Stálý restart pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Stálý restart pc

Příspěvek od F1l1p »

Mám tady pc, které se pořád restartuje, popř. do Win vůbec nenajede. Známí mi donesl komp, že mu strašně "řve" a pořád se restartuje. Takže jsem to chtěl vyzkoušet, co to dělá a asi tak po 10 vteřinách, co jsem zapojil kabel (ještě jsem komp ani nezapl) mi bouchly kondíky ve zdroji... Všechny větráky byly taky v hrozném stavu - takže jsem to hned vyměnil. Ale teď ten hlavní problém. Počítač se pořád restartuje. Sem tam najel do Win (asi tak 1 pokus z 5), ale vždy max. na 1 minutu. SMART z HDD je ok - vyzkoušel jsem ve svém PC, taky jsem zkusil nainstalovat nové okna, které ale v tom kompu vůbec nenajedou, nebo se zas restartne. Bootovat z cd vůbec nejde -> okamžitý restart.
Máte někdo nějaký nápad, co s tím?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Na doske tiež nie sú odíduté kondíky? A asi inak jedine skúsiť komponentu po komponente.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Ne, kondíky na desce vypadají dobře. Jo, ještě jsem si vzpomněl na další věc. Když zapnu komp, tak mi bios ukazuje teplotu procesoru nějakých 50 stupňů, což je snad nemožné - je to nějaký athlon 950MHz a teď je na něm můj starý box chladič z Athlonu XP 2200+ (1,8GHz), navíc procák teď ofukuje další 12cm větrák ze zdroje (větrák v něm je otočený naopak). Deska ani neukazuje počet otáček větráku na proc.
edit: vyzkoušel jsem komponenty zvlášť a všechny ok, takže asi deska...
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

F1l1p píše:Ne, kondíky na desce vypadají dobře. Jo, ještě jsem si vzpomněl na další věc. Když zapnu komp, tak mi bios ukazuje teplotu procesoru nějakých 50 stupňů, což je snad nemožné - je to nějaký athlon 950MHz a teď je na něm můj starý box chladič z Athlonu XP 2200+ (1,8GHz), navíc procák teď ofukuje další 12cm větrák ze zdroje (větrák v něm je otočený naopak). Deska ani neukazuje počet otáček větráku na proc.
edit: vyzkoušel jsem komponenty zvlášť a všechny ok, takže asi deska...
athlony a durony byly drive jeste horsi nez prskolet takze teplota to je naprosto normalni... byly i daleko horsi kousky... jinak asi ano bude to deskou... co vsechno jsi zkusil zvlast?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Úplně všechno až na procesor. Zkusil jsem RAMku, GK, síťovku, odpojit mechaniky. Zkoušel jsem to se dvěmi zdroji - 420W Redstar :( a 410W Chieftec.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

F1l1p píše:Úplně všechno až na procesor. Zkusil jsem RAMku, GK, síťovku, odpojit mechaniky. Zkoušel jsem to se dvěmi zdroji - 420W Redstar :( a 410W Chieftec.
divil by ses ale asi pred mesicem mi neco podobneho delal jeden X2 4000+... takze sel na reklamaci (byl to asi druhy X2 co jsem kdy reklamoval) a opravdu jsem nemoh verit ze to je tim... proto bych pro jistotu zkusil i ten
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Zkusil jsem ho dát do své desky a komp mi vůbec nenajel, tak fakt nevím. Nejsem si ale úplně jistý podporou toho cpu na mojí desce - mám biostar m7ncd http://www.biostar-usa.com/cpusupportA.asp#M7NCD
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“