Antec Phantom 500PEC

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
thunder.m
Nováček
Nováček

Antec Phantom 500PEC

Příspěvek od thunder.m »

Ahojte, mam zdroj Yesico 420W pasivní cca 2 roky a chtěl bych udělat menší upgrade, v budoucnu uvažuji o koupi GF8800 (nějaké té slabší verze) místo stávající GF6800GS a také bych chtěl Quad Core CPU místo Core 2 Duo E6400 (@3600MHz), tyto komponenty včetně základní desky (chipset) mam chlazené vodním chlazením Zalman, které dá se říct stávající sestavu zvládá celkem slušně. Problémy mi ale začal dělat tento zdroj, zdá se mi že při plné zátěži (v Linuxu pustím 2 instance programu cpuburn) po delší době začíná být relativně horký (cca 50 stupňů na povrchu v zavřené a nevětrané skříni formátu bigtover), tak jsem ho nechal ofukovat větrákem, to vidím ale jen jako dočasné řešení, chtěl bych zdroj, který by mi toto utahnul i při plné zátěži bez ofukování, myslíte že by zdroj Antec Phantom 500PEC mohl toto ustát? Nevadí mi pokud se zapne větráček občas při nějaké extrémně náročné aplikaci puštěné delší dobu, případně máte s ním někdo nějaké zkušenosti? Například u zdroje Yesico mírně bzučí (velmi mírně) trafo při větší zátěži, dělá toto také Antec? Ještě jsem zapoměl dodat, že v PC nemam žádné disky ani další žravé komponenty.
thunder.m
Nováček
Nováček

Re: Antec Phantom 500PEC

Příspěvek od thunder.m »

Tak jsem našel recenzi na světu hardware, jediné co mě tam dost překvapilo bylo to že někdo v diskuzi uvedl odkaz na počet reklamací zdrojů Antec, docela síla, a ještě taky ty podivné kondenzátory, s kondenzátory moc kamarád nejsem, vždy když se něco podělalo tak to bylo většinou právě kvuli nim, takže asi si zdroj Yesico nechám a do druhého počítače koupím Fortron 400W (původní plán byl dát Yesico do serveru co si dělám a koupit Phantom na stanici).
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

ten počet reklamací nic neříká o zdroji v té recenzi, takže je to dosti zavádějící..... a kondíky jsou tam celkem chabé, to je fakt
E2180@3GHz, Gigabyte P35 DS4, 2*512ram, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, Maxtor DM9 250GB, CFI1009, Seasonic S12 430W, Revolution 5.1(HW moded), Home made amplifier 2*350W, Tuner: Tesla T820A, CD player: ETA482, Phono: Tesla MC400, Tape: Tesla SM260 and SM261HI-FI
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“