Jak taktovat AMD Duron 750Mhz ???

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Amps
Nováček
Nováček

Jak taktovat AMD Duron 750Mhz ???

Příspěvek od Amps »

jak mam taktovat tenhle duron když sem v BIOSu nenašel nic co by souviselo s FSB je tam jen voltage a další...základní desku mám: Aopen AK73/AK73 Pro/AK73-1394

CPU:
Obrázek

Mainboard:
Obrázek
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

nez se tvuj dotaz ocitne na smetaku ;) tak jen v rychlosti: ono to v biosu neni nebot to treba prepina svitch na desce na pevno? podle cipove sady by to melo umeti fsb 133, takze prepnutim prislusneho switchovatka by si mel dostati 7.5x 133mhz pokud na to ma pameti nebo mohou bezet asynchrone vuci fsb... vice asi na strankach vyrobce, pripadne se zeptej pana googla na nejake review te desky...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Amps
Nováček
Nováček

Příspěvek od Amps »

a jaky svitch mam přepnou nebo co? prosím odpovězte
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Amps píše:a jaky svitch mam přepnou nebo co? prosím odpovězte
kolik lidi, kteri si precetli tvuj prispevek (jakoze hodne malo), si myslis, ze meli tvou desku...

musis hledat nejaky jumper na desce, ktery tuto fci ma. hledej v manualu. spise pochybuju, ze tato deska neco takoveho umoznuje.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

a nebo nic netaktovat a byt rad ze ti to vubec jeste funguje takhle jak to je ....
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Highlander píše:a nebo nic netaktovat a byt rad ze ti to vubec jeste funguje takhle jak to je ....
asi tak...

u tohodle procaku taktovanim vykon nezvysis... :wink:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Hemo13
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hemo13 »

myom píše:
Highlander píše:a nebo nic netaktovat a byt rad ze ti to vubec jeste funguje takhle jak to je ....
asi tak...

u tohodle procaku taktovanim vykon nezvysis... :wink:
A tuhle informaci si vycetl ze sveho snu po kterem jsi se probudil upoceny s rukou v nocniku...

PROSIMTE VUBEC NENI PRAVDA VYKON TI TO PRIDA *ZNATELNE*
Sam jsem to mel ale na jine desce(dokonce bez zvyseni voltage)

Pokud neumis taktovat budes muset opravdu googlit nebo precist FAQ...

Sam bych doporucil jestli tu zmenu FSB neumozni nejakej programej CPUFSB apod. pak napis jak se ti zdarilo..papa
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Hemo13 píše:A tuhle informaci si vycetl ze sveho snu po kterem jsi se probudil upoceny s rukou v nocniku...

No nevím, jestli jsi vůbec někdy měl tento CPU. Já sem ho horkotěžko dostal na 850MHz a výkon byl +- stejný. :roll:

A myslím, že on to už vyřešil. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

ciste teoreticky jadro Spitfire jde pretaktovat se vzduchem zhruba nekde k 1300MHz, s vodou snad tech 1400-1500Mhz, ale...

chce to opravdu dobry MoBo a silene Vcore a hlavne dle meho nazoru hodne velke stesti na dobry kousek CPU, sveho casu jsem mel D900 a po zkusenostech ostatnich useru jsem jel na tusim 2,25V, maximum co muj Epox 8k5a2+ (KT333) zvladl, a dal jsem max neco pres 1220Mhz stable... ...peklo to jak sfine ale slo to dost poznat, zvlaste diky vyssi FSB

btw. pochybuju ze na te MoBo to bude schopny nejak solidne pretaktovat, a s KT133A.. tj. pomalou sbernici, pomalymi RAmkama.. opravdu jak tu pisou ostatni ZTRATA CASU
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
yarik
Nováček
Nováček

Příspěvek od yarik »

Mr. Dirk píše:
Hemo13 píše:A tuhle informaci si vycetl ze sveho snu po kterem jsi se probudil upoceny s rukou v nocniku...

No nevím, jestli jsi vůbec někdy měl tento CPU. Já sem ho horkotěžko dostal na 850MHz a výkon byl +- stejný. :roll:

A myslím, že on to už vyřešil. :)
No trochu OT,ale musím reagovat já dostal DURONA 650 na 780 a stable a výkon byl znatelnej na desce KINETIZ.
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,2x1GB,ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80-2x250GB;2x LG-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

v té době před 7 lety se to vyplatilo,ale tedka to je uplne jedno jestli mas 600 durona nebo 1 ghz durona....stejně takovej procák je dobrej akorat, tak na ICQ apd....
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Highlander píše:v té době před 7 lety se to vyplatilo,ale tedka to je uplne jedno jestli mas 600 durona nebo 1 ghz durona....stejně takovej procák je dobrej akorat, tak na ICQ apd....
ale no tak no tak.. na Duronka mi nesahej :wink:

jinak mas pravdu nejakych par set MHz nehraje prilis roli, to ovsem neplati pro FSB.. rozdil ve vykonu mezi FSB 100Mhz a FSB 166MHz nebo FSB 200Mhz byl opravdu dost velky, z vlastni zkusenosti vim jak ten komp ve Winech viditelne pookreje

bohuzel s jeho obstaroznim KT133A a SDRAMy na to muze rovnou zapomenout, no.. mam takovy dojem ze dotycny uz na to stejne rezignoval, a to co tu postujem je jen nostalgicky OT :P
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

sice nemam durona, ale mam athlona thunderbirda a tech 120MHz OC sem poznal (predevsim ve hrach kde grafika uz si ani neskrtne) :roll:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Můj názor je,že každej MHz navíc je dobrej.
Další věc ovšem je, že bez nějakýho pečení s obrovským Vcore Durona moc nenataktuješ...problém je totiž v tom, že tydle desky pro Duron vůbec neměly taktování, to 133MHz bylo nastavení pro CPU s FSB 133MHz (Athlon XP)-dělo se buď v BIOSu, nebo (spíš ne) byl jumper na desce. 100MHz Duron na 133MHz nikdy nerozjedeš, obvykle se to pohybovalo max. kolem 110MHz FSB. Mám desku PCCHIPS 810LR a rozebral jsem BIOS pomoci utilitku od Awardu...žádnej overclocking tam nebyl. Akorát časování pamětí, ale flashovač mi to nebral kvůli jiné velikosti, takže jedu s defaultním BIOSem...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

UFo píše:ciste teoreticky jadro Spitfire jde pretaktovat se vzduchem zhruba nekde k 1300MHz, s vodou snad tech 1400-1500Mhz, ale...
spitfire se prave ze vubec nehodil na OC a tak nedosahoval ani tech 1ghz prot ho vystridal morgan a ten sel taky maximalne do 1,3ghz
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

[CZ]mike píše: spitfire se prave ze vubec nehodil na OC a tak nedosahoval ani tech 1ghz prot ho vystridal morgan a ten sel taky maximalne do 1,3ghz
nechcu se s tebou hadat :oops:
vim ze Spitfire nebyl na OC nic moc a vetsinou sly dost tezko taktovat
nemam zkusenosti s 750Mhz, ale byl jsem majitelem Duronka 900Mhz (spitfire), coz pokud se nemylim byl jeden z poslednich Spitfire (ted si nejsem jisty jestli neexistovala i 950Mhz verze mam takove tuseni ze snad jo) a zpocatku kdyz jsem mel strach do nej prat vysoke vcore jsem ho dostal pouze neco pres 1GHz, az po konzultacich s ostatnimi Usery na Oc.cz kteri do toho jadra rvali na Epoxech dlouhodobe 2,2V jsem do nej narval 2,24V (podle diagnostiky meho Epoxu 8K5A2+) a dostal jsem ho do 1240Mhz unstable (tohle jen najelo do Win a neprezilo Burn), nejvyssi stable frekvence kterou ustal byla okolo 1220Mhz (screeny uz nemam ale tusim ze to bylo 7x174 nebo 7x175 - na KT333 s Kingmaxy DDR333) chlazeno Spire Whisperrock III v kombinaci s WindTunelem

peklo to jak sfine ale drzelo to a jel jsem na tom tak neco pres rok, byl jsem tenkrat z toho celkem nadseny ale moc dobre si pamatuju ze nekteri davali se vzduchem i okolo 1300Mhz, a z toho co jsem cetl asi o 100Mhz vic s vodou

co se tyce Morgana tak tam fakt nevim ale nebyl to taky zadny zazrak, tusim ze sel o 100-200Mhz vice nez ten Spitfire ale pamet mi uz moc neslouzi takze to ber spise jako moji spekulaci

btw. podle me ty nizsi verze Spitfire byly na OC dost spatne a az posledni kousky jako treba ta moje D900 sly solidne pretocit ovsem podminkou bylo silene Vcore
EDIT: tohle sem vyhrabal http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=2 ... =Duron+900
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

UFo píše:
[CZ]mike píše: spitfire se prave ze vubec nehodil na OC a tak nedosahoval ani tech 1ghz prot ho vystridal morgan a ten sel taky maximalne do 1,3ghz
...
No právě...šílený Vcore...a problém téhle konkrétní desky je že nejen že nejde taktovat, ale ani tam nejde dát Vcore na 2,2V aby to vydrželo skok z 750 na 1000MHz takže je podle mě celkem zbytečný v tom dál debatovat a na debaty o nejlepších dosažených výsledcích je jinej thread,nemám pravdu...?
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

UFo píše:...
ne dobre hadat se nemusime, ja jen ze sam sem mel morgana a vim jake to bylo. 2,2V sem ale do nej nedaval :) No aspon jsem si pekne pocetl diky
Bubu1
Nováček
Nováček

Duron 750

Příspěvek od Bubu1 »

A co takhle najít na netu tabulku můstku a pohrát si s nasobičem ev.s napětím.Myslím že by to nebyl problém,sám jsem provozoval Duron 750 na 1000Mhz.Je musíš mít dobrý chladič.
Behemot
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Re: Duron 750

Příspěvek od Behemot »

Bubu1 píše:A co takhle najít na netu tabulku můstku a pohrát si s nasobičem ev.s napětím.Myslím že by to nebyl problém,sám jsem provozoval Duron 750 na 1000Mhz.Je musíš mít dobrý chladič.
měl jsem za to že drátkovat šly jen Athlony...no,teď už to nemá cenu...sháním Athlon XP 2600+ tak ten Duron jedině ať si zadrátkuje příští majitel potom :D
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“