Mám tady pc, které se pořád restartuje, popř. do Win vůbec nenajede. Známí mi donesl komp, že mu strašně "řve" a pořád se restartuje. Takže jsem to chtěl vyzkoušet, co to dělá a asi tak po 10 vteřinách, co jsem zapojil kabel (ještě jsem komp ani nezapl) mi bouchly kondíky ve zdroji... Všechny větráky byly taky v hrozném stavu - takže jsem to hned vyměnil. Ale teď ten hlavní problém. Počítač se pořád restartuje. Sem tam najel do Win (asi tak 1 pokus z 5), ale vždy max. na 1 minutu. SMART z HDD je ok - vyzkoušel jsem ve svém PC, taky jsem zkusil nainstalovat nové okna, které ale v tom kompu vůbec nenajedou, nebo se zas restartne. Bootovat z cd vůbec nejde -> okamžitý restart.
Máte někdo nějaký nápad, co s tím?
Stálý restart pc
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- F1l1p
- Středně pokročilý

- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na doske tiež nie sú odíduté kondíky? A asi inak jedine skúsiť komponentu po komponente.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- F1l1p
- Středně pokročilý

Ne, kondíky na desce vypadají dobře. Jo, ještě jsem si vzpomněl na další věc. Když zapnu komp, tak mi bios ukazuje teplotu procesoru nějakých 50 stupňů, což je snad nemožné - je to nějaký athlon 950MHz a teď je na něm můj starý box chladič z Athlonu XP 2200+ (1,8GHz), navíc procák teď ofukuje další 12cm větrák ze zdroje (větrák v něm je otočený naopak). Deska ani neukazuje počet otáček větráku na proc.
edit: vyzkoušel jsem komponenty zvlášť a všechny ok, takže asi deska...
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
athlony a durony byly drive jeste horsi nez prskolet takze teplota to je naprosto normalni... byly i daleko horsi kousky... jinak asi ano bude to deskou... co vsechno jsi zkusil zvlast?F1l1p píše:Ne, kondíky na desce vypadají dobře. Jo, ještě jsem si vzpomněl na další věc. Když zapnu komp, tak mi bios ukazuje teplotu procesoru nějakých 50 stupňů, což je snad nemožné - je to nějaký athlon 950MHz a teď je na něm můj starý box chladič z Athlonu XP 2200+ (1,8GHz), navíc procák teď ofukuje další 12cm větrák ze zdroje (větrák v něm je otočený naopak). Deska ani neukazuje počet otáček větráku na proc.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- F1l1p
- Středně pokročilý

- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
divil by ses ale asi pred mesicem mi neco podobneho delal jeden X2 4000+... takze sel na reklamaci (byl to asi druhy X2 co jsem kdy reklamoval) a opravdu jsem nemoh verit ze to je tim... proto bych pro jistotu zkusil i tenF1l1p píše:Úplně všechno až na procesor. Zkusil jsem RAMku, GK, síťovku, odpojit mechaniky. Zkoušel jsem to se dvěmi zdroji - 420W Redstara 410W Chieftec.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
- F1l1p
- Středně pokročilý

Zkusil jsem ho dát do své desky a komp mi vůbec nenajel, tak fakt nevím. Nejsem si ale úplně jistý podporou toho cpu na mojí desce - mám biostar m7ncd http://www.biostar-usa.com/cpusupportA.asp#M7NCD