Něco o tabletech

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Něco o tabletech

Příspěvek od bubanek »

Jelikož jsem tu nic podobného nenašel, budu mít pár dotěrných dotazů:
- jsou tablety dost rychlé aby zvládly třeba podpis?
- když si vyberu tablet např s aktivní plochou A6, to se potom moje obrazovka scvrkne do takové velikosti?
- když budu kreslit např ve photoshopu (a to bych nejraději kreslil v něm), musím tloušťku tužky vždycky měnit nebo bude reagovat jak na pero tlačím? (mám photoshop 7)
Ještě byste mohli uvést nějaký tablet, se kterým máte dobré zkušenosti.
Díky všem :)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

jo to by me taky zajimalo
ale vim ze odpoved na druhou otazku je ne :)
je za treba 1000korun nejaky dobry tablet?
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Myslím že 1000Kč, nic moc nebude, spíš jenom tak pro srandu...

Jinak pánové (dámu jsem tu ještě neviděl,vy jo??), jde mi o začátky. Kreslení mě začíná pomalu bavit, ale ještě to moc neumím...

a ještě k té odpovědi na otázku č.2 - jak to teda funguje?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

bubanek píše:Myslím že 1000Kč, nic moc nebude, spíš jenom tak pro srandu...

Jinak pánové (dámu jsem tu ještě neviděl,vy jo??), jde mi o začátky. Kreslení mě začíná pomalu bavit, ale ještě to moc neumím...

a ještě k té odpovědi na otázku č.2 - jak to teda funguje?
ja jsem na tom stejne..
imho to funguje jako kdyz mas mys, taky nemas podlozku pres celou plochu
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

ja bych rekl ze odpoved na otazku 3 je ze se to nenastavuje tlakem,protoze bych rekl ze to funguje jako kurzor....
2bubanek : sou tu aji damy,treba Kava :)
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ono sa to aj tvárí ako myš len to v GIMPe alebo vo Photoshope sníma aj prítlak, keď sa zavedú správne ovládače a je ten tablet podporovaný GIMPom alebo Photoshopom a vtedy mení aj hrúbku.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Josko píše:Ono sa to aj tvárí ako myš len to v GIMPe alebo vo Photoshope sníma aj prítlak, keď sa zavedú správne ovládače a je ten tablet podporovaný GIMPom alebo Photoshopom a vtedy mení aj hrúbku.
A toho docílím jak?
Resp nevíě nějakej tablet kterej umí snímat přítlak aby to poznal photoshop? :)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

m.Pták píše:ja bych rekl ze odpoved na otazku 3 je ze se to nenastavuje tlakem,protoze bych rekl ze to funguje jako kurzor....
spravna odpoved je, ze normalne tablety v Photoshope menia plynulo velkost bodu pera podla tlaku - klasika. Ked detekciu pritlaku v driveroch tabletu vypnes, je tu porad rovnake.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Wuuduu píše:
m.Pták píše:ja bych rekl ze odpoved na otazku 3 je ze se to nenastavuje tlakem,protoze bych rekl ze to funguje jako kurzor....
spravna odpoved je, ze normalne tablety v Photoshope menia plynulo velkost bodu pera podla tlaku - klasika. Ked detekciu pritlaku v driveroch tabletu vypnes, je tu porad rovnake.
A kterej tablet je v tomhle dobrej? :)
A to musí program podporovat tablet/ovladače nebo tablet/ovladače program?
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Něco o tabletech

Příspěvek od PachezZ »

bubanek píše:Jelikož jsem tu nic podobného nenašel, budu mít pár dotěrných dotazů:
- jsou tablety dost rychlé aby zvládly třeba podpis?
- když si vyberu tablet např s aktivní plochou A6, to se potom moje obrazovka scvrkne do takové velikosti?
- když budu kreslit např ve photoshopu (a to bych nejraději kreslil v něm), musím tloušťku tužky vždycky měnit nebo bude reagovat jak na pero tlačím? (mám photoshop 7)
Ještě byste mohli uvést nějaký tablet, se kterým máte dobré zkušenosti.
Díky všem :)
1) Ano
2) obrazovka se nescvrkne, proste to odpovida pomerem, nebo jak to rict
3) ano - photoshop nepouzivam ale v gimpu mam moznost si zvolit kterou vec chci tlakem ovlivnovat - tloustku, tvar, barvu, kryti atd... drazsi tablety umi snimat i naklon pera...

jinak ja mam tohle http://area717.wz.cz/clanek.php?idc=70 a delal sem jeste s nejakym mensim modelem od wacomu ale ten mi nesedel vubec do ruky...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

PachezZ píše:
bubanek píše:...
...
Tu dvojku bych prosnil objasnit 8-)
A s photoshopem umí makat všechny tablety?
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

To PachezZ: má ta myš u toho tabletu nějaké využití?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..co se tyce vysvetleni dvojky.. proste mas tablet napr 8x6 cm.. funguje to potom tak, ze pokud prilozis pero do leveho horniho rohu tabletu, cursor se ti objevi v levem hornim rohu obrazovky.. predstav si to proste tak, ze plocha tabletu je v pomeru danem velikosti tabletu zmensena plocha windows.. kam sahnes na tablet, tam se objevis na plose.. proto je vyhodou mit velky tablet.. prace je presnejsi..
..co se potom tyce funkce tabletu vs. Photoshop je to pouze veci ovladace, coz by uz v dnesni dobe nemel byt nejmensi problem.. podle me uz na dnesnim trhu tabletu na nekompatibilitu narazit nemuzes..
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Ah, díky :up:
A mohli byste doporučit nějaký výhodný tablet? Tak řekněme pro začátky... Ale aby se na tom něco nakreslit dalo. A aby to umělo snímat tlak :)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

bubanek píše:Ah, díky :up:
A mohli byste doporučit nějaký výhodný tablet? Tak řekněme pro začátky... Ale aby se na tom něco nakreslit dalo. A aby to umělo snímat tlak :)
Třeba na czc umí všechny tablety snímat úrovně tlaku. U některých je to 512 někde 1024 úrovní.
Kámoš má k notebooku tedle od Geniusu, zkoušel jsem na něm něco nakreslit, chce to cvik, pak už je to paráda. Na tomto tabletu můžeš i nastavit řekněme "multimedialní tlačitka" - po stranách plochy tabletu máš malý čtverečky u nichž si můžeš nastavit co budou spouštět (jsou vidět např zde).
Jinak pro informaci, šipkou jezdít když máš pero nad tabletem, když se ho dotkneš, tak už pak reguluješ jenom tlak v programech toto podporujících...[
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

http://www.wacom.cz/
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Wuuduu píše:
http://www.wacom.cz/
Mno, ale mě šlo o to kterej doporučujete, s kterým začít.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Obecne bych taky radeji volil Wacom, kdyz uz.. bude se to pak i lip, pri pripadnem prechodu k vetsimu, prodavat..
No a co potom konkretne z nabidky radit.. tezko rict.. kolik chces utratit.. tady se totiz lze ridit heslem "na velikosti zalezi"..
Nabidku mas napr. tady..
http://tablety.prislusenstvi-periferie.cz/Wacom/
..pokud to ted chces vylozene na vyzkouseni a osahani si te technologie, kup klidne levnyho PenPartnera 2, pokud planujes, ze ti chvilku zustane, tak alespon A6 Volito..
..jinak sezenes je urcite i zdibec levneji, nez tady.. ten web jsem nahodil, jen ze maj prehlednou kompletni nabidku..
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Tak díky všem za pomoc, vybral jsem si tento:

Kód: Vybrat vše

http://www.patro.cz/p/objects/1074472319.html
Hellraiser
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hellraiser »

Zdravim lidicky. Mam takovou otazecku, chtel bych vedet jak je na tom znacka Pentagram co se tyce tabletu ... ci tak celkove a kterou znacku brat v pripade, ze se jedna o tablet? Genius nebo Pentagram? ... vim ze Wacom je jasna volba ale preci jenom je ta cena nekde jinde ... navic nejsem nejakej pokrocilej .. a na tabletu se budu ucit ... ale chci uz kdyz uz tak neco lepsiho

diky moc jinak mymi favority jsou tito:
http://tablety.iobchody.cz/Genius/Geniu ... 100005100/
http://tablety.iobchody.cz/Genius/Geniu ... 100006101/
http://tablety.iobchody.cz/Pentagram/PE ... 2004+WIDE/

diky moc za rady a nazory
PC: MSI Z77A-G45, Intel Core i5-3570K, 4x4GB DDR3 1600 MHz, AMD Sapphire HD7950 3 GB, 256 GB SSD Crucial m4, 1000 GB WD, 2x250 GB HDD WD, 500 GB HDD WD, FractalDesign Define R3, 560W Seasonic X Gold, ASUS Xonar DX\DG; LCD: Dell U2412M Keyboard and Mouse: Roccat Isku Illuminated and Roccat Kone+
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“