Problém NEC 20WGX2 Pro

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém NEC 20WGX2 Pro

Příspěvek od Nihilath »

Zdravím...tak už asi měsíc mam tohle lcd....po mnoha dnech strávených na diskuzích,jaké lcd koupit jsem nakonec zainvestoval do tohoto NECA...moje spokojenost:tkže obraz je opravdu super..krásný barvy...ostrost taky parádní, i když fonty ve win a na internetu mě nepříjdou úplně suprový, ale spokojenost. žádné vadné pixely, aspon jsem je neobjevil....jediná vada! v provozu mi vychází zvuk ze zadní horní časti lcd (spíše z pravé horní časti) je to zvuk připomínající zvuky jako když dám ucho k zářivce na stropé..takové malé jiskření....vliv na obraz to zrejme vubec nemá,ale i tak to dokaze nastvat :( měl nekdo taky takový problém? a jak ste ho resili...mám to reklamovat? bojím se že pri reklamacimi prijde domu monitor v horsim stavu nez ho mam ted. díky za rady. A navíc kamarád mi říkal, že je to možná tím, že je špatně zalakovaná jedna ze zářivek a proto ty zvuky slyším, jinak že to na obraz a jiný dulezity věci vliv nemá.....
kapr
Nováček
Nováček

NEC

Příspěvek od kapr »

Tak to fakt zamrzí,já ten problém naštěstí nemám.Zkus se zeptat tam kdes ho koupil, minimálně zjistíš jakej je to obchod :)
Intel Core2Duo E6400@3000Mhz,Gigabyte 965P-DS4,Thermaltake Big Typhoon,Corsair 4096Mb Twinx XM2S-6400 DDR II 800Mhz,Seagate 320 Gb 7200.10 16Mb,Seasonic S-12 500W,Gigabyte 9800GTX+1GB DDR3 Zalman fan,Thermaltake VC 3000BWS Armor jr.,Aerogate III, NEC-20“ 20WGX2,
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

niektore tieto NECky vraj "pistia", ale ja by som ho nechal este trosku dlhsie "zabehat" ci to neprestane.
Moje NEC nepiska, nastastie, ale stretol som sa uz s tym v diskusiach.... daj mu este cas.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Romča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Romča »

Muj NEC ze začatku taky piskal. Jak za provozu, tak i ve StandBy.
U me pomohlo laborovat s nastavenim jasu. Stahl jsem to na nejakych 15% (doufam ze nekecam, radsi se kouknu a upresnim) a bylo po problemu.
Jinak obcas si piskne, chvili po te co se prepne do StandBy, ale po cca trech vterinach prestane.

Jinak vetsina webovych stranek ja delana na rozliseni 1024*768 (doufam :oops: ), tak si klidne muzes nastavit v prohlizeci vetsi velikost zobrazovaneho textu. Pouzivam to kdyz si ctu web z postele (za pomoci bezocaskove mysky)
Asus CrossHair+AMD Athlon 64 X2 5600+, GF 7900GTX 512MB DDR3, A-Data Vitesta 2x1GB DDR2 800MHz, HDD cca 1TB, Gigabyte Hybrid TV Card, DVD LG SuperMulti,Creative X-Fi, Genius 5.1 Home Theater, 20" LCD NEC 20WGX2, FSC Loox T830, Suzuki Jimny 1.3 16V 4x4, KM Dynax 5D + Sigma 28-300, Sony A100 + sigma 28-70/f4 a navigace SmartMaps 3
panTauu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od panTauu »

hh LCD za 17tis by si todle nemuselo dovolit
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

hh, robili to rozne CRT, a robia to aj ine LCDcka...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

jj díky za rady....tajze za to lcd jsem nedal 17k ale 14k,ale i to je dost. Jinak jsem taky už vylaboroval, že při jasu 25 a contrastu 30 už to skoro neslysim,takže me to zas tak neštve...ppodrobně to řešer na OCguru foru a tam to delá skoro kazdymu kdo ten monitor má a je to nejspíš bzučící trafo (problem pískání pri zapojenem USB je něco jineho a mě to nastestí nedělá)...jen se přece jen neubráním rozčarování, holt jsem si myslel že lcd za takovyhle money už jsou uplně super a že netrpí takovýmito problémy. Je zajímavý, že kdejaká shitka za 7k to nedělá a je tichá...jinak začínám trochu litovat, že jsem obětoval tolik peněz...viděl jsem pár lcd 19" bo 20" TN a obrazově mi tenhle NEC nepřijde o tolik lepší a pozorovací úhly jsou lepší ale přece jen kdo by koukal na lcd z uhlu 160°+. Trochu mě to mrzí,ale reklamovat nebudu,ješte by se mi vrátil poničenej to radši to skoro neslyšitelný bzučení přežiju a zreklamuju třeba za 2 roky a budu doufat že mi za něj daj už mnohem lepší lcd :) hoj a díky :)
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Dneska se u meho NECa objevil podobny problem, cas od casu zacne z jeho horni casti (tam kde je zdroj a kde to nejvice hreje) ozyvat takovy zvuk jako kdyz je tam chycena moucha (coz mi prijde nepravdepoobne, ale pral bych si aby to tak bylo) zvuk si muzete poslechnout tady http://finkky.kvalitne.cz/nec_bzukot.wav, poradte mi prosim, nevim moc co stim, do servisu se mi to moc davat nechce (mam to docela z ruky praha-zlin, a asi by to nebylo hned)
Jinak monitor mam od prosince, a nikdy zadny uraz neutrpel (pad nebo naraz) az do ted se choval naprotsto tise (az na slaby piskot kdyz byl vyuzit jeho usb hub)
Jinak vrsek (jak jsou ty pruduchy) monitoru sem ocichal a zadny podezraly zapach (takovy ten typiciky kdyz se neco zkratuje citit neni)
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

Finkky píše:Dneska se u meho NECa objevil podobny problem, cas od casu zacne z jeho horni casti (tam kde je zdroj a kde to nejvice hreje) ozyvat takovy zvuk jako kdyz je tam chycena moucha (coz mi prijde nepravdepoobne, ale pral bych si aby to tak bylo) zvuk si muzete poslechnout tady http://finkky.kvalitne.cz/nec_bzukot.wav, poradte mi prosim, nevim moc co stim, do servisu se mi to moc davat nechce (mam to docela z ruky praha-zlin, a asi by to nebylo hned)
Jinak monitor mam od prosince, a nikdy zadny uraz neutrpel (pad nebo naraz) az do ted se choval naprotsto tise (az na slaby piskot kdyz byl vyuzit jeho usb hub)
Jinak vrsek (jak jsou ty pruduchy) monitoru sem ocichal a zadny podezraly zapach (takovy ten typiciky kdyz se neco zkratuje citit neni)

Čus,tak jsem si ten zvuk poslechl a je to fakt jak náká moucha bo co...já mám ten zvuk takovej jinej,řekl bych snesitelnější....méně hlasitej a menší frekvenci a celkově jinačí....je to fakt průser tyhle monitory, že trpí takovýhlema anomáliema...snad to na nic nebude mít časem vliv..taky to mám do Zlína na servis daleko (jsem kousek od Čáslavi) takže reklamace nepripada v úvahu když to funguje jinak jak má, jen to zamrzí...holt to stálo dost peněz...máme holt smůlu,ale je nás asi hodně co máme s tímhle lcd takovýhle problémy...NEC by s tím měl něco udělat. Jo a když jsem volal do servisu do Impromatu do zlína tak se mi dušovalo, že se nikdy s ničím podobným nesetkali,takže ted vidim že pekne kecali,že to má kdekdo...dej časem vědět jak se ti to zhoršilo nebo jestli to je furt stejný...hoj :)
ciba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ciba »

Nihilath
ahoj, takhle na dalku je obtizne najit spravne reseni , nebo radu , ale aspon maly trik , mozna , ze jde u tech monitoru nec o nachylnost prevodnich traf na ss slozku v sitovem napeti , coz je dneska v nasich domacnostech naprosto bezny jev , v takovem pripade (pokud jde skutecne o tento problem) zkus zapojit monitor do tzv. oddelovaciho trafa , neni potreba nejake zvlast vykonne cca max. odber monitoru + 10% , melo by se to zlepsit , nebo zmizet . je samozrejme lepsi si to trafo nekde vypujcit a predem vyzkouset .
CPU:Core i7 3930k (@4.9Ghz), Memory: Patriot 16GB(4x4GB KIT)DDR3 1866MHz , Sound: DAC Audioaero CAPITOLE REFERENCE SE + SPL Phonitor ,Grado PS 1000, Board:Rampage IV Extreme, HDD: 2x WD Velociraptor 150GB RAID 0 , SSD Corsair Performance 3, WESTERN DIGITAL Caviar Black 2000GB 64MB cache SATA III 6G,Power: CORSAIR HX1000,CoolerMaster HAF X,GTX 680 ,27" NEC MultiSync PA271W.
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

ciba píše:Nihilath
ahoj, takhle na dalku je obtizne najit spravne reseni , nebo radu , ale aspon maly trik , mozna , ze jde u tech monitoru nec o nachylnost prevodnich traf na ss slozku v sitovem napeti , coz je dneska v nasich domacnostech naprosto bezny jev , v takovem pripade (pokud jde skutecne o tento problem) zkus zapojit monitor do tzv. oddelovaciho trafa , neni potreba nejake zvlast vykonne cca max. odber monitoru + 10% , melo by se to zlepsit , nebo zmizet . je samozrejme lepsi si to trafo nekde vypujcit a predem vyzkouset .
Díky moc za radu,akorát newím kde to trafo sehnat a pochybuju že ho někdo má aby mi ho pujcil na odzkoušení,ale možná by to pomohlo :) zkusim někde se poptat.hoj
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“