poradit z wifinou
Moderátor: Don
- Stepann
- Nováček

poradit z wifinou
Jakou pci wifi kartu by jste doporučily na propojení jen dvou pc na vzdálenost 200m bez přímé viditelnosti překáží střecha baráku a jakou anténu? Lokalita Žižkov. Win. XP na obou Pc. Nemám možnost na trase umístnit žádné AP body.
- Bajgy
- Středně pokročilý

- -=Majkl=-
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
proc G kartu? G karty potrebuji silnejsi signal ke spravne funkcnosti... takze staci B, mam zkusenosti s zcom626, s tema neni problem, narozdil od ovladacu G karet do woknouzu
jinak muzes zkusit skrz strechu, ale ja uz zminil Bajgy, mozna bude lepsi najit nejakej odraz, pocitej ale s tim, ze ten signal rozhodne nebude tak silnej.
plechovka by mela stacit, ale pri odrazu bacha, ma dost sirokej uhel vyzarovanyho signalu (cca 60 stupnu), a o pri odrazu nebude delat pekny veci
jinak muzes zkusit skrz strechu, ale ja uz zminil Bajgy, mozna bude lepsi najit nejakej odraz, pocitej ale s tim, ze ten signal rozhodne nebude tak silnej.
plechovka by mela stacit, ale pri odrazu bacha, ma dost sirokej uhel vyzarovanyho signalu (cca 60 stupnu), a o pri odrazu nebude delat pekny veci
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pak ještě dost záleží na výběru správné antény... předpokládám nějakou kvalitnější směrovku (Yagi, ... ...?)Bajgy píše:Prave kvuli odrazum, OFDM modulace s nima umi pracovat urcite lip nez DSSS. Navic G-karty maji obvykle silnejsi vyzažovací výkon než B-čka (neplati všem vzdy)-=Majkl=- píše:proc G kartu?
Francie ... sladká Francie
- Stepann
- Nováček

to ten signál z wifi nepřeleze střechu? proste nedokáže prolist zdí? stožár by musel byt hodně ale hodně vysoký asi 6m a to se mi nechce instalovat na střechu protože bych to musel nějak brutálně ukotvit a na tu střechu je špatný přístup jinak antény sem chtěl udělat tuto http://mujweb.cz/www/aantena/index.htm
- mhl
- Středně pokročilý

-
- Lucifer
- Začátečník

...neproleze, teda - temer nulova sance. Na primou viditelnost udelas s dobrou antenou treba spoj na radove kilometry, ale strecha - jaka? Normani tasky? Co kdyz zaprsi, napadne snih atd...? Teoreticky za sucheho pekneho pocasi bys ji nejakou solidnejsi antenou "prostrelil" ale nebude na to spoleh...Stepann píše:to ten signál z wifi nepřeleze střechu? proste nedokáže prolist zdí? stožár by musel byt hodně ale hodně vysoký asi 6m a to se mi nechce instalovat na střechu protože bych to musel nějak brutálně ukotvit a na tu střechu je špatný přístup jinak antény sem chtěl udělat tuto http://mujweb.cz/www/aantena/index.htm
Stara klasika Zcom Xi626 - vubec vynikajici karta, jeste porad se da sehnat - cca. 1500 Kc...m.h.l. píše:ja bych zase potřeboval doporučit wifi karu která jede v pohodě v linuxu(mdk9.2).... 5m,2 tlustý zdi
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no, nevim... APčko u nás v obci (kam samozřejmě JÁ nemám viditelnost) běží uvitř kostelní věže, je tam asi 15DBi všesměrovka a zdi (0,5m) to prostřelí celkem v pohodě...TomV píše:Pod novějším Linuxem pojede skoro cokoliv...m.h.l píše:ja bych zase potřeboval doporučit wifi karu která jede v pohodě v linuxu(mdk9.2).... 5m,2 tlustý zdi
Ad Linux: pravda, pod linuxem jede všecko...
Francie ... sladká Francie
- Stepann
- Nováček

Takže ty vlny z wifiny tedy jedou nějakou úzkou trasou omlouvám se za tenhle popis ale nejsem radioamatér natož profík ale prostě no prostě že nejsou tak široké že neoběhnou překážku hmm tak to je škoda no a dejme tomu že koupím nějakou dobrou kartu prý nejlepší a taky nejdražší orinoko a pak nějakou anténu ale nejraději by si ji pokusil udělat ne tedy přímo já ale mám známého když mu přinesu návod tak to tak to zbastlí. Popřípadě koupil dvě směrové antény tak 24dbi kabel pojede asi 35m od Pc k anténě na druhé straně to samé tak jakou mam asi naději já vím že se to nedá říct přesně ale ta 20 50 80%? A jaká bude rychlost?
Ještě sem se tu někde dozvěděl a nějakých anténách z kroucenou polarizací nebo co to znamená a je?
No a teď ještě jedna otázka je lepší anténu dávat co nejvýš i když nedosáhnu přímé viditelnosti ale budu muset natáhnout 35m dlouhý kabel, nebo to dát za okno u mne kabel tak 10m u kamaráda na balkon (panelák) kabel tak pod 10m.
PS: děkuji všem co mi zde jsou ochotni poradit a dát informace vážně děkuji.
Ještě sem se tu někde dozvěděl a nějakých anténách z kroucenou polarizací nebo co to znamená a je?
No a teď ještě jedna otázka je lepší anténu dávat co nejvýš i když nedosáhnu přímé viditelnosti ale budu muset natáhnout 35m dlouhý kabel, nebo to dát za okno u mne kabel tak 10m u kamaráda na balkon (panelák) kabel tak pod 10m.
PS: děkuji všem co mi zde jsou ochotni poradit a dát informace vážně děkuji.