Stahovaci komp

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
bdaemon
Nováček
Nováček

Stahovaci komp

Příspěvek od bdaemon »

Cau lidi,
jelikoz mi doma lezi starej srot a posledni dobou mam prilis casto pustenej komp na pouze kvuli stahovani, chtel bych se zeptat, jestli nemate nekdo doma udelanej stahovaci komp ze stareho pc nebo ste nekde o necem takovam necetli.

Moje idea je takova - mit nejake stare pentium (150/ MMX200) s AT deskou ci Celeron 533 podtaktovanej s ATX. Bez grafiky, pouze s HDD a sitovkou.
80GB disk - podle toho jak mi to zkousne mozna az 160GB (uz se podarilo)

Na tomto kompu mit naistalovanej asi linux kvuli pametovejm narokum, mozna Win98. A pres vzdalenej pristup resit nejake pridavani torentu ci stahovani do DC++.

Jelikoz mam uz z jedne takove stotovni masiny udelanej stolni mp3 prehravac a celkem uzpesne ho vyuzivam, chtel bych udelat tuhle stahovacku a dat ji do sklepa a pak jen sem tam pretahnout data do kompu a vysmahnout.

Jedine ceho se trochu bojim je linux se kterym sem jeste nedelam, tak hledam inspiraci u nejakejch zrealizovanejch projektu...
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

grafiku aj ked len nejaku 1MB musis mat, osobne by som tam dal win + VNC
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

mel jsem takhle resenej PC na stahovani, grafika tam byt samozrejme musi, jinak se ti pc nezapne.
Bylo to P3 866MHz a 512MB RAM s WinXp a pres VNC jsem to obsluhoval a neco tak pomalyho si snad jeste nezil, to PC to proste nedavalo, takze na zapnuti torrentu jsem si mohl pripravit kafco. Asi by to chtelo fakt ten linux....
Nebo poridit ntb, tak to mam ted a neco jako hluk nebo spotrebu neresim ;)
.
bdaemon
Nováček
Nováček

Příspěvek od bdaemon »

Guli píše:grafiku aj ked len nejaku 1MB musis mat, osobne by som tam dal win + VNC
To opravdu nemusim, uz jak rikam, uz jsem jeden stroj rozjel, ten mel pouze hdd, desku+procak (150MHz) pameti - 16MB a zvukovku. ovladani pres RS 232 pomoci IR s emulatorem klavesnice. Ale byl to mp3 prehravac.

Ta grafika bude asi otazka desky a biosu. Tam jsem nastavil aby se nezastavoval nad zadnym errorem a slo to.
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

prave ted neco podobnyho taky stavim ale zatim sem se kousnul na shaneni hardwaru
budu to provozovat na nejaky celeru (asi 333) se 128MB ram
jako soft pouziju nejspis damnsmalllinux (ten chce pro optimalni beh 128MB ram ) naistalovanej na disk a pristup pres sit
ikdyz dost uvazuju o naprogramovani webovyho rozhrani ovladani
bdaemon
Nováček
Nováček

Příspěvek od bdaemon »

Prekvapuje me, ze se nenasel nikdo kdo uz ma neco podobneho doma. Tak jsem se zatim koukal po svete linuxu a asi tam hodim Gentoo linux. Jeste ale nevim jaky programy pouzit misto windowsovskyho Dc a uTorentu, jelikoz nevim ktery jsou na ceskejch hubech, na kterejch se predevsim kvuli fup pohybuju povoleny
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“