Misto na pevnem disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Svatosp
Nováček
Nováček

Misto na pevnem disku

Příspěvek od Svatosp »

Ztratilo se mi na pevnem disku asi 10GB mista. Je to na disku, kde neni system. Pouzivam XP.
Stalo se to asi tak, ze jsem rozbaloval DVD image z .RARu a asi v pulce nemel rar dalsi svazek. Tak jsem ten do pulky vypakovany soubor (ktery ukazuje velikost jako by byl cely tj 4.7GB) prekopiroval jinam, abych aspon videl co v tom je....dlouho to disk chroustal, potom se vse uklidnilo, jenom to misto chybi.
Koukam ze v XP neni ani scandisk....a Norton Disk Doctor 2002 pise, ze nema opravneni v pristupu k souborum.
Pomoste nekdo...dikes
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

chkdsk - to je ten scandisk ve WinXP

a taky kdyz vyberes jednotku, das vlastnosti, nastroje, tak je tam kontrola chyb

No a jestli na tom disku neni system, tak muzes zkusit zalohovat data a zformatovat to :roll:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

pavel.minarik píše:chkdsk - to je ten scandisk ve WinXP
no lepsie chkdsk /r pustis si system z instalacneho cd tam das opravit a mal by si sa dostat do prikazoveho riadku,teraz neviem presne ako tusm f6,tam zadas chkdsk /r ale to si dost pockas :P
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

pavel.minarik píše:chkdsk - to je ten scandisk ve WinXP
no lepsie chkdsk /r pustis si system z instalacneho cd tam das opravit a mal by si sa dostat do prikazoveho riadku,teraz neviem presne ako tusm f6,tam zadas chkdsk /r ale to si dost pockas :P
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

co vysypat norton recycle bin...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“