iiYAMA VM Pro454, 19" HM903DT
Moderátor: maXXmilian
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
iiYAMA VM Pro454, 19" HM903DT
Máte nekdo zkusenosti s timhle monitorem ??? Vazne uvazuju ze ho poridim... rozhoduju mezi timhle a Samsung Syncmasterem 959 NF
Dekuju za názory a doporuceni.
Nedoporucujte mi tu, prosim, ruzny AOC, Hyundaye atd... at se ta diskuze nezvrhne jako vzdycky...... dik. Zajima me info o tech dvou monitorech nahore...
Dekuju za názory a doporuceni.
Nedoporucujte mi tu, prosim, ruzny AOC, Hyundaye atd... at se ta diskuze nezvrhne jako vzdycky...... dik. Zajima me info o tech dvou monitorech nahore...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Halen
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak, pokud budou dobre serizene z vyroby, muzes brat kterykoli. IIYAMA ma lepsi obnovovaci frekvence, ale je to , pokud se nepletu, TRINITRON. Takze jestli ti nevadi vodorovne prouzky, ber tu IIYAMU. Podani barev TRINITRONU je mnohem lepsi, nez DIAMONDTRONU - a ten, pokud se opet nepletu, pouziva ten Samsung.
- Jája
- Čestný člen
Pokud vim já tak 959NF nemá Diamondtron je tam nějakej natural flat od samsungu (přece tam nebudou montovat cizí obrazovky že?), párkrát jsem ho při prodeji se sestavou byl instalovat u zákazníka a obraz vždy ostrej jako břitva, geometrie dobrá - stačilo roztáhnou obraz po celé obrazovce a doladit rotaci popřípadě poduškovitost a pokud si dobře vzpomínám je to něco jako trinitron protože měl jeden pásek (druhýho sem si nevšiml - soňáky 19" mají 2)
Samsung vřele doporučuju ale jestli je lpší než iiyama nevím nikdy sem ji neviděl.
Samsung vřele doporučuju ale jestli je lpší než iiyama nevím nikdy sem ji neviděl.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Syncmaster 959 NF pouziva samozrejmen NaturalFlat od SamsunguHalen píše:Asi tak, pokud budou dobre serizene z vyroby, muzes brat kterykoli. IIYAMA ma lepsi obnovovaci frekvence, ale je to , pokud se nepletu, TRINITRON. Takze jestli ti nevadi vodorovne prouzky, ber tu IIYAMU. Podani barev TRINITRONU je mnohem lepsi, nez DIAMONDTRONU - a ten, pokud se opet nepletu, pouziva ten Samsung.
ta iiyama poziva Diamondtron M2 .. jeste jsem ji nikdy nevidel tak shanim info....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- kachliik
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- scolex
- Nováček
-
natural flat je od MishubishyJája píše:Pokud vim já tak 959NF nemá Diamondtron je tam nějakej natural flat od samsungu (přece tam nebudou montovat cizí obrazovky že?), párkrát jsem ho při prodeji se sestavou byl instalovat u zákazníka a obraz vždy ostrej jako břitva, geometrie dobrá - stačilo roztáhnou obraz po celé obrazovce a doladit rotaci popřípadě poduškovitost a pokud si dobře vzpomínám je to něco jako trinitron protože měl jeden pásek (druhýho sem si nevšiml - soňáky 19" mají 2)
- scolex
- Nováček
-
monitor vybiram uz 3/4 roku a toto jsem shromazdil od dvou zminovanych kusech:
jsem moc zvedavy na tve reference o iiYame ^_^
iiYama VM 454 (Diamontron) - kdyz se podivas na paremetry, ohromi te vysoke frekvence. Bohužel, jak sem se docetl na diskuzich, vetsina kusu ma pri teto frekvenci rozmazany a necitelny obraz. Doba, kdyz iiYama patrila mezi spicku je pryc. Posledni slusny monitor, ktery udelali byl VM 451 pro. Videl sem ho realu - obraz dokonaly. Tento typ uz se neda sehnat nebo je drahy, asi 16k.
Samsung 979NF (Natural Flat) – tento monitor nedavno velmi zlevnil. Zatím o nem není mnoho zprav, pomalicku se zacina rozšiřovat mezi lidi. Dosud zname chyby: obrazovka je natural flat, coz znamena, ze se jedna o vyrez valce, pred kterym je rovne skolo. Dale se obejvuji zprávy, ze leva strana obrazu je kratsi ne zprava.
jsem moc zvedavy na tve reference o iiYame ^_^
iiYama VM 454 (Diamontron) - kdyz se podivas na paremetry, ohromi te vysoke frekvence. Bohužel, jak sem se docetl na diskuzich, vetsina kusu ma pri teto frekvenci rozmazany a necitelny obraz. Doba, kdyz iiYama patrila mezi spicku je pryc. Posledni slusny monitor, ktery udelali byl VM 451 pro. Videl sem ho realu - obraz dokonaly. Tento typ uz se neda sehnat nebo je drahy, asi 16k.
Samsung 979NF (Natural Flat) – tento monitor nedavno velmi zlevnil. Zatím o nem není mnoho zprav, pomalicku se zacina rozšiřovat mezi lidi. Dosud zname chyby: obrazovka je natural flat, coz znamena, ze se jedna o vyrez valce, pred kterym je rovne skolo. Dale se obejvuji zprávy, ze leva strana obrazu je kratsi ne zprava.
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si vedle sebe postavil Syncmastera 957 MB a iiyamu co mam v podpisu a testoval a testoval ... a vysledek? ... neni to vubec jednoznacny.
pri klasicky praci je jasne lepsi Syncmaster (obraz je daleko ostrejsi, pismo citelnejsi a celkove se na to prijemne kouka...) kdyz jsem videl iiyamu tak me celkem zklamala ale pak prislo VELKY prekvapeni v podobe prvni zapnuty hry!! takovy barvy a takovej kontrast jsem snad jeste nevidel a to mi prosly monitoru pod rukama desítky... byl jsem nadsenej jak najednou vypadá hra svetla a stínu v Devastation a protoze jsem ten monitor chtel prevazne domu na hry a ne na praci ... vyhrala pro me jasně iiYama!!!! (priznavam pracovat doma trochu vic tak bych byl hoodne na vazkach, takhle je to jasny................)
vysledek: nejradsi bych si nechal v praci 957 MB od samsungu a doma iiyamu ale zas tolik penez na to taky nemam, ze ale na ty hry je iiyama jasnej vitez - btw. temer zadny moire a to se mi líbí !!! a 1280x1024 v 100Hz je taky kvalitka
pri klasicky praci je jasne lepsi Syncmaster (obraz je daleko ostrejsi, pismo citelnejsi a celkove se na to prijemne kouka...) kdyz jsem videl iiyamu tak me celkem zklamala ale pak prislo VELKY prekvapeni v podobe prvni zapnuty hry!! takovy barvy a takovej kontrast jsem snad jeste nevidel a to mi prosly monitoru pod rukama desítky... byl jsem nadsenej jak najednou vypadá hra svetla a stínu v Devastation a protoze jsem ten monitor chtel prevazne domu na hry a ne na praci ... vyhrala pro me jasně iiYama!!!! (priznavam pracovat doma trochu vic tak bych byl hoodne na vazkach, takhle je to jasny................)
vysledek: nejradsi bych si nechal v praci 957 MB od samsungu a doma iiyamu ale zas tolik penez na to taky nemam, ze ale na ty hry je iiyama jasnej vitez - btw. temer zadny moire a to se mi líbí !!! a 1280x1024 v 100Hz je taky kvalitka
- Rob
- Nováček
tuhle Iiyamu jsem mel, ma fakt super barvy, ale vadila mne neostrost v rozich a to, ze vsechny tmave odstiny splivaly do cerne barvy
ale kazdy monitor ma sve neduhy, napr. LCDcka zase maji cernou barvu spis sedivou
ale kazdy monitor ma sve neduhy, napr. LCDcka zase maji cernou barvu spis sedivou
AMD Athlon XP 2100+ @ 3000+ 2340MHz (13x180) AIUHB0301 1.7V | ~ homemade watercooling ~ | EPoX 8K3A | Samsung C 512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Hercules Fortissimo II | Seagate Barracuda IV 40GB 7200rpm | DVD Toshiba 16x48x | CD-RW LiteOn 48x12x48x | Motorola SurfBoard 4100E Cable Modem | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | sound system YAMAHA GX-500 200W + KOSS
- Marapa
- Nováček
-
- Rob
- Nováček
z maloobchoduMarapa píše:ludze neviete mi pls poradit SK pripadne CZ (najlepsie v brne) obchod kde predavaju monitory znacky Iiyamu?
www.computershop.cz
www.pcshopplus.cz
z velkoobchodu
www.stombrno.cz
AMD Athlon XP 2100+ @ 3000+ 2340MHz (13x180) AIUHB0301 1.7V | ~ homemade watercooling ~ | EPoX 8K3A | Samsung C 512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Hercules Fortissimo II | Seagate Barracuda IV 40GB 7200rpm | DVD Toshiba 16x48x | CD-RW LiteOn 48x12x48x | Motorola SurfBoard 4100E Cable Modem | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | sound system YAMAHA GX-500 200W + KOSS
- Marapa
- Nováček
-
dik clovece za info velmi si mi pomoholRob píše:z maloobchoduMarapa píše:ludze neviete mi pls poradit SK pripadne CZ (najlepsie v brne) obchod kde predavaju monitory znacky Iiyamu?
www.computershop.cz
www.pcshopplus.cz
z velkoobchodu
www.stombrno.cz
- ondra2
- Nováček
-
zkušenosti
tuhle iiyamu mam uz rok a je to přesně tak jak píše sentenced, na normální práci mě nepřijde nejvhodnější, prostě nedosahuje takový ostrosti, ale barvy a kontrast jsou skvělý, takže na hry ok, na práci už moc ne (předtím jsem měl "obyčejný" 17" acer 79g trinitron a přišel mi ostřejší)... ale vzhledem k tomu že už moc negamesím tak ji asi budu vyměňovat za nějaký 17-19" lcd