Problém s ADI E750 ...

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s ADI E750 ...

Příspěvek od xsuchy09 »

Tento monitor mam necele dva roky, tak rok a naky drobny jsem s nim byl max. spokojen, posledni tri mesice vsak dela problemy: obcas monitor "cvakne" jakoby menil rozliseni (zda se, ze o neco intenzivneji) a obraz se zdeformuje (na vysku zustane jak ma, na sirku se ovsem zuzi). Na prave strane se zuzi o neco mene a vse je jakoby roztahnute, na leve je zuzeny vice a vse je smsrknute ... nevim, co mam delat ... obcas monitor znovu cvakne a vrati se do spravneho zobrazeni, ale posledni dobou uz vubec ... nekdy take pomuze, pokud hybnu s privodnim kabelem od zasuvky (primo u monitoru), spis malicko "trhnu", kdyz to prezenu ... zkousel jsem privodni kabel i menit, ale nic se nezmenilo ... uz nevim co s tim, chystam se monitor poslat do opravy, ale nemuze byt chyba i jinde? (graficka karta, apod.?)[/b]
Monitor pouzivam na 1024*768 obr. bodu pri frekvenci 85 Hz.
Zkousel jsem take snad veskera nastaveni Windows a ovladacu ...
AMD Athlon XP 1600+, 512 DDR RAM, GeForce2 MX400 32MB (bohuzel), Seagate Barracuda 80GB + Seagate Barracuda 40GB, zakl. deska MSI (ted si nevzpomenu presne jaka) ... WindowsXP SP1 ... tot asi vse dulezite ... pouzivam i TV OUT, ovladace 53.03

Tak uz mam jistotu, ze chyba je v monitoru ... zkousel jsem ho i na jinych PC a vsude stejna vada ... takze nic ... stejne tu nikdo nenapsal, jen cucel ... budiz pomoc si sam, ze ano 8-) Ale fajn, zitra uz frci monitor do opravy, tak s tim snad neco udelaj ...
.exe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od .exe »

cvakal ti ten monitor (v ty dobe kdyz ti sel)i kdyz si ciste menil frekvenci resp. rozliseni?
ja tenhle monitor taky uz nakou dobu mam a me to cvaka prave kdyz menim tyhle hodnoty - na muj vkus ale az moc hlasite...

jo jeste sem chtel neco kdyz jedu na 1024*768 85 hz tak mi obcas bzuci, ale kdyz treba zavru pruzkumnika nebo naky jiny okno s aplikaci tak prestane to je divny ne ? :) :?
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Qwerty píše:jo jeste sem chtel neco kdyz jedu na 1024*768 85 hz tak mi obcas bzuci, ale kdyz treba zavru pruzkumnika nebo naky jiny okno s aplikaci tak prestane to je divny ne ? :) :?
Neni. Nema z nejakeho duvou zrejme rad bilou (nebo velke plochy jedne barvy) - pri bile musi vyzarit nejvic energie a zdroji se to mozna nelibi. Strilim od boku,nejsem profik, ale problemy s bilou barvou uz jsem videl
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od xsuchy09 »

Tak jsem montas poslal do opravy ... za tri dny byl zpet (vcetne dopravy!!!), coz se mi zda od ADI moc pekny ... :) Vymenili mi jednu soucastku, uz nevim jakou, a vse je v poradku ... monitor nijak zvlast nebzuci, pri zmene rozliseni ale dvaka dost, to je fakt ... ale je to normal, tkaze bych to neresil ... zdar
Zion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s ADI E750 ...

Příspěvek od Zion »

xsuchy09 píše:Tento monitor mam necele dva roky, tak rok a naky drobny jsem s nim byl max. spokojen, posledni tri mesice vsak dela problemy: obcas monitor "cvakne" jakoby menil rozliseni (zda se, ze o neco intenzivneji) a obraz se zdeformuje (na vysku zustane jak ma, na sirku se ovsem zuzi). Na prave strane se zuzi o neco mene a vse je jakoby roztahnute, na leve je zuzeny vice a vse je smsrknute ... nevim, co mam delat ... obcas monitor znovu cvakne a vrati se do spravneho zobrazeni, ale posledni dobou uz vubec ... nekdy take pomuze, pokud hybnu s privodnim kabelem od zasuvky (primo u monitoru), spis malicko "trhnu", kdyz to prezenu ... zkousel jsem privodni kabel i menit, ale nic se nezmenilo ... uz nevim co s tim, chystam se monitor poslat do opravy, ale nemuze byt chyba i jinde? (graficka karta, apod.?)[/b]
Monitor pouzivam na 1024*768 obr. bodu pri frekvenci 85 Hz.
Zkousel jsem take snad veskera nastaveni Windows a ovladacu ...
AMD Athlon XP 1600+, 512 DDR RAM, GeForce2 MX400 32MB (bohuzel), Seagate Barracuda 80GB + Seagate Barracuda 40GB, zakl. deska MSI (ted si nevzpomenu presne jaka) ... WindowsXP SP1 ... tot asi vse dulezite ... pouzivam i TV OUT, ovladace 53.03

Tak uz mam jistotu, ze chyba je v monitoru ... zkousel jsem ho i na jinych PC a vsude stejna vada ... takze nic ... stejne tu nikdo nenapsal, jen cucel ... budiz pomoc si sam, ze ano 8-) Ale fajn, zitra uz frci monitor do opravy, tak s tim snad neco udelaj ...
Presne to mi delal taky uplne ten samy monitor(E750), delalo to cim dal vic, ale prestalo to, reklamacku mi neuznal, ze pry s tim nic neni. :sneaky:
Naposledy upravil(a) Zion dne pon 3. kvě 2004, 08:13, celkem upraveno 1 x.
AMD Athlon XP 1800+(T-Bred,BO;1,6V)@2400+(166x12.5;1.7V).Soltek SL-NV400-64(nForce2 400,AGP 4-8x,FSB 266-400,DDR266-400).768DDR(Kingston 333MHz,CL2.5).).HDD Hitachi (250GB;8MB), Seagate Barracuda IV(40GB;2MB).Sapphire ATI Radeon X1650Pro(256MB;600/1400)
Zion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od Zion »

xsuchy09 píše:Tak jsem montas poslal do opravy ... za tri dny byl zpet (vcetne dopravy!!!), coz se mi zda od ADI moc pekny ... :) Vymenili mi jednu soucastku, uz nevim jakou, a vse je v poradku ... monitor nijak zvlast nebzuci, pri zmene rozliseni ale dvaka dost, to je fakt ... ale je to normal, tkaze bych to neresil ... zdar
Kdybysis nahodou vzpomel jakou soucastku, tak by to bylo super, mohl bys me to napsat.
AMD Athlon XP 1800+(T-Bred,BO;1,6V)@2400+(166x12.5;1.7V).Soltek SL-NV400-64(nForce2 400,AGP 4-8x,FSB 266-400,DDR266-400).768DDR(Kingston 333MHz,CL2.5).).HDD Hitachi (250GB;8MB), Seagate Barracuda IV(40GB;2MB).Sapphire ATI Radeon X1650Pro(256MB;600/1400)
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od xsuchy09 »

Zion píše:
xsuchy09 píše:Tak jsem montas poslal do opravy ... za tri dny byl zpet (vcetne dopravy!!!), coz se mi zda od ADI moc pekny ... :) Vymenili mi jednu soucastku, uz nevim jakou, a vse je v poradku ... monitor nijak zvlast nebzuci, pri zmene rozliseni ale dvaka dost, to je fakt ... ale je to normal, tkaze bych to neresil ... zdar
Kdybysis nahodou vzpomel jakou soucastku, tak by to bylo super, mohl bys me to napsat.
Promin, uz jsem dlouho nesledoval toto forum ... jestli chces, tak se doma jeste kouknu a tu soucastku ti napisu ... zatim
ŠKODA DODO
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od ŠKODA DODO »

TO JE STYKAČ, TAKOVÝ JAKO RELÉ. SPÍNÁ TO PROUD A TAK.
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

ŠKODA DODO píše:TO JE STYKAČ, TAKOVÝ JAKO RELÉ. SPÍNÁ TO PROUD A TAK.
Jo, ale ja si nepamatuju presny typ soucastky ... ze je to rele, to vim ...
Zion
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zion »

OK, kdybys to nahodou zjistil, tak mi dej vedet. Diky
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“