SuSe 10.1 - problem siet
- forget
- Nováček

-
SuSe 10.1 - problem siet
Zdravim,nainstaloval som SuSe 10.1 a nemozem zpojazdnit siet.Sedel som nad tym skoro 12hod. a neviem s tym pohnut.Vo WinXP ide bez problemov.Sietovku najde,napisem pridelene IP,branu,DNS-ka a ked pustim Firefox a idem na stranku,tak vypise,ze hlada stranku a taha a taha a nakoniec napise,ze stranku nemoze najist.Proxy provider nema.Mam NVIDIA Gigabyt Ethernet na doske ABIT ,stiahol som aj Driver na sietovku priamo zo stanky NVIDIE,nainstaloval a aj tak nic....
- tosuja
- Začátečník

-
No, Suse je podivna distribuce, to za prve. Pouzivam ji (musim) a podle mych zkusenosti ma nejvic podivnosti ze vsech tech, ktere jsem kdy doopravdy pouzival (Debian, Suse, Redhat). Problem se sitovanim jsem taky kdysi mel, sitovka nalezena, IP pridelena, ale proste to po siti nekomunikovalo. Tehdy pomohl jiny kernel.
Byt tebou, zkusim ping na IP brany, DNS serveru a pokud to vse pujde, tak na libovolny www server.
Pripadne (a to bych ti doporucil nejspis) si stahni 10.2, je tam ta desetinka fakt poznat.
Byt tebou, zkusim ping na IP brany, DNS serveru a pokud to vse pujde, tak na libovolny www server.
Pripadne (a to bych ti doporucil nejspis) si stahni 10.2, je tam ta desetinka fakt poznat.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- forget
- Nováček

-
- forget
- Nováček

-
Tak...nainstaloval som nakoniec Mandrivu 2007,siet slape na prvy sup,lenze:
nemohol som nainstalovat x86_64bit,stale mi stmavla obrazovka,na tom SuSe to slo v pohode.Musel som dat len 32bit.
Chcem prejist na Linux,len si uz pomaly trham vlasy aj z neho...nie je nejaka normalna distribucia,pre relativneho zaciatocnika,kde vsetko slape???
nemohol som nainstalovat x86_64bit,stale mi stmavla obrazovka,na tom SuSe to slo v pohode.Musel som dat len 32bit.
Chcem prejist na Linux,len si uz pomaly trham vlasy aj z neho...nie je nejaka normalna distribucia,pre relativneho zaciatocnika,kde vsetko slape???
- tosuja
- Začátečník

-
No, ja uz to asi tak uplne nepoznam, co je a neni pouzitelne pro zacatecnika - Linux pouzivam od roku 98 
Mne jelo vsecko v OpenSuse 10.2 (zvuk, sit, vypalovacka) - mam ho na hromadce ruznych stroju - P4, Opteron, Core2Duo - od 1 do 16 jader a od 4 do 64GB RAM
a fakt jsem nemel problem.
Jenom musis trosku cist (opensuse.org) nebo googlit a pridat instalacni zdroje z internetu, ze kterych stahnes funkcni prehravace MP3, ICQ klienta, prehravac videa a tak (v distribuci nejsou mj. kvuli licencnim duvodum).
Taky je pry dobre Ubuntu, ale zatim jsem ho ani poradne nevidel, tak nemuzu mluvit. Mandrivu jsem nevidel nikdy, ale predchudce (Mandrake) byl dost marny. Fedoru jsem zavrhl uplne, zlate OpenSuse... Doma nejedu ani na jedne z techto distribuci, ale ty chces neco pro zacatecnika, tak ti ani nepisu, co pouzivam.
Se 64bity jsem nemel problem. Toto tuhnuti casto zpusobuje vadny BIOS, zkus updatovat.
Mne jelo vsecko v OpenSuse 10.2 (zvuk, sit, vypalovacka) - mam ho na hromadce ruznych stroju - P4, Opteron, Core2Duo - od 1 do 16 jader a od 4 do 64GB RAM
Jenom musis trosku cist (opensuse.org) nebo googlit a pridat instalacni zdroje z internetu, ze kterych stahnes funkcni prehravace MP3, ICQ klienta, prehravac videa a tak (v distribuci nejsou mj. kvuli licencnim duvodum).
Taky je pry dobre Ubuntu, ale zatim jsem ho ani poradne nevidel, tak nemuzu mluvit. Mandrivu jsem nevidel nikdy, ale predchudce (Mandrake) byl dost marny. Fedoru jsem zavrhl uplne, zlate OpenSuse... Doma nejedu ani na jedne z techto distribuci, ale ty chces neco pro zacatecnika, tak ti ani nepisu, co pouzivam.
Se 64bity jsem nemel problem. Toto tuhnuti casto zpusobuje vadny BIOS, zkus updatovat.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ak máš dobrý internet tak doporučujem Ubuntu, tým že vychádaza z Debianu je veľmi stabilný a má kvalitný balíkový systém, je veľa programov priamo v balíkoch. A nastaviť ho tiež nie je problém, hlavne ak použiješ easyubuntu http://easyubuntu.freecontrib.org/ (to je program čo nainštaluje ovládače na GK, kodeky, Javu, flash a ďalšie veci).

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4