník

-
jestli jsi to nenasel, tak tady to je http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86059&