Problém při zapínání pc.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
figufa
Začátečník
Začátečník

Problém při zapínání pc.

Příspěvek od figufa »

Dobrý den.Mám problém.Když zapínám PC, stává se mi,že mi to napíše error floppy disk....a abych mohl jít dál musím vždy zmáčknou F1 nevíte čím to může být??Po zmáčknutí klávesy se počítač normálně zapne a vpohodě.A ješte jeden problém stává se mi, že hraji hru uslyším takový trhaný zvuk...něco jako trrr...a pak se vše sekne...zvuk obraz...nic nereaguje...!Pomůže až restart pc.

Moje sestava: Mb: dfi865pe-tag, P4 3.00 ghz 2m cache, 2*512 ram 400 mhz,7600 gs 256 mb, 120 ghz, 350 wattů zdroj.

Předem děkuji za názory.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém při zapínání pc.

Příspěvek od Dzin »

figufa píše:Dobrý den.Mám problém.Když zapínám PC, stává se mi,že mi to napíše error floppy disk....a abych mohl jít dál musím vždy zmáčknou F1 nevíte čím to může být??Po zmáčknutí klávesy se počítač normálně zapne a vpohodě.A ješte jeden problém stává se mi, že hraji hru uslyším takový trhaný zvuk...něco jako trrr...a pak se vše sekne...zvuk obraz...nic nereaguje...!Pomůže až restart pc.

Moje sestava: Mb: dfi865pe-tag, P4 3.00 ghz 2m cache, 2*512 ram 400 mhz,7600 gs 256 mb, 120 ghz, 350 wattů zdroj.

Předem děkuji za názory.
Tak a co to je za zdroj? značkovej? No vypadá to že je možná vadna flopka zkus ji odpojit...
Smazal sem duplicitni thread...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
figufa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od figufa »

Vadná flopka??Co to jee??No je to eurocase!
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

figufa píše:Vadná flopka??Co to jee??No je to eurocase!
Flopka=disketová mechanika 8-) . Jinak zkus jinej zdroj...Eurocase jsou hrozný shity.
@n@n@s
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @n@n@s »

Jo tak ten Eurocase skus vyměnit já osobně bych ho raději nepoužíval protože tyhle zdroje zničilo nejedno PC a flopka (disketová mechanika) bude nejspíš kaput tak pokud není pro tebe nezbytná tak ji zruš já ji nepoužívám od roku 2000 a nezapoměn ji pak vypnout v biosu :)
MB: DFI LanParty NF4-D | CPU: AMD Athlon 64 3200+ 2,0Ghz @ 2,5Ghz Def. Vcore | RAM: Kingstone 4x512Mb 400DDR2 | HDD1: Seagate B. 250Gb SATA2 | HDD2: Seagete B. 320Gb | DVDRAM LG GSA-H20L | VGA: WinFast GeForce 6800GS 256Mb PCI-E 510/1150Mhz | Zdroj: Forton BlueStorm II 400W | Mouse: Logitech G5 | 19" LCD Benq FP93G X | Genius 5.1 HomeTheater Black
figufa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od figufa »

Jj..děkuji za radu problém při zapínání už je vyřešen vypnul jsem v biosu disketovku a vše vpoho.Zkoušel jsem i zdroj vyměnit tedy...nevím co to bylo za značku ale byl 350 wattový a takovej hezky stříbrnej..:D...ale nepomohloo:(
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Pokud vyměníš 350W Eurocase za 350W Eurocase(a nedejbože něco horšího), tak si s tim moc nepomůžeš. Zkus tam dát nějakej kvalitnější zdroj(třeba Fortron). Nebo Eurocase(ale ten alespoň 450W)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No a ta disketovka... Kabel mas dobre? Nebo taky boot z disketovky jsi mohl mit nastavenej.. Jen tim mirim k tomu, ze ji nemusis rovnou zakazovat :)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

nevim komu z vas EC znicilo PC, denne se jich u nas pordava dost a dost jich byva i v sestavach, je sice pravda ze nejsou nic extra,ale nevim proc by nekomu, kdo nema moc penez, musel zdroj od EC vadit
....ze by to byl MELOUN
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

EC 350W na tuto sestavu je fakt málo...tu flopku ted vymen nebo zkus to zkontrolovat.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

jo z vykonem 350W ze je malo souhlasim
....ze by to byl MELOUN
figufa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od figufa »

Hm..:)!Okeej dekuji všem za názory!Asi se poohlídnu po nějakém 400 wattovém!Ale teda které značky...zatím vím tedy,že je kvalitní fortron...400 wattů by mělo stačit ne?!A teda doufám,že to bude tim..:D!Abych ho pak nekoupil a bylo to úplně něčím jiným!Ale jinak fakt moc děkuji.
figufa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od figufa »

Dobrý den.Po delší době se hlásím....:)!Koupil jsem nový zdroj....a vše šla již týden bez jediné chyby...či restartu...:)!Tak moc díky za radu všem.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“