Defragmentace

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Defragmentace

Příspěvek od Wiruss »

Chtěl bych dobrej program na defragmentaci, používám SpeedDisk od nortona, ale chtěl bych nějaký co umí jet na pozadí a automaticky ukládá tak, aby bylo defragmentováno...
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

to by nebolo zle ale nstaci to raz za 2 tyzdne manual defragmentovat ved to mas za chvilku spravene :roll:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

..
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Oki díky může se to smazat, pokud to tu nechceš ještě chvilku nechat...
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

OaO je nej, jen mě štve že když máš naplánovanou automatickou detekci, tak tě ani neupozorní na to, že začne (třeba nějakym zvukem)
-a potom se divíš proč ti de výkon o 50prc. dolů...
Francie ... sladká Francie
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejde defragmentovat v XP

Příspěvek od ka-spel »

Chlapi poraďte. Nejde mi defragmentace v XP ani u jednoho z disků. Skončí to, že to chce scandisk a ten jaksi v XP nenacházím.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Nejde defragmentovat v XP

Příspěvek od Shit »

ka-spel píše:Chlapi poraďte. Nejde mi defragmentace v XP ani u jednoho z disků. Skončí to, že to chce scandisk a ten jaksi v XP nenacházím.
Vyzkoušej v XP přík.řádek a "chkdsk". Nebo disk-vlastnosti-nástroje-kontrola chyb a zafajfkuješ horní fajfku (aut.kontrola chyb).
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde defragmentovat v XP

Příspěvek od Bathory »

ka-spel píše:Chlapi poraďte. Nejde mi defragmentace v XP ani u jednoho z disků. Skončí to, že to chce scandisk a ten jaksi v XP nenacházím.
Otevři tento počítač, pravým myšítkem vlastnosti disku třeba C:, nástroje, zkontrolovat.
Bathory
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Omlouvám se, ale použiju tenhle thread pro svůj dotaz ... stáhnul jsem OaO defrag .... nevím jakou formu defragmentace bych měl zvolit (stealth, space ....) :(
Goldnoob team proud member!
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Thellwin píše:Omlouvám se, ale použiju tenhle thread pro svůj dotaz ... stáhnul jsem OaO defrag .... nevím jakou formu defragmentace bych měl zvolit (stealth, space ....) :(
ja to puzivam tiez mam oo defrag6 server a pouzivam complete/access :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Thellwin píše:Omlouvám se, ale použiju tenhle thread pro svůj dotaz ... stáhnul jsem OaO defrag .... nevím jakou formu defragmentace bych měl zvolit (stealth, space ....) :(
Na domácím PC po instalacích space a pak stačí stealht, i když to uděláš zase tím space nic nepokazíš (trvá déle). Ostatní metody jsou sice asi lepší, ale trvaj podstatně déle a na domácím PC je to asi zbytečný.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Pokud používáš PC zejména k práci a systém vč. používaného sw a jím využívaných souborů máš na disku několik měsíců, doporučuji zvolit kompletní defragmentaci podle přístupu. V tomto případě OO přerovná soubory na disku tak, aby nejčastěji využívané ležely na začátku disku a pokud možno za sebou - lepší než označení defragmentace by si uvedený postup zasloužil pojmenování cílená fragmentace. Něco podobnýho umí SpeedDisk v režimu Optimize Wizard a zrychlení práce je znát. Jinak rozhodně a pouze místo.
..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já tam mám wokna teprve asi dva měsíce, takže jsem dal Space ... musim říct, že je to fakt dobrej program, ten wokení to vždycky za pár minut zabalil s tím, že defragmentace je hotová (ale hotové nebylo nic !!) ... tenhle to zvládnul absolutně v pohodě .. :)
Goldnoob team proud member!
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Včera jsem taky vyzkoušel O&O po čerstvé instalaci XP, AVG a Kerio. Jestliže dříve odmítal XP defragmentovat, tak teď to proběhlo v pohodě. Jelikož jsem nevěděl co použit, tak jsem zkusil ten Stealth. Připadá mi, že defragmentace v XP je jen taková trapárna. Ve starých 95, 98 byla podstatně lepší - už jen to zobrazování průběhu na clostery. Někde jsem četl, že Microsoft to musel ořezat, protože ten původní defrag z W9x byl kopií Nortona.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

ka-spel píše:...Někde jsem četl, že Microsoft to musel ořezat, protože ten původní defrag z W9x byl kopií Nortona.
Jedinej a poslední defragmentovací program z dílen MS byl původní defrag.exe v DOSu. Pro W95/ME byli subdodavatelem Nortoni, pro 2k/XP defragmentační nástroj vyplodila Executive Software International, Inc. Je to stejný jako s antivirama - poslední (a samozřejmě zcela nefunkční) byl dosovskej msav.exe, od tý doby naštěstí MS tuhle platformu zcela opustil. Ovšem defragmentační nástroj by měl být součástí systému, proto asi Win obsahují ty polotovary. Ničemu neublíží, ale nedefragmentují... :)
..
X-diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-diablo »

Obrázek
X-Diablo Inside™

AMD Athlon 3500+ (AM2), ASUS M2N-E nForce 570, A-Data 3GB RAM 667MHz, Sapphire ATI Radeon HD2600XT 256MB GDDR3, Seagate BCuda 7200.10 250GB SATAII
Steel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steel »

Nekdy mi to pise ze kdyz to chci spustit tak to napise : ,,Nemohlo byt vytvoreno zadne pripojeni, protoze cilovy pocitac je aktivne odmitl (10061),, nevim co stim jenom to musim furt preinstalovavat nevoto co to je ??
CPU AMD Athlon XP 2500+@3200+ (200x11),Chladic Arctic Cooling Silent 2L,VGA ATi Radeon 9500 (Original) 128bit 64MB 275/270@410/310 + "měděné pasivy od Thermaltake"+"Arctic Cooling VGA Silencer 1",RAM 768DDR (512+256) 400MHZ Kingmax 8-4-3-2,5,MB Gigabyte GA7N-400PRO2 -->nForce2Ultra400,Case Chieftec BA-01B-B-SL ,Zdroj ThermalTake PurePower W0038 410W ,HDD Seagete 40GB 2MB + 120GB 8MB -->7200Rpm,DVD-ROM Pioneer 12x,DVD-RW Pioneer DVR-108,Monitor AOC 19K+ 1600x1200 75Hz,Myš Logitech MX510,Podložka SteelPad 4D,OS Windows XP Professional Service Pack 2
Steel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steel »

Tak vyte to nekdo nebo ne ? :(
CPU AMD Athlon XP 2500+@3200+ (200x11),Chladic Arctic Cooling Silent 2L,VGA ATi Radeon 9500 (Original) 128bit 64MB 275/270@410/310 + "měděné pasivy od Thermaltake"+"Arctic Cooling VGA Silencer 1",RAM 768DDR (512+256) 400MHZ Kingmax 8-4-3-2,5,MB Gigabyte GA7N-400PRO2 -->nForce2Ultra400,Case Chieftec BA-01B-B-SL ,Zdroj ThermalTake PurePower W0038 410W ,HDD Seagete 40GB 2MB + 120GB 8MB -->7200Rpm,DVD-ROM Pioneer 12x,DVD-RW Pioneer DVR-108,Monitor AOC 19K+ 1600x1200 75Hz,Myš Logitech MX510,Podložka SteelPad 4D,OS Windows XP Professional Service Pack 2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jaký OS? Něco mně napadá :oops:
reyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

odpoved

Příspěvek od reyn »

Nekdy mi to pise ze kdyz to chci spustit tak to napise : ,,Nemohlo byt vytvoreno zadne pripojeni, protoze cilovy pocitac je aktivne odmitl (10061),, nevim co stim jenom to musim furt preinstalovavat nevoto co to je ??

Vyskusaj preinstalovat system. Ozaj, a aky system pouzivas?
Urcite windows, ze?
:cry:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“