Jelikož jsem tu nic podobného nenašel, budu mít pár dotěrných dotazů:
- jsou tablety dost rychlé aby zvládly třeba podpis?
- když si vyberu tablet např s aktivní plochou A6, to se potom moje obrazovka scvrkne do takové velikosti?
- když budu kreslit např ve photoshopu (a to bych nejraději kreslil v něm), musím tloušťku tužky vždycky měnit nebo bude reagovat jak na pero tlačím? (mám photoshop 7)
Ještě byste mohli uvést nějaký tablet, se kterým máte dobré zkušenosti.
Díky všem
ja bych rekl ze odpoved na otazku 3 je ze se to nenastavuje tlakem,protoze bych rekl ze to funguje jako kurzor....
2bubanek : sou tu aji damy,treba Kava
Ono sa to aj tvárí ako myš len to v GIMPe alebo vo Photoshope sníma aj prítlak, keď sa zavedú správne ovládače a je ten tablet podporovaný GIMPom alebo Photoshopom a vtedy mení aj hrúbku.
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com NB:MacBook Pro 13" 7,1:CPU:Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA:nVidia GeForce 320M, RAM:4GB 1067MHz, Display:LG W2452T 24", Sound:E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40WPowered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Josko píše:Ono sa to aj tvárí ako myš len to v GIMPe alebo vo Photoshope sníma aj prítlak, keď sa zavedú správne ovládače a je ten tablet podporovaný GIMPom alebo Photoshopom a vtedy mení aj hrúbku.
A toho docílím jak?
Resp nevíě nějakej tablet kterej umí snímat přítlak aby to poznal photoshop?
m.Pták píše:ja bych rekl ze odpoved na otazku 3 je ze se to nenastavuje tlakem,protoze bych rekl ze to funguje jako kurzor....
spravna odpoved je, ze normalne tablety v Photoshope menia plynulo velkost bodu pera podla tlaku - klasika. Ked detekciu pritlaku v driveroch tabletu vypnes, je tu porad rovnake.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22 ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8 STEAM•uubuuW ... EVE Online•H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
m.Pták píše:ja bych rekl ze odpoved na otazku 3 je ze se to nenastavuje tlakem,protoze bych rekl ze to funguje jako kurzor....
spravna odpoved je, ze normalne tablety v Photoshope menia plynulo velkost bodu pera podla tlaku - klasika. Ked detekciu pritlaku v driveroch tabletu vypnes, je tu porad rovnake.
A kterej tablet je v tomhle dobrej?
A to musí program podporovat tablet/ovladače nebo tablet/ovladače program?
bubanek píše:Jelikož jsem tu nic podobného nenašel, budu mít pár dotěrných dotazů:
- jsou tablety dost rychlé aby zvládly třeba podpis?
- když si vyberu tablet např s aktivní plochou A6, to se potom moje obrazovka scvrkne do takové velikosti?
- když budu kreslit např ve photoshopu (a to bych nejraději kreslil v něm), musím tloušťku tužky vždycky měnit nebo bude reagovat jak na pero tlačím? (mám photoshop 7)
Ještě byste mohli uvést nějaký tablet, se kterým máte dobré zkušenosti.
Díky všem
1) Ano
2) obrazovka se nescvrkne, proste to odpovida pomerem, nebo jak to rict
3) ano - photoshop nepouzivam ale v gimpu mam moznost si zvolit kterou vec chci tlakem ovlivnovat - tloustku, tvar, barvu, kryti atd... drazsi tablety umi snimat i naklon pera...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.) TDi - Ten Dým Ignoruj
..co se tyce vysvetleni dvojky.. proste mas tablet napr 8x6 cm.. funguje to potom tak, ze pokud prilozis pero do leveho horniho rohu tabletu, cursor se ti objevi v levem hornim rohu obrazovky.. predstav si to proste tak, ze plocha tabletu je v pomeru danem velikosti tabletu zmensena plocha windows.. kam sahnes na tablet, tam se objevis na plose.. proto je vyhodou mit velky tablet.. prace je presnejsi..
..co se potom tyce funkce tabletu vs. Photoshop je to pouze veci ovladace, coz by uz v dnesni dobe nemel byt nejmensi problem.. podle me uz na dnesnim trhu tabletu na nekompatibilitu narazit nemuzes..
bubanek píše:Ah, díky
A mohli byste doporučit nějaký výhodný tablet? Tak řekněme pro začátky... Ale aby se na tom něco nakreslit dalo. A aby to umělo snímat tlak
Třeba na czc umí všechny tablety snímat úrovně tlaku. U některých je to 512 někde 1024 úrovní.
Kámoš má k notebooku tedle od Geniusu, zkoušel jsem na něm něco nakreslit, chce to cvik, pak už je to paráda. Na tomto tabletu můžeš i nastavit řekněme "multimedialní tlačitka" - po stranách plochy tabletu máš malý čtverečky u nichž si můžeš nastavit co budou spouštět (jsou vidět např zde).
Jinak pro informaci, šipkou jezdít když máš pero nad tabletem, když se ho dotkneš, tak už pak reguluješ jenom tlak v programech toto podporujících...[
A mohli byste doporučit nějaký výhodný tablet? Tak řekněme pro začátky... Ale aby se na tom něco nakreslit dalo. A aby to umělo snímat tlak
Obecne bych taky radeji volil Wacom, kdyz uz.. bude se to pak i lip, pri pripadnem prechodu k vetsimu, prodavat..
No a co potom konkretne z nabidky radit.. tezko rict.. kolik chces utratit.. tady se totiz lze ridit heslem "na velikosti zalezi"..
Nabidku mas napr. tady.. http://tablety.prislusenstvi-periferie.cz/Wacom/
..pokud to ted chces vylozene na vyzkouseni a osahani si te technologie, kup klidne levnyho PenPartnera 2, pokud planujes, ze ti chvilku zustane, tak alespon A6 Volito..
..jinak sezenes je urcite i zdibec levneji, nez tady.. ten web jsem nahodil, jen ze maj prehlednou kompletni nabidku..
Zdravim lidicky. Mam takovou otazecku, chtel bych vedet jak je na tom znacka Pentagram co se tyce tabletu ... ci tak celkove a kterou znacku brat v pripade, ze se jedna o tablet? Genius nebo Pentagram? ... vim ze Wacom je jasna volba ale preci jenom je ta cena nekde jinde ... navic nejsem nejakej pokrocilej .. a na tabletu se budu ucit ... ale chci uz kdyz uz tak neco lepsiho