QueryDosDevice Failed

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

QueryDosDevice Failed

Příspěvek od Hijacker933 »

mam takovej problem, mam pameti Kingston 2x512mb hyper X Ulk2, vsehno fungovalo ok na desce K8N neo2 platinum dokud sem nekoupil Gigabyte K8T890-9 s via chipsetem (890) . Prakticky mi nejde spustit Stalker, hraju 10min a spadne to do woken s touhle hlaskou QueryDosDevice Failed, u battlefieldu2 mi to spadlo az tak po hodine,ale ve hre slo zase pokracovat. Nechal sem bezet pres noc Memtest a hodilo mi to jednu chybu Obrázek . Da se stim neco delat? nebo je to nekompatibilita desky s ramkou? diky za jakykoliv rady
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

Tak sem vymenil desku a zase mam uplne stejnej problem,az na to, ze mi to nepise u her zadnej QueryDosDevice Failed ,ale Stalker nejde hrat do 15min se cukne a pak uz pomuze vetsinou jen reset. Ten memtest ukazuje zase podobnou chybu, jenom tak jsou jiny cisla. Je to na reklamaci ramky,nebo ,ze by dalsi nekompatibilni deska ? Deska je ASUS A8N-32 SLi Premium a pameti Kingston Hyper-X ULK2 .
Jirkas77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkas77 »

Dve nekompatibilni desky to nebudou (a jestli jo tak to je stejne duvod k reklamaci, bo kdo to ma vedet), chyba asi bude v samotnych pametech. Urcite bych zkusil reklamaci. Predpokladam ze Memtest byl provaden na default frekvenci a papirovem casovani.
Jirkas77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkas77 »

Jenom - jeste me napada, co mas za zdroj? Ta sestava byla jinak uplne stejna (az na desku) nebo si to zkousel v kompletne jinym PC?
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

no me ty ramky bezeli ok v desce MSI k8neo2 Platinum,X2 3800+ a 78GS,potom jsem prestupoval na pcie a menil desku na Gigabyte Triton K8t890 (chipset VIA 890) a grafika x1800XT 256mb,tam mi to hazelo behem hrani her co jsou narocnejsi tu hlasku querydosfailed,ted mam desku tu ASUS a zadnou hlasku mi to nehazi,jen ve stalkerovi i kdyz ejde kolem 60fps se to proste sekne a nezbejva vetsinou nic jinyho nez reset. Na ty puvodni msi sem celou hru dohral bez problemu ale memtest jsem nezkousel. Na ty Gigabyte a ASUS mi memtest hodil chybu viz obrazek. Nic netaktuju,pameti jsou nastaveny podle defaultu CL2.2.2.5, ani nejsou nijak poskrabany ,fyzicky vypadaji ok. Jinak sem mel jinej zdroj u msi, starej chieftec 360W a ted mam novej chieftec 450W s 2x12V vetvema a aktivnim PFC. Nevim kde je chyba,videl jsem nekde na netu typka co ma stejny RAm a desku a beha mu to normalne

btw na ty MSI to uz vyzkouset znova nemuzu, protoze sem ji uz prodal :|
Jirkas77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkas77 »

Posli je na reklamaci, nejpravdepodobneji to bude spatnej kousek. Jeste mi trochu v hlave hloda ten zdroj, jestli mas jinej tak bych to zkusil na nem, ale to jenom tak na okraj. Ocekaval bych ten problem spis v pametech
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

ten zdroj vypada bezproblemove, muzu jeste zkusit ten starej,ale ten mi x1800XT asi neutahne ,asi nezbejva nic jinyho nez reklamace :( diky za rady :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nezkoušel si to ted s tou novou deskou i s nejakym min agresivním časováním?? Tech 2-2-2 může jedna dávat a ta VIA už ne, zkusil bych v ramci testu nejaky konzervativní 3-3-3-10 a uvidíš.

Jina jestli si to dobre pamatuju tak tyhle pameti garantujou tohle časování jen pro intel chipsety a pro AMD je to "jen" 2,5 - ale mozna uz si to pletu
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Jirkas77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkas77 »

U ty VIA bych se moc nedivil, ale ta asuska (nf4)? Jo kazdopadne casovani zkus snizit, mas to hozeny docela vysoko a jestli to garantujou fakt jenom pro intely tak se neda nic delat...
Odpovědět

Zpět na „Paměti“