Chybové hlašení Windows XP NTDLR, nevíte co to znamená?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
noe
Nováček
Nováček

Chybové hlašení Windows XP NTDLR, nevíte co to znamená?

Příspěvek od noe »

Při startu se mi objevilo NTLDR nelze najít.
Restartujte pc

ani bootovat s cd nešlo, musel přeinstalovat, nesetkal se někdo s tímto, a co to případně znamená?
dík
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

NTLDR je NT Loader, zavaděč jádra systému, je to soubor ntldr (systémový, skrytý) v kořenovém adresáři systémového disku, pokud jej něco poškodilo nebo smazalo tak je to jasné. Mělo by stačit jej nakopírovat z počítače kde běží stejná wokna (vč. stejného service pack). Každopádně se ale zamysli nad příčinou.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Pri servisoch sa stym stretavam pomerne bezne....... ( ale na dovod som zatial neprisiel... mne samemu sa to este nikdy nestalo....... a ked pridem k niekomu na servis tak to uz je rozbyte.... )
Hlasenie znamena poskodeny zavadzac systemu Win... osobne to tiez najcastejsie riesim preinstalaciov systemu.... prekopirovanie suboru mi zatial nepomohlo .... :sad:
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
noe
Nováček
Nováček

Příspěvek od noe »

ok tak ze byl smazanej. to je jasný.
Jak je to s tím zkopírováním, máš s tím zkušenost?
Jestli to opravdu stačí, ono nejlepší je to přeinstalovat, ale někdy to nejde.
Takže dík už vím o co jde, nevěděl jsem protože se mi to stalo poprvý.
Dík
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Kdysi jsem vzal ten soubor z Windows 2000 SP4 a zkopíroval ho zase na jinej kompl (skoro stejnej kompl), kde byly taky Win2K SP4 a stacilo to. Jinak reinstal to pochopitelne vyresi. Duvod proc se to stane me hodne zajima, snad nekdo bude neco vedet.
noe
Nováček
Nováček

Příspěvek od noe »

nebyl to muj šuplík, já mám W2OOO, ale bude to stejný, k tomhle problému jsem přišel, takže nevím co s tím dotyčnej dělal ale asi ho určitě smazal. Nevím čím by se mohl soubor poškodit.
JA to schválně vyzkouším s W2K doma, je víkend tak bude cas na testovani, zkusim i XP, kdyzu neco zjistim novyho, reknu.

Jinak dik
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

No a neda sa to vyriesit v recovery console. Treba to skusit. tusim je to /fixboot
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

ja jsem mel s Lukinem stejnej problem
problem byl v tom, ze jsme v biosu meli spatne nastaveny first boot device

zkus to a uvidis!!
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

miskoboss píše:ja jsem mel s Lukinem stejnej problem
problem byl v tom, ze jsme v biosu meli spatne nastaveny first boot device
To se mi nezdá, kdyby bylo blbě nastavený first boot device, tak by se to neptalo na NTLDR, protože by to ani nezačalo vykonývat kód který mu pak předává řízení.

Spíš by to hlásilo něco jako non system disk or disk error nebo missing os nebo neco v tom smyslu, zase podle toho co by tam bylo za zavadec, tedy jestli vubec nejaky
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Me se tohle stalo kdyz sem si omylem vymazal vsechny systemove soubory.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mtex píše:Me se tohle stalo kdyz sem si omylem vymazal vsechny systemove soubory.
No jasně, to by odpovídalo. Zavadeč co je v MBR chce předat řízení NT Loaderu a jaksi jej nemůže najít :o
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

jo, přesně... mě u W2K je to když mám v bootovacím souboru (teď si nevzpomenu na jméno, nelynčujte mě) nastavenou špatnou parition pro bootovaní, nebo je systém vážněji poškozen :wink:
Francie ... sladká Francie
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

To se mi nezdá, kdyby bylo blbě nastavený first boot device, tak by se to neptalo na NTLDR, protože by to ani nezačalo vykonývat kód který mu pak předává řízení.

Spíš by to hlásilo něco jako non system disk or disk error nebo missing os nebo neco v tom smyslu, zase podle toho co by tam bylo za zavadec, tedy jestli vubec nejaky[/quote]

prave ze tohle me to nehlasilo: non system disk or disk error nebo missing os a psalo to NTLDR
jakmile jsem nastavil spravne first boot tak to bylo OK
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

miskoboss píše:To se mi nezdá, kdyby bylo blbě nastavený first boot device
jestli to bylo na mě, tak to jsem nemyslel FBD, ale to, že na C: byl v bootovacím souboru nastavený bootovaní z parition H:, jenže tam žádný OS nebyl, tak to vypsalo že NTLDR nenalezen ... stačila menší úprava v dosu a bylo to...
Francie ... sladká Francie
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

sovicka2001 píše:
miskoboss píše:To se mi nezdá, kdyby bylo blbě nastavený first boot device
jestli to bylo na mě, tak to jsem nemyslel FBD, ale to, že na C: byl v bootovacím souboru nastavený bootovaní z parition H:, jenže tam žádný OS nebyl, tak to vypsalo že NTLDR nenalezen ... stačila menší úprava v dosu a bylo to...
Ne, bylo to na mě. Prostě nevim jak se to mohlo stát, nedává mi to smysl. Ne že bych Ti nevěřil, tak to neber, jen pro to nemám logický vysvětlení.
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

pavel.minarik píše:
sovicka2001 píše: jestli to bylo na mě, tak to jsem nemyslel FBD, ale to, že na C: byl v bootovacím souboru nastavený bootovaní z parition H:, jenže tam žádný OS nebyl, tak to vypsalo že NTLDR nenalezen ... stačila menší úprava v dosu a bylo to...
Ne, bylo to na mě. Prostě nevim jak se to mohlo stát, nedává mi to smysl. Ne že bych Ti nevěřil, tak to neber, jen pro to nemám logický vysvětlení.
jo v pohode, ja tady nezakladam nejaky flame
hlavne ze se chyba odstranila, ne??
namtab
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

NTLDR

Příspěvek od namtab »

sem zkousel nesmyslnou prasarnu hodit si na druhou partition w98 k uz instalovanejm wXP samozrejme sem formatoval a po formatu vsech disku se mi nedarilo nabootovat ni z diskety cdcka ze site s hlaskou ntldr nenalezen..
uz si nevzpomnu jak presne sem to resil ale urcite sem nic nekopiroval spis este jednou zformatoval pmagicem
barton2.5@3.2 1024/400 WD80/8cash ASUS A7V880 ATI9600pro 400W kme terratec saund
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Panove, obnovuji toto tema...

Mam tu jakysi Celeron 366, nemam k nemu vubec nic a ze svabu ani nevyctu cipset :-(

Uz poste mi to hlasi, ze NTLDR nenalezen, kdyz nabootuju z diskety, tak je pevny disk i po instalaci windows UPLNE PRAZDNY. Naprosto nevim, co s tim, nemam na to cas, a uz jsem z toho zoufaly. Neporadi nekdo? Musi tam byt XP kvuli ovladacum fotaku :-(
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
mano82
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mano82 »

No poviem vam, ze najblizsie k pravde bol sovicka2001, je to presne tym, ze ktora particia je aktivna pri bootovanie. S nastaveniami biosu to nema nic. Mne sa to stalo vtedy: mal som win98, potom som na druhu particiu naistaloval winXP. Normalne sa nahodil bootovaci manager na vyber win98 a winxp, lenze ten ntldr sa nahral do particie s win98. Potom som tam hodil este na tretiu particiu linux, ale chcel som nastavit ako aktivnu particiu s winxp, tak mi vyhodilo tu chybu ntldr. Odstranilo sa to az tym, ze som nastavil ako aktivnu particiu s win98.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“