DVI nedava signal pri bootu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
sail
Nováček
Nováček

DVI nedava signal pri bootu

Příspěvek od sail »

Mam novy LCD FSC Scenicview P20-2 pripojeny pres DVI-D. Problem je v tom, ze po zapnuti pocitace obraz naskoci az pri uvodni obrazovce windows, do ty doby mam "no signal". Takze nevidim vubec boot, ani v biosu si neskrtnu. Jakmile najedou windows, je vse ok..
Pres D-SUB obraz mam, sice trochu zdeformovanej, ale je. Jinak jsem zkousel monitor pipojit na notebook a tam to pres DVI funguje normalne. Grafarnu mam Radeon 7500, pocitam, ze problem bude tam, ted je otazka co s tim...?
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Možná by pomohl nový bios, ale sháněj si ho na tak starou kartu. Asi bych to vyřešil tak, že bych nechal zapojený jak D-SUB, tak DVI, a kdybych chtel do biosu, prehodil bych zdroj signalu v OSD toho monitoru na D-SUB kabel.
sail
Nováček
Nováček

Příspěvek od sail »

Nad biosem jsem taky dumal, zkousel neco googlit, ale niceho konkretniho jsem se nedopatral. Nejakej trochu novejsi bych mozna nasel, ale vysledek je nejistej... Nicmene vyrobce je Club3D, tak jsem psal na support co jako s tim, tak treba zitra sednou, naprogramujou mi novej bios primo na miru a bude :-D No kez aspon odpovedi.

Kdyz zapojim jak DVI tak i D-SUB, tak "vyhrava" D-SUB, takze bych musel pokazdy pak prepinat na digital. Takze spis kdyz budu chtit vlizt do biosu, budu proste muset prepojit kabel - coz me teda vubec netesi..
sail
Nováček
Nováček

Příspěvek od sail »

Tak jenom prikladam, co mi odpovedeli z Club3D support... :)
This happens when the VGA card and LCD are not compatible in DOS mode. This has to do with the EDID settings. These do not match between VGA and LCD in digital mode. There is no solution for this.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tohle opravdu nejake lcd delaji. Idelani je mit propojeno dvema kabely...pokud tedy nepouzivas dva monitory.

Normalne jsem takhle jel ze v dosu to jelo pres analog a ve win pres dvi.
Je to dano tim ze nektera LCD nezvladaji urcite dosovske rozliseni a frekvence pres DVI.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“